Kadınlar Günü'nü bile terör örgütü PKK şovuna dönüştürmek istediler..

eiffel

Forumun Kulesi
Altın Üye
Reaction score
0
Her insan büyük bir alemdir.İnsan düşünceden ibare
Kadınlar Günü'nü bile terör örgütü PKK şovuna dönüştürmek istediler

i17517_caglayan.jpg

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle Çağlayan Meydanı'nda düzenlenen mitinge, terörist başının posterleri ve terör örgütünü temsil eden bez parçalarıyla girmeye çalışan bazı kadınlara polis izin vermedi. Memorial Hastanesi önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişilik grup, arama noktalarından geçerek miting alanına alındı.

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Çağlayan Meydanı'nda düzenlenen miting için gelen yaklaşık 3 bin kişi Piyalepaşa Bulvarı Memorial Hastanesi önünde toplandı. Çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi parti üyelerinden oluşan topluluk, pankartlar açıp sloganlar atarak mitingin yapılacağı Çağlayan Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) üyesi bazı kadınların terörist başı Öcalan posteri taşıdıkları ve lehine slogan attıkları gözlendi. E-5 Çağlayan köprü altındaki arama noktasından giriş yapan gruplar, polis ekipleri tarafından didik didik arandı. Terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçalarıyla miting alanına girmeye çalışan kadınlara polis izin vermedi. Kadınlardan biri elindeki bez parçasını polise vermemek için göğsüne soktu. Bunu gören kadın polisler, gösterici kadını arayarak bez parçasını aldı. Bu sırad polisle bazı kadınlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Mitingler nedeniyle emniyette kriz merkezi oluşturuldu

Kadıköy ve Çağlayan'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde bugün yapılacak mitingler nedeniyle emniyette kriz merkezi oluşturuldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı koordinesinde oluşturulan kriz merkezinde, polisin yanı sıra jandarma, belediye, sağlık ve ilgili diğer birimlerden yetkililer görev yapıyor.

Kriz merkezinde, Kadıköy ve Çağlayan'daki miting alanlarından MOBESE kameralarının elde ettiği görüntüler inceleniyor. Bu arada MOBESE'nin kamyon ve minibüslerden oluşan seyyar araçları da miting alanları çevresinden elde ettikleri görüntüleri merkeze iletiyor.

Mitingler için yaklaşık 2 bin 500 polisin görevlendirildiği öğrenildi.

Alıntı:http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=509096

Provokasyon arayışı tutmadı

i17518_miting.jpg

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü, Çağlayan ve Kadıköy İskele meydanlarında düzenlenen mitinglerle kutladı.

Çağlayan Meydanı'nın Perpa girişinde toplanan Barış Anneleri İnisiyatifi, İmeceli Kadınlar, Mor Çatı, Gökkuşağı Kadın Derneği, Demokratik Özgür Kadın Hareketi, Lambdaistanbul ve çeşitli sendikalara üye kadınlar, buradan meydana kadar çeşitli sloganlar atarak yürüdü.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ve mitinge katılanlar, trafiğe kapatılan cadde boyunca oluşturulan arama noktalarında tek tek aranarak meydana girdiler.

8 Mart Kadın Platformu adına sanatçı Nur Sürer tarafından okunan basın açıklamasında, ''İş yerinde kapitalistin, evde erkek egemen ideolojinin ezdiği ucuz iş gücü kaynağı'' olarak tanımlanan kadınlar selamlandı.

Açıklamada, ''İşçi kadınların zor işlerde ve düşük ücretlerle çalıştırıldığı, kadının ev içindeki görülmeyen emeğinin inkar edildiği'' savunuldu.

''Düşünce ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerin artmaya devam ettiği'' ileri sürülen açıklamada, kadınların her türlü baskıya karşı direndikleri ifade edildi.

Basın açıklamasında 8 Martın ücretli izin günü ilan edilmesi de istendi.

Konuşmalar sırasında, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarını taşıyarak slogan atan bir grup tertip komitesi tarafından sık sık uyarıldı.

Mitingde yapılan konuşmaların ardından Nilüfer Akbal Türkçe, Kürtçe ve Ermenice türküler söyledi.

-KADIKÖY'DEKİ MİTİNG-

Dünya Kadınlar Günü, Kadıköy'de de çeşitli sivil toplum kuruluşları üyelerinin katıldığı mitingle kutlandı.

Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi önünde toplanan grup, döviz ve pankartlar taşıyarak İskele Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Çeşitli sloganların atıldığı yürüyüş sırasında, yol kenarında toplanan bir grup erkek, kortejdeki kadınlara çiçek dağıttı.

Miting alanına giriş yerlerinde kurulan arama noktalarında da kadın polisler mitinge katılan kadınlara gül verdi. Bazı kadınların polislerin verdiği gülleri almadığı görüldü.

Kadın platformu adına Melek Altıntaş tarafından okunan basın açıklamasında, ''8 Mart'ın sıradan bir Kadınlar Gününe indirgenmek istendiği'' belirtilerek, ''buna izin verilmeyeceği'' kaydedildi.

''8 Mart'ın emekçilerin bir mücadele günü olduğu'' vurgulanan açıklamada, ''Çalışan kadınlar iş yerinde sınıfsal olarak ezilip sömürülürken, evde de ev işleri ve çocuk bakımıyla bir kez daha ezilirler. Ev kadınları ise günün 24 saati evinin emekçisi ve kölesidir'' görüşleri savunuldu.

Bazı sivil toplum kuruluşları adına yapılan konuşmaların ardından müzik dinletisi sunuldu.

Her iki miting, olaysız şekilde dağıldı.

Alıntı:http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=509154

her sene aynısı oluyor zaten. her fırsatı kullanıyorlar

rezalet bu yahu.. ne diyilebilirki.. herşeyi terör örgütüne yontmaları.. bir tükürüklük canları olmalarına rağmen mide bulandırıyorlar..

sırf böyle günlerde değil
özellikle nevruzda iyi pislik çıkarıyolar
her sene şerefsiz başının posteri açılıyor nevruz kutlamalarında
ve malesef bu pisliğe karışanların çoğu elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor :mad:

türk ocağı' Alıntı:
Kadınlar günü gibi şaçma bir şeyi milletimize empoze etmeye çalışırsan olacağı bu işte.
bence yalnış düşünüyosun bu taşkınlıklar sadece kadınlar gününde olmuyo bence dikkatini çekmesi gereken şey her fırsatı kullanmak istemeleridir

sıla_006' Alıntı:
bence yalnış düşünüyosun bu taşkınlıklar sadece kadınlar gününde olmuyo bence dikkatini çekmesi gereken şey her fırsatı kullanmak istemeleridir

''Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verilen savaşın temsili başlangıcı olarak, 8 Mart 1857’de Amerika'nın New York kentinde tekstil sektöründe çalışan yüzlerce kadının, düşük ücretlerini, uzun çalışma saatlerini ve insanlık dışı çalışma koşullarını protesto etmek için grevler yapması, kabul edilmektedir.''
Yukarıdaki olayın Türk milletiyle bir bağı varmı olabilir mi? Benim söylemek istediğim olay bu taşkınlık olsun veya olmasın biz kadının değerini new yorktan devşirme bir günlemi anlayacakmışız?
Kadın bizim için anadır cennet ayaklarının altındadır.
Kadın, erkeğe cenab-ı Allahın bir emanetidir.
İslamla şereflenen toplumlar için bu gibi günlerin anılması tertiblenmesi tamamen saçmalık.

yuh artık

türk ocağı' Alıntı:
Kadınlar günü gibi şaçma bir şeyi milletimize empoze etmeye çalışırsan olacağı bu işte.

ya varya aslında senin için çok şey söylerdim ama sadece bir örneği kafi buluyorum

bir hayvan bile dişisini asla dövmezken ona değer verirken sen neler söylüyorsun senin için söyleyecek laf bulamıyorum

:mad: :mad:

YOLDAŞ' Alıntı:
ya varya aslında senin için çok şey söylerdim ama sadece bir örneği kafi buluyorum

bir hayvan bile dişisini asla dövmezken ona değer verirken sen neler söylüyorsun senin için söyleyecek laf bulamıyorum

ne alaka yaw adam dövelim demiyoki....

kadın erkeğe ALLAH'ın emanetidir, yani çok kutsaldır diyo....

YOLDAŞ' Alıntı:

Anlayış veya hayal görme problemin var galiba.

Şerefsizler Sürüsü . her fırsatta saçma sapan posterler vede sloganlar eşliğinde kandırılmış saf insanları kullanıyorlar . Sanki o ellerindeki posterde gösterdikleri it masum biri vede kadın hakları savunucusu .
İşin daha kötü kısmı 1 Mayıs'ın geliyor olması adamlar sanki kendileri için birşey yapmışlar gibi daha şimdilerden kutlama hazırlıklarını başlıyorlar . Barzan'yi Talabani'yi çağırıyorlar .
Posterler afişler şimdiden hazır .
1- 1 Mayıs
2- Nevruz kutlamaları
Bunlarda inşallah olay çıkmaz ve ne güvenlik güçleri nede sivil halk zarar görmez .
Ama kendileri bilir güvenlik güçleriyle çatışmak isterlerse Türkiye Cumhuriyeti devleti güvenlik güçleri gerek asker gerek polis herzaman karşılık verme yeteneğine ve gücüne sahiptir . Bunda kimsenin şüphesi olmasın .

bizzat kendim tanık oldum mitinge, bas bas kürtçe konuşup kutladılar kendi çaplarında, sadece o diil ben bu şerefsizlerin yaşasın apo die burda kendilerini yırttıklarınıda çok ii bilirim, nası önüne geçilemio bi fikrim yok, lanet olsun hepsine ..

YOLDAŞ' Alıntı:

bilader adam orda acikladi zaten hemen iki dakkada saldirmissin..

ayrica biz cumhuriyetimize sahip cikariz sen hic kafani yorma..irtica falanda yok kendi kendini bosuna uzme dimi nasil olsa yapcan bisey yok :victory :goz:

Rezilliğin daniskası hata bizim kadınlarda baktın orada var böyle zevatlar arana alma yada bırak gösteri yapmayı kalsın orada dımdızlak titeber teröristler.

Geri