imgelerim
New member
- Reaction score
- 0
Herkese merhaba arkadaşlar bir dönem psikiyatri okuyordum gün gelecek faydasını görecekmisiz demekki
Başlamadan önce bir noktayı işaret etmek istiyorum bu konu kesinlikle kadınları hor görmek onların bu zaaflarından faydalanmamız için açılmadı lütfen bilgiyi kötüye kullanmayalım ve lütfen arkadaslar bu konuyu kadınlarla dalga geçer bir havaya sokmayalım tşk.
Evet kadın erkekten fazla ağlar buna artık tartışma bile yapılamaz.
Ama insanoğlunun hep sordugu soru NEDEN? her şeyi bilme dürtümüz sanırım bize bu soruyu sorduruyo her neyse
Kadının acıyı sevdiğini düsünmeye baslamıssanız onların bundan keyif aldıgını düsünüyorsanız ve hatta ağlamasını anlamsız karsılıyorsanız komik gelirsa size ya bu kadınlar ammada mızmızmıs diyorsanız bu yazıyı dikkatlice okumanızı tavsiye ediyorum.
İki durum kadının yapısal dengesinde etkilidir.
Hormonal= kadınlık hormonu östrojendir bu hormon kadının fiziksel ve ruhsal yaşamında belirleyici rol oynar hatta doğurganlıgından tutunda karakterine kadar desek daha doğru
östrojen hormonu adet dönemlerinin öncesi ve sonrasında hat safhalara ulasır bunun sonucundada aşırı duygusallık hırcınlık alınganlık ve hatta kararsızlık ortaya cıkar.
kadında testestoron hormunuda az miktarda mevcuttur ama dediğim gibi çok az hakimiyet östrojendedir testestoron hormonun az olması demek başlı basına duygusallık demektir zaten erkeklik hormonu oldugunu söylersem testestorunun daha iyi anlayacaksınız ne demek istedigimi biz erkekler testestoron sayasinde bu kadar megolamınız
Pkikoloji= diğer bir etkende psikolojik etkenler kadının ağlamasında etkilidir arkadaşlar zaten yukardada belirttiğim gibi karar yetenegi zayıf olan kadın en ufak bir sorunla karsılaştığında kendini tutamaz ve ağlar bunlar sucluluk duygusu daha çok baskın katılır örnegin size karşı bir hata yapmıssa ve size söyleyemiyorsa aşırı derecede ağlar hastayım falan gibisinden sizden kaçarcasına uzak durur bu gibi durumlarda hemen yanlışa yorumlamayın hata sadece aldatmak yada size karşı suç işlemesi olmaya bilir ama genel anlamda sucluluk psikolojisi dediğimiz olay olur.
Peki bu doğrumu ?
Evet arkadaslar ağlayan kadından şikayet ederken 2 defa düşünmenizi tavsiye ederim ağlamasaydı intihar ederdi!
evet yanlış duymadınız ağlamak kadın yada erkek farketmez iç hastalıklara psikolojik rahatsızlıklara sebebiyet veren strese ve diğer etkenlere karsı vücüdü ve ruhu korur.
ağlarken stres dışarı atılır salgılar salgılanır beyinde ve vucutta bunlar son derece önemli salgılardır bir çok kişi ağladıktan sonra rahatladıgını söyler buda bunun kanıtıdır.
Konuyu noktalarken arkadaşlar unutmamanızı tavsiye ediyorum ağlamasaydı kadın olamazdı herkese iyi günler :ask::ask:
[/COLOR]