K700i WebCam kullanımı ve Ayarlamaları..

rayman18

New member
Reaction score
0
-AYARLAR-
-İlk olarak telefonu K700i DH Ana Sayfasından indiriyoruz.. Ve açıyoruz..
-Ardından ise telefonumuzun data kablosunu takıyoruz, yada bluetoothunu açıyoruz(yada IrDa)
-Programa geri dönüp Options a giriyoruz..
-Orda ilk olarak telefonumuzun hangi COM portundan bağlı olduğunu bulup seçiyoruz.. Bu port data kablosu (DCU-11) için COM8, Bluetooth için bildiğim kadarıyla COM3, IrDa nasıl oluyor bilmiyorum.. Bluetoothu arkadaşlarımız düzeltir nasıl olsa..
-COM ayarlarımızı yaptıktan sonra ise hemen yanında bulunan Baudrate var.. Ben bunu maksimum değerde yaptım.. Veri alışverişini en hızlı kılabilmek için.. Sonuçta programın çalışma mantığı fotoğraf çekip telefondan bilgisayara kaydetmek..
-Sonraki adım; Use FTP yi iptal edelim ne işe yaradığını anlamadım ama sanırım ftp ye resim yollamak için..
-Bundan sonra son 2-3 adım kaldı.. Şimdiki adımımız Phone's Fotodirectory ayarına tıklıyoruz ilkinde telefon bulunamadı diye hata verebilir.. Normaldir sakıncası yok.. Hataya OK dedikten sonra bir daha tıklıyoruz ve ordan k700 İÇİN;Resimler\Camera_semc i seçiyoruz.. Bu görüntülerin alınacağı adres..
-Sonraki adım olarak Refresh Intervali kendimize göre seçiyoruz.. Ben 3 yaptım.. 3sn de bi foto çekiyo aslında biraz daha uzun telefona komut vermesi falan uzun olabiliyor.. yani mesela 2-3sn de olsun derseniz 1 sn yi seçip denemenizi tavsiye ederim.. bağlantı şekline göre değişebillir..
-Veee Son Adım sağ alt köşedeki tikli olanlardan isteğimize göre seçiyoruz.. ARDINDAN SAVE DİYEREK ÇIKIYORUZ

-KULLANIM-
-Ayarları tamamladıktan sonra Test Camera diyoruz.. ve bekliyoruz biraz uzun bi işlem (data kablosuyla böyle en azından telefona verdiği komutlar süreyi uzatıyor biraz) olabilir.. eğer hata vermezse sorun yok ordaki ekranda kısa sürede resmimiz çıkacaktır.. Eğer olmuyosa ayaralra yeniden bakıyoruz
-Ve testimiz başarılıysa Start diyoruz ve istediğimiz sürede çekimlere başlıyor..
GÜLÜMSEYİN!!

bu telefonu açarken data kablosu vermediler bana

Geri