kaçak elektrik

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

preinter

New member
Reaction score
0
arkadaşlar şu saatten kabloların yerini değiştirip te toprak hattan elektrik almak naıl oluyor? ben yaptım ama tam olmadı galiba. şimdi normalin 4 te birini yakıyor. o nasıl iş anlamadım. sizce sorun nerede? bir de şöyle yapsam mı: nötrü toprağa bağlayıp toprağı da devre dışı bıraksam. zaten sayacı da hallettim. bi yardım ederseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.

arkadaşlar şu saatten kabloların yerini değiştirip te toprak hattan elektrik almak naıl oluyor? ben yaptım ama tam olmadı galiba. şimdi normalin 4 te birini yakıyor. o nasıl iş anlamadım. sizce sorun nerede? bir de şöyle yapsam mı: nötrü toprağa bağlayıp toprağı da devre dışı bıraksam. zaten sayacı da hallettim. bi yardım ederseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.

öğrencimisin sen bakiim ???

sen sormakla hata etmişsin birileride söylemekle aynı hataya düşmez inşallah

baba ben de adanalıyım. dağlıoğluna yakın.

sen sormakla hata etmişsin birileride söylemekle aynı hataya düşmez inşallah

neden olmasın dostum? ne olacak halimiz gaz yaksam aylık 300 lira yakıyor
ev kirası da 400 lira adam başı toplam aylık gider ortalama 450 lira civarında.
Zaten peder emekli. eee arkamızda adam da olmayınca burs da vermiyorlar.
Nasıl olacak bu iş? hep devlet mi kazıklayacak bizi? hem korsan Windows,
korsan ofis, korsan nero, kullanırken bi sorun yok da elektrikte mi olacak?

ben burada yanlış olan birşeyden bahsediyorum dostum..devletin seni kazıklamasıda yanlış, senin devleti kazıklamanda yanlış...beni yanlış anlama,derdim bilgiçlik taslamak değil ama illerde kullanılan kaçak oranına göre o ilin elektrik kontür fiyatının belirlendiğini biliyorsundur umarım...yani ne kadar az kaçak o kadar ucuz elektrik...öğrencisin allah yardımcın olsun ama öğrenci olman yaptığın yanlışı haklı hale getirmez diyorum ben.. kullanılan korsan windowslar,ofisler,nerolar bu ülkeden bişeyler götürmüyor hem..ya elektrik.!!!! saygılarımla

ya forumdan her türlü yardımı istiyeni gördümde kaçak elektrik için yardım istiyeni ilk defa görüyorum pes yani

arkadaşım nasıl yapacağını biliyorum ama 1.si bu iş sağlık açısından tehlikeli yani yaparken kendini öldürme ihtimalin bile var birde zaten elektriği 4te bire düşürmüşsen hala ne istiyorsun ki? 200 yerine 50ytl gelir ... birde sayaçlar okunduğu zamanı bilip düzeltmen lazım ama mühürü söktüysen kısa bir kablo işi sıfırlar yaptığımdan değil hem yapanı gördüm hem teorisini biliyorum ordan konuşuyorum malum zamanında bizde öğrenci olduk :D ama bu durumda en büyük israf gereksiz kullanılan elektrik oluyor şu anda kaçak elektrik olmasa elektrik fiyatı yarısına düşerdi bunuda unutmamak lazım ve yakalanırsan cezası sağlam... bunuda unutma...

ne olursa olsun bence yapmaman lasım kardeş .....

bu kaçak elektrik kullananlara cok kıllanıyorum ben bilgisayarcıyım dükkana 200 geliyor eve 150 geliyor. onların ceremesini biz cekiyoruz. caydırıcı olmalı bu cezalar paraya dönüştürülemez hapis cezası istiyorum bunlar için.Zaten vergiyi gani gani ödüyoruz.bide üstüne kalın elektrik faturası ödüyoruz.Yapılan araştırmaya gore doguda elektrik faturası odenmiyormuş bile ben edirneliyim bizim ne odendigi belli degil.Yani bırakın bu işleri devlet kimseyi kazıklamıyor kendi insanımız bizi kazıklatıyor...

kardeşim girme böyle işlere tedaş yakalarsa tüm sülalenin kullandıgı elektrıgı sana odetir

digital saatden elektirik nasıl calınır arkadaşlar varsa bir zahme bizede soylesin bukadarda insafsız olunmaz elektiik para sı masın 700m maas alıyoruz 60m elektirik oduyoruz 350mda kira yuh yani

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri