- Reaction score
- 0

İnsanların şahsi olarak başarabildikleri işler görünürde değer bilmek için yeterli olup bazen abartılmaktadır .. Menfaatlerin ve çıkarcı düşüncelerin tamamiyle hayatımıza girdiği şu asırda gerçekten yaptıklarımızın kabiliyetmi yoksa mağlubiyetmi olduğunu anlayamıyorum ..
Kazandıklarımıza bakıyorum .. Kaybettiklerimize bakıyorum .. Ne eşitlenecek denge var ne gayret sarf edecek bir hay hengem …(özveri)
Şahsi düşünmek ve fayda elde etmek adına yaptığımız işler ve bunun yanı sıra birilerinin gözüne görünmek için yapılan her türlü iş bana göre mağlubiyettir .. Görünen bilinmesi istenendir diye bir deyim vardır ancak kimse bunun altında yatan iki gerçeği görememiştir ..
İlk gerçek şu ki ; Görünen kabiliyetin mağduriyeti vardır .. Çünkü sır deildir ..
İkinci gerçek şu ki ; Görünen bilinmek istenmesine rağmen kabiliyet gerektiren bir olaydır ..
Ama insanlar bu ikisi arasındaki ayrımı tam yapmışlarsa kabiliyetlerine ulaşmış olurlar ..
ALLAH insanlara düşünme ve düşündüklerini kendi KABİLİYETLERİYLE gerçekleştirme gücü vermiştir .. Bu yol kader yolu olup seçim cüzi irade sahibi insana verilmiştir .. İnsan seçtiği yolun bedelini öder .. ALLAH tan hayırlısını dilemek gerekir.İnsanlar ALLAH a olan sadakat ve teslimiyetlerini bu noktada ön plana çıkardıklarında eminimki şahsına verilmiş zenginlikleri kullanabilir ..
Nefisleriyle yola çıkan insanların sonları tarih sayfalarında yazılıdır .. Bakınız buradada bir gerçeği anlıyoruzki ; Kimler geldi bu dünya denilen kervandan kimler geçti .. Bugün dün ve yarın KARUN dan daha büyük zengin olucak hiç kimse yoktur .. Bu variyet bu nimetleri yönetmek elbette kabiliyet ister,ancak nefis bu tevhidin önüne geçerse mağlubiyet olur .. İşte Karun un sonu .. ALLAH öyle büyük bir padişah ki ; KARUN ‘ un o çok güvendiği servetiyle beraber yerin dibine gömdü .. Ne oldu ? Kabiliyetini kullanamayan insan mağlubiyeti görmüş oldu ..
İnsanoğlunun ALLAH a olan teslimiyeti ve kabullenmişlik tavrı bu noktada çok önemldir.Çünkü her zaman bilmek gerekirki bu dünya geçiçi bi yer .. Şu zamanda ortalama yaşama süremiz en uzun 70 yıldır .. Ama ebediyet hayatı sonsuzlukla açıklanabilecek bir hayattır .. Sonsuzluğu yakalamak her insanın hayalinde vardır .. Bugün hristiyanlar bile ölülerin arkasında cennet dilerler .. Müslümanlar olarak biz birliğimizi dirliğimizi KABİLİYETLERİMİZİ birleştirmeliyiz ki ALLAH bizi sonsuz mutluluğa eriştirsin ..
Dedem her zaman söyler ; oğlum u evlendireyim kızımı evlendireyim şu traktörü alayım şu araziyide aldın mı tamam …. Vesayre vesayre derken yaş geldi 77 ye … Ne kaldı geriye dede diye soruyorum .. Elini kaldırıp geri atoyor ..
ALLAH kalbimizden Rabbi zülcelal nurunu .. Yönümüzden Efendimizin yolunu ayırmasın .. ALLAH Yardımcımız Olsun .. Kabiliyetlerimizi Galibiyetler Olarak Bize Yöneltsin ..
•MÀ×İMİL¥ÀÑu§•
Yazı arkadaşım MÀ×İMİL¥ÀÑu§• 'a aittir..İşte sitesinden görüntü :