Kablolu modeme ethernetli wireless anten

Westerly

New member
Reaction score
0
Pikatel Quarter Plus(modemim kablolu) marka modem kullanıyorum ustunde 4 port çıkış var. Telekomda çalışan tanıdğım kablolu modemlere istenilirse ethernetli kablosuz anten takılabileceğini söyledi fiyatınında yaklaşık 50YTL olduğunu öğrendim. Bu mümkün mü? Eğer bu satılıyorsa nereden bulabilirim.Vatan ve Gold Pc'de sadece anten satılıyor, ama benim aradığım ethernetli kablosuz anten.Yardımcı olursanız sevinirim...

Böyle birşey duymadım ve hiç rastlamadım ama bunun yerine bir access point alarak modeminizi kablosuz hale getirebilirsiniz ikinci el malzeme satan sitelerden bunu 40-45 TL ye bulabilirsiniz.

Arkadaşım aradığın şey tam olarak Access Point iyi araştırırsan 25$ dan başlayan access point bulabilirsin... Kurulumu da çok basittir.

Arkadaşım aradığın şey tam olarak Access Point iyi araştırırsan 25$ dan başlayan access point bulabilirsin... Kurulumu da çok basittir.

access point olduğunu söylemediler bana direk anten ve ucuna ethernet bağlandığı söylendi ama sizin dediğinizide araştıracağım. 25$ olan access point umarım isteğimi karşılar. Yardımlarınız için tşkler

access point olduğunu söylemediler bana direk anten ve ucuna ethernet bağlandığı söylendi ama sizin dediğinizide araştıracağım. 25$ olan access point umarım isteğimi karşılar. Yardımlarınız için tşkler

Bir kurumda Bilgi Sistemleri Network Uzmanı olarak görev yapmaktayım ama sadece anten şeklinde bir access pointe hiç rastlamadım ama çinliler el atmış ise olabilir... cihaz ev için ise fazlası ile işinize yarar ama access pointler uhf dalgaları gibi uzun mesafelerde sinyal dağıtmazlar... çok kısa mesafede ( max 100 m2 ) ve hertürlü dış etkenden sinyal kaybına uğrarlar ( 12cm kalınlığında duvar bile sinyali %60 kayıp eder )...

Pikatel Quarter Plus(modemim kablolu) marka modem kullanıyorum ustunde 4 port çıkış var. Telekomda çalışan tanıdğım kablolu modemlere istenilirse ethernetli kablosuz anten takılabileceğini söyledi fiyatınında yaklaşık 50YTL olduğunu öğrendim. Bu mümkün mü? Eğer bu satılıyorsa nereden bulabilirim.Vatan ve Gold Pc'de sadece anten satılıyor, ama benim aradığım ethernetli kablosuz anten.Yardımcı olursanız sevinirim...

Selam Westerly.

Ben bu dediğin olayı yaklaşık 7 aydır kullanıyorum.

Modemim Inca 4 ethernet + 1 usb. kablolu

Bu modeme taktığım aparat, Smartnet Wireless 4 ethernet port. Model = ARCW4BR

Kendi adaptörü ve anteni var. ADSL kablolu modemin herhangibir portunu, bu aparatın WAN girişine takıyorsun. Hepsi bu kadar. Kablolu modemin kablosuz oldu !

üstelik fiatı öyle 50 YTL filan değil. ben o tarihte 20 YTL ye almıştım. belki şimdi daha da ucuzdur.

Tavsiye ederim. Sadece ev içinde değil, tüm bina içinde de çok iyi..

Kolay gelsin.
Hakan

Selam Westerly.

Ben bu dediğin olayı yaklaşık 7 aydır kullanıyorum.

Modemim Inca 4 ethernet + 1 usb. kablolu

Bu modeme taktığım aparat, Smartnet Wireless 4 ethernet port. Model = ARCW4BR

Kendi adaptörü ve anteni var. ADSL kablolu modemin herhangibir portunu, bu aparatın WAN girişine takıyorsun. Hepsi bu kadar. Kablolu modemin kablosuz oldu !

üstelik fiatı öyle 50 YTL filan değil. ben o tarihte 20 YTL ye almıştım. belki şimdi daha da ucuzdur.

Tavsiye ederim. Sadece ev içinde değil, tüm bina içinde de çok iyi..

Kolay gelsin.
Hakan

Hakan, o kadar sevindirici bir haber ki bu anlatamam :) bilgilendirdiğin için çok teşeşkür ederim çok işime yaradı.Tekrar tekrar teşekkürler :)

ben interneti kuzenlerimle ortak kullanıyorum onlar kabloyla bağlanıyor bu işlemi yaptığımda ben hem kablosuz onlarda kablolu internete bağlanabilirler değil mi?

Hakan, o kadar sevindirici bir haber ki bu anlatamam :) bilgilendirdiğin için çok teşeşkür ederim çok işime yaradı.Tekrar tekrar teşekkürler :)

ben interneti kuzenlerimle ortak kullanıyorum onlar kabloyla bağlanıyor bu işlemi yaptığımda ben hem kablosuz onlarda kablolu internete bağlanabilirler değil mi?

Birşey değil. Fakat mesajı yazdıktan sonra bir araştırayım dedim..
Bu cihazın adı var, kendi yok. Benim satın aldığım mağazada bile yok !
Sanırım biraz araman gerekecek.

Cihazın özellikleri ve görüntüsü şöyle :

Bu arada, 2. sorunun cevabı EVET !
Hatta 7 kişi kablolu ( 3 tane modemden + 4 tane bu cihazdan ethernet portu ) ve aynı
anda birden fazla kişi kablosuz kullanabilir. Kuzenlerin de kablosuz kullanabilir.
Zira uzak mesafelerde de çok verimli.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Not : Bu cihazı Google'da SMARTNET ARCW4BR olarak aratırsan bilgi alabilirsin.

Birşey değil. Fakat mesajı yazdıktan sonra bir araştırayım dedim..
Bu cihazın adı var, kendi yok. Benim satın aldığım mağazada bile yok !
Sanırım biraz araman gerekecek.

Cihazın özellikleri ve görüntüsü şöyle :

Bu arada, 2. sorunun cevabı EVET !
Hatta 7 kişi kablolu ( 3 tane modemden + 4 tane bu cihazdan ethernet portu ) ve aynı
anda birden fazla kişi kablosuz kullanabilir. Kuzenlerin de kablosuz kullanabilir.
Zira uzak mesafelerde de çok verimli.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Not : Bu cihazı Google'da SMARTNET ARCW4BR olarak aratırsan bilgi alabilirsin.

evet,dün gece ilk işim cihazı aramak oldu fakat bulamadım :( Gayretle arıyorum,inşallah bulurum.Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim...

fakat şöyle bir şey buldum bu satışta olan ürün;
SMARTNET , CHLW4BR 4 PORT WIRELESS ROUTER

link: http://www.demo.com.tr/show/index.asp?sol=lst&sec=5893

diğerinden farkı aktarım hızının 54 mbps olması ve fiyatının 59,01 YTL olması. Bu ürün nasıl, tavsiye edermisiniz? Aktarım hızının düşük olması çok etkilermi beni?

Not: Ürünün kendi web sitesinde bile stokta olmadığı gösteriliyor :(

link: http://www.kont.com.tr/tr/urunler_markakategoriler.asp?markaID=Smartnet

Geri