Kablosuz modem acil yardım

kazzy

New member
Reaction score
0
İlk başta bu konu dahsa önceden açılmışsa veya çözümü varsa özür dilerim ben bulamadım benim pikatel airmax-101 kablosuz modemim var bizim mahalledki çocuk benim şifreyi kırmış ve internet hızı çok feci düştü ne yaparsam kıramaz bunun için önlem alabilir miyim şimdiden teşekkürler

hergün değiş şifreyi :D 256 kb ye göre en yüksek şifre haneni kur çünkü makinanın kırması uzun sürecektir.

TTNet bir program verdi "Kolay Kurulum Programı" burdan şifre atıyorum düzeyi en yüksek seçiyırum çok karışık bir şifre atanıyor ama yine kırmış velet :D mesala modemi gizleme gibi bir seçeneğim var mı yani wireless da gözükmüyecek?

Ben de aynı programı kullanıyorum, onun oluşturduğu şifreyi kırmak İM-KAN-SIZ !

hocam mac filtreleme koy.bişeycik olmaz =)

modem arayüzünde kablosuz bölümünde yada başka bölümde kablosuz ağ a bağlananları görürsün.

bence kırmamıştır.kırdığını nerden anladın net hızında düşüş onu göstermez çünkü ondan dedim.

mac filtrelemeyi kıramaz.ondan koy...

hocam mac filtreleme koy.bişeycik olmaz =)

modem arayüzünde kablosuz bölümünde yada başka bölümde kablosuz ağ a bağlananları görürsün.

bence kırmamıştır.kırdığını nerden anladın net hızında düşüş onu göstermez çünkü ondan dedim.

mac filtrelemeyi kıramaz.ondan koy...

hacı benim modem de pikatel airmax 101, nasıl açıyoruz dediğin yeri :D

çocuk bizim mahallede oturuyor geçenlerde konuşuyordu program getirtmiş abisinden milletin şifresini kırıyorum diyordu, benim netin hzıda 3 gündür s/50kb normalde s/500 kb çocuğa sordum bugün benim modememi giriyon lan yoksa die güldü evet dedi bi dha girme ddm tmm ddi şimdi hızı düzeldi ama bi daha girebilir programı bana anlattı kendi kimliğini gizleyebiliyormuş yani o girsede ben göremem :s

Wireless_Watch_2.0.1.0

bu programı kur dediğin wireless i takip et. Zaten biri bağlanmaya çalıştıgında yada bağlandıgında seni uyarıyırdu yanlış hatırlamıyorsam. Ayrıca bağlanan yada bağlanmaya çalışan kişinin mac adresine kadar bir çok bilgi de veriyor sana raporlıyor.

çocuk bizim mahallede oturuyor geçenlerde konuşuyordu program getirtmiş abisinden milletin şifresini kırıyorum diyordu, benim netin hzıda 3 gündür s/50kb normalde s/500 kb çocuğa sordum bugün benim modememi giriyon lan yoksa die güldü evet dedi bi dha girme ddm tmm ddi şimdi hızı düzeldi ama bi daha girebilir programı bana anlattı kendi kimliğini gizleyebiliyormuş yani o girsede ben göremem :s

klon kimlik yaratmadığı sürece kendini gizleyemez korkma

wolf unda dediği gibi mac adresi filtreleme kullan.

harf-rakam karışık ve harfleride büyük-küçük seç 16 karaktere tamamla

hala çözerse

emniyete ver çocuğu

16 karakter,harf-rakam karışık ve büyük-küçük şifreyi kıran adam
devletin her yerine girer :)

sandiğinizin aksine mac şifre korumasi en kolay kirilan korumadir. web şifre korumasindan dahi daha kolay kirilir.

zaten kiran kişi programla kiriyor ise mac kirma seceneğide programda vardir, ve mac korumasini kirmak sadece 10 saniye sürer.

peki ne yapmaliyiz?

modeminizin sadece driverini kurun yani kolay kurulum programini kurmayin.

modeminize ip üzerinden bağlanin, her modem markasının belli bir ip nosu vardir sitesinden bakiniz.

modem arayüzünde bulunan kablosuz güvenlik seceneklerinden wpapsk2-aes/kuruluş olan seceneği seciniz. bu şecenek yok ise wpapsk2-aes-kişisel olan seceneği seçiniz.

modeme el ile girdiğiniz şifre kolay kurulumdaki gibi, masaüstüne otomatik kaydedilmez şifrenizi

unutmamak için gireceğiniz şifreyi kendiniz masaüstünde notped dosyasi açarak el ile giriniz daha

sonra kopyala yapiştir yaparak modem arayüzünde gerekli yere yapiştiriniz.

artik kablosuz ağiniz güvendedir kirmak çok zordur şu an piyasadaki en iyi bilgisayarla bile kirmak istense uzun zaman hatta yillar alabilir şifreyi kirmak.

kolayliklar,

dediğiniz 2 seçenekte yoksa :eek:hmy:

angelmax ilk defa senden duyuyorum mac şifresinin kolay kırıldığını.

nette de araştırdım ama hep mac şifresi en güvenli falan deniliyor

tabi kırmayı da denemediğimden hangisi daha zor kırılır bilemiyorum sadece nette okuduğuma göre =)

angelmax ilk defa senden duyuyorum mac şifresinin kolay kırıldığını.

nette de araştırdım ama hep mac şifresi en güvenli falan deniliyor

tabi kırmayı da denemediğimden hangisi daha zor kırılır bilemiyorum sadece nette okuduğuma göre =)
Mac adresi şifrelemesi diye birşey yoktur öncelikle.
Backtrack programını destekleyen wireless kartları mac adress spoofing destekler.
Mac filitresi sadece kullananı deli edip zorluk çıkarmaya yarayan bir sistemdir.
Ha kablosuz ağınızda sadece 1 cihaza izin verecekseniz ve o cihaz da 7/24 açık olacaksa güvenlık sağlar :)

Yukarıdaki şartları sağlayamıyorsanız manası yok yani.
Sadece size zarar arkadaşınız evinze gelip nete girmesi gerektiğinde onun adresini tanımlamak zorunda bırakır.
En iyisi wep kullanmamak.
Zaten wep kırılması çok kolay bir şifreleme.
:)
Bir de sinyalinizde sorun yoksa bilgisayasrınız da iyi ise key regroop intervali düşürmek işlerini zorlaştıracaktır zevatın.
İlla mac filitresi deneyecem bakalım kıran sahiden hıyar mı diyorsanız modeme hıyar bağlanmışken girin mac adresini görün ve yasaklı listesine ekleyin.
Eğer sahiden ne yaptığını hiç bilmeyen biriyse bu yol da işinizi görür ama wireless şifresi kırmakla uğraşıp mac spoofing bilmeyen olacağını zannnetmiyorum.

mac şifrelelemeden kastım zaten mac filtreleme =)

ha mac şifrelemesi demişsin ha filtreleme =)

ağız alışkanlığı benimkisi...

mac şifrelelemeden kastım zaten mac filtreleme =)

ha mac şifrelemesi demişsin ha filtreleme =)

ağız alışkanlığı benimkisi...
Tamamen haklıın ancak konuyu okuyup bilgi edinenlerin hatalı bilgi almaması için belirtme ihtiyacı duydum hocam rahatsız ettiysem özür dilerim.
Malum bu tür şeyler genelde bu yolla öğreniliyor.
Doğru bilgiye ulaşılmasını sağlamak isteğim bu yüzden.
Tekrar özür dilerim.

Tamamen haklıın ancak konuyu okuyup bilgi edinenlerin hatalı bilgi almaması için belirtme ihtiyacı duydum hocam rahatsız ettiysem özür dilerim.
Malum bu tür şeyler genelde bu yolla öğreniliyor.
Doğru bilgiye ulaşılmasını sağlamak isteğim bu yüzden.
Tekrar özür dilerim.

yok hocam doğru diyosun.benim ağız alışkanlığı yüzünden millet yanlış öğrenmesin.

özür dilemene gerek yok.:wink:

Mac adresi şifrelemesi diye birşey yoktur öncelikle.
Backtrack programını destekleyen wireless kartları mac adress spoofing destekler.
Mac filitresi sadece kullananı deli edip zorluk çıkarmaya yarayan bir sistemdir.
Ha kablosuz ağınızda sadece 1 cihaza izin verecekseniz ve o cihaz da 7/24 açık olacaksa güvenlık sağlar :)

Yukarıdaki şartları sağlayamıyorsanız manası yok yani.
Sadece size zarar arkadaşınız evinze gelip nete girmesi gerektiğinde onun adresini tanımlamak zorunda bırakır.
En iyisi wep kullanmamak.
Zaten wep kırılması çok kolay bir şifreleme.
:)
Bir de sinyalinizde sorun yoksa bilgisayasrınız da iyi ise key regroop intervali düşürmek işlerini zorlaştıracaktır zevatın.
İlla mac filitresi deneyecem bakalım kıran sahiden hıyar mı diyorsanız modeme hıyar bağlanmışken girin mac adresini görün ve yasaklı listesine ekleyin.
Eğer sahiden ne yaptığını hiç bilmeyen biriyse bu yol da işinizi görür ama wireless şifresi kırmakla uğraşıp mac spoofing bilmeyen olacağını zannnetmiyorum.

key regroop intervali düşürebilirim ???

hocam senın hızın kablosuz agın sıfresının kırılmasından degıl..
Sen muhtemelenb netlimitsiz yada net4 paketi kullanıyorusn..
bu tarıfede 15gb ı asarsan hızı 50kb/sn ye duser
ayın 1.de tekrar normale doner endıselenme

Modemin Wi-Fi gizleme şansın var.Modeminin ayar sayfasına girip Kablosuz ayarlarından Kablosuz Ağı'ın devre dışı bırakabilirsiniz.

Geri