Kaç dakikada karşıya geçerler

firades

New member
Reaction score
0
Geceleyin en fazla 2 kişi taşıyabilen bir köprüden 4 kişi karşıya geçmek istiyor.
Bu dört kişiden biri karşıya 1 dakikada, biri 2, biri 5, ve sonucusu 10 dakikada geçebiliyor. Yalnız bir el feneri var ve ışıksız köprüye çıkılamıyor. Ancak yavaş giden yanındakini de yavaşlatıyor. Yani, mesela 2 dakikada ve 10 dakikada karşıya geçebilen kişiler birlikte 10 dakikada geçebiliyor. Dördü birden karşıya en az kaç dakikada geçebilir? (sayısal değer)

Bu Soruuyu Biliyom Cok Kil Yaw Ugrasilmaz S,mdİ Kusura Bakma Cvp Veremicem

hocam köprü en fazla 2 kişi taşır diosun ama sen 4 kişi hep birlikte karşıya gececek diosun ????? bence
bu soru nun sayısal bi degeri yok cünkü en fazla 2 kişi gecebilir 4 kişi gecemez (tabi senin dediğine göre ????)

ya arkadaşlar hepsi karşıya geçecek dördü birden değil...birde cevap yazan arkadaşlar nedenini de açıklarsa sevinirim

Bencede 19. Köprüyü 1 dakkada gecen eline feneri alir, her seferinde yaninda birisini götürür ve tek basina geri gelir. Ve digerlerini tek tek karsiya gecirir. Dakkalarin toplami(geçis siralamasina göre):
2+1+5+1+10=19 eder

ilk 15 yazmıştım nasıl bulduğumu unuttum :(
ilk 1 ve 2 gider.2dk da karşıya giderler.1durur
2 geri gelir ve 2dk geçer.sonrada durur.5 ile 10 gelir 10dk da karşıya giderler ve dururlar.
1 karşıya gider.1dk geçer.
son olarak 2 yi alır.ve 2 dk da karşıya

toplam 17 dk ve aralarda fener değişimi var

1. Grup 1 ve 2 dakikada geçen +2
2. Grup 5 ve 10 dakikada geçen +10
SONUÇ : 12 dostum

cevap 10 dakika
çünkü dikkatli okuyun geceleyin 2 kişi taşıyan diyo
gündüz 4 kişi de taşıyabilir yani :victory

doğru mu dostum ???

13 dakikada karşıya geçerler 1 dk geçen ile 10 dk geçen lk önce geçerler sonra 1 dk geçen gridöner 2 dk ile gçer sonra 1 dk tekrar geri döner 5 dk ile geçer toplam 13 dk

19 dakika tabiki arkadaşlar. 1 dakikada giden adam git gel yapar herseferiine birini götürür. git gel yapar. hesaplarsanız çok basit. kendi geri dönüşlerini eklerseniz buna tabiki 19 dak.
ellerine sağlık dostum. güzel bir soru.

19 dakika tabiki arkadaşlar. 1 dakikada giden adam git gel yapar herseferiine birini götürür. git gel yapar. hesaplarsanız çok basit. kendi geri dönüşlerini eklerseniz buna tabiki 19 dak.
ellerine sağlık dostum. güzel bir soru.

arkadaş yazmış zaten cevap 19 olmalı

Geri