Kablolarım modemim bağlantım hazır Duvardaki prizden neti dağıtamıyorum.

oillamp

New member
Reaction score
0
Öncelikle herkese selamlar Benim sorunum karışıkmı içinden çıkılmaz bir halmi almış bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim resimlerlede destekliyeceğim.
ELİMDEKİ MALZEMELER:
1 adet airties RT211 kablosuz modem.
çok sayıda ethernet kablosu (resimlerini vericem)
ve duvarda montajlı ama kabloları takılmamış ethernet girişleri (resimler var)

öncelikle duvardaki ethernet girişlerinin resimlerini vermek istiyorum.
LEXCOM 125 modeli yazıyor üzerinde...
resimdede görüldüğü gibi sağ tarafı ve sol tarafı ayrı renklerde
Bulunduğum evin tesisatında ethernet kabloları mevcut ama bağlı değil.

elimdeki mevcut ethernet kabloları resimlerdekiler.
benim yapmak istediğim ' bilgisayarımı ayrı odalarda çalıştırmak ve ethernet prizinden diğer prize internet vermek.(2 bilgisayarım mevcut)

Duvardaki prize kabloları nasıl bağlamam lazım yardımcı olun lütfen ve bağladıktan sonra hangi kabloları kullanmam gerekli şimdiden teşekkür ederim Yanlarında renkelri gösterilmiş ama interneti paylaşıma vermek için hangilerini bağlamam lazım nerelere gelmesi gerekli
Bunlar duvardaki prizin içinde olan giriş:

Elimdeki mevcut kablolar:

çok karmakarışık anlatmışsın.neyse yapman gereken rj45 ucları cakman pensen varmı bilmiyorum pensesiz zor.ama herhangi bir bilgisayarcıda caktırabilirsin yani rastgele renkler bende kablo var takayım calıssın olmaz.

Sorunumla ilgilendiğin için teşekkürler biraz daha açmaya çalışayım konuyu (toparlayarak)
resimlerde görülen ethernet kabloları benim elimde mevcut.Yani toplam 6 adet
Evimin duvar tesisatında ise 2 resimde görülen jack'lar mevcut ve 8 damarlı standart kablo var fakat tesisata bağlı değil ben bu kabloları 2 resimde gösterilen jacklara bağlamak istiyorum ve modemden interneti evime bu duvardaki ethernet girişleri ile dağıtmak istiyorum.
ÖRNEK:Modemin bulunduğu odadaki prize ethernet kablomu taktığım zamn yan odadaki prizede internet gelsin.

Fakat duvardaki prize bağlantımı nasıl yapacağım kabloları anlıyamadım
A ve B diye ayrılmış durumda renkler.
Umarım açıklayıcı olmuştur.

Geri