Kızıl Gezegen'den Şaşırtıcı Fotoğraflar

sonsuzluğa

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Ayağın taşa mı çarptı, dön kalbine bak. ETTİN Mİ B
29.jpg

Mars’ta bilim insanları robotlar aracılığıyla dört koldan canlı hayatın arayışı peşinde.

28.jpg

2020 yıllarında insanlı uçuşun gerçekleştirilmesi planlanan Mars'a 1960’tan bu yana ABD’li, Rus, Japon ve Avrupalılar 38 uzay aracı gönderdiler, ancak bunların yarısından azı başarılı oldu.

27.jpg

İşte hayat arayışlarının sürdüğü Kızıl Gezegen Mars'tan çarpıcı kareler...

26.jpg

Mars'ta güneşli bir gün

25.jpg

Küçük bir tepenin üzerinden çekilen 360 derece panoramik fotoğraf

24.jpg

Mars'ta yaşam belirtisi arayan Opportunity 'El Capitan' adlı ince katmanlı bir kayayı inceliyor.

23.jpg

Amerikan robotu Spirit, Mars yüzeyinde bir günde 21.2 metre yürüyerek rekor kırdı.

22.jpg

Opportunity, yaklaşık 21 haftalık yolculuğunun ardından, şimdiye kadarki en büyük hedefi olan Victoria kraterine ulaştı. Robot derinliği 60 metre, çapı 800 metre olan kraterin iç duvarlarındaki kaya katmanlarını inceledi.

21.jpg

Opportunity'nin krater yüzeyinden geçtiği bir fotoğraf

20.jpg

Kızıl Gezegen'e ikiz robotlar Spirit ile Opportunity'nin geçtiği fotoğraflar...

19.jpg

Robotlar Mars üzerindeki kayaları incelemek amacıyla durmak ve bataryalarını doldurmak için yeterince güneş ışığının olmadığı kış aylarında da mola vermek zorunda kaldı.

18.jpg

Kızıl Gezegen'in zorlu koşullarında küresel kum fırtınalarını atlatan ve bataryaları tamamen boşalmadan hayatta kalmayı başaran robot kaşifler böylece, 2009 yılı boyunca da görevlerini sürdürecekler.

17.jpg

16.jpg

15.jpg

14.jpg

13.jpg

12.jpg

11.jpg

10.jpg

9.jpg

8.jpg

7.jpg

6.jpg

5.jpg

4.jpg

3.jpg

2.jpg

1.jpg

Uzayda başka gezegen yok sankı bunlar kıyamet gununde oray kacarlar artık

saol eline sağlık güzel görüntüler

cok sasirmadim... kameraya el sallayan marslilar olsaydi sasirirdim :)

ilginç görüntüler hayırlısı bakalım ginice ne olacak..

aga baştan 13.resimde su birikintisi mi gördüm banamı öle gelio sanki azcıkda rüzgar varmışta suda dalgacıklar oluşuyomuş gibi hayrett

şu marsa birde biz gidebilsek adamlar patır patır gidiyorlar robot momot:))

aga baştan 13.resimde su birikintisi mi gördüm banamı öle gelio sanki azcıkda rüzgar varmışta suda dalgacıklar oluşuyomuş gibi hayrett

marsta buz kalıntılarına bile zor rastlanırken oranın rüzgarda dalgalanan bir su birikintisi olma olasılığı yok sanırım. :saskin

harikalar ya.. ben ilgileniyorum amatör olarak ama pff elimizde çok kayda değerde birşey buamıyoruz ztn. tlelskoplar çok para mesela .s

Yalan bunlar bir Studyo burası Mars'a çıktık diye kandırıyo Nasa milleti inanmayın :D

Geri