Kadınların dörtte biri koca dayağını haklı buluyor

eftalya

Deniz Kızı
Reaction score
0
''Döver de sever de''

1zbyxbb.jpg

Hacettepe Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, kadınların dörtte biri koca dayağını haklı buluyor.

Türkiye'deki kadınların dörtte biri, kocaların dayak gerekçelerinden "en az birini" doğru buluyor. Kadınların parayı gereksiz yere harcaması ve çocukların bakımını ihmal etmesi fiziksel şiddet için en çok kabul edilen nedenlerin başında geliyor.

Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü'nce 10 bin 527 hane halkı ve 15-49 yaşları arasındaki 7 bin 405 evlenmiş kadının katılımayla yaptığı Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması sonuçlarına göre, kadınların beşte dördü, kadınların evlendikleri zaman bakire olmaları gerektiği görüşüne katılıyor.

Eşlerinin görüşlerine katılmasalar bile onlarla tartışmamaları gerektiğine katılan kadınların oranı yüzde 40. Kadınların yüzde 15'i "erkekler kadınlardan daha akıllıdır" ifadesini doğru buluyor. Yaklaşık 10 kadından 7'si ise kadınlar "Eşlerinden izin almadan dışarıya çıkabilir" ifadesine karşı çıkıyor. Doğurgan yaşlarda olan kadınların 10 yıl öncesine göre daha eğitimli olduğu vurgulandı.

alıntı

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Dayagı hak ettigini düsünen kadına ne demeli bilmemki :sneaky2:

kesin Psikolojik tedaviye ihtiyacı var bence :thumbdown:

HakLıyız taßi :cool:

İşte öylesine koşullarda yaşıyor ki bir kesim artık kabullenmekten başka çareleri kalmıyor ne yazık ki

kadına dayağa şiddetle karşı olmamam rağmen bazen çok şiddetli olmamak kaydıyla okşamak lazım diyorum başka da bir şey demiyorum

Kadina EL KaLdiran DaLLamaLari Bizim Buraya BekLiyorum
ADAM Gibi ADAM Yapmaz

bazen kadında erkek de dövülmeyi hak ediyor

BEn evli diilim ama gercekten evlendiğim zaman eşimle tartışıyorsam ve bu ileri gidiyorsa o evden çıkarım sinirim geçince gelirim.

" Sapına Kadar erkekde olsan Kadına el kalkmas.. "

haklı bulanlar salak
ya aptal oldukları için dayak yer yada saçma şeyler yaptıkları için

egitim şart hem dayagı haklı bulan kadına hem de insanla hayvanı ayırt edemeyen erkeklere..
bir insanda islam inancı varsa zaten değil kadının cok ufak bir canlının bile icitilmemesi gerektiğini bilir bilmeyene ne denir aynen devam etsin m.llar :goz:

Geri