Kıtlama Çay içenler? Nedir diyenler?

Focus StyLe

FıRtına'
Reaction score
0
Çay muhabbeti

Efsaneye göre “zamanın birinde büyük bir imparator yaşarmış. Bu imparator çok uzak bir diyarda, Çin’de, hükmünü sürermiş. Güzel bir günün, güneşli bir öğle vakti, çiçeklerle bezeli bahçesinde dolaşırken, o zamana kadar hiç duymadığı esrarengiz bir kokuyla karşılaşmış. Bu koku öylesine hoşuna gitmiş ki, hemen yanına hizmetlilerini çağırıp, kokunun kaynağını bulmalarını buyurmuş. Meğerse koku, kaynayan bir suyun içine kazara düşen yemyeşil ve küçük yaprakçıkların haşlanması sonucu oluşmuş. “Kokusu bu kadar güzelse, tadı kim bilir nasıldır?” diye düşünen imparator, çayın tadına bakmış…” çok hoşuna gitmiş. Böylece çay içeceği keşfedilmiş.

İstanbullu bir gelin, Erzurumlu bir komşuya gitmiş. Kıtlama çay içmeyi öğrenmek istemiş. Şekeri ağzına almış, şeker hemen erimiş. İkinci bir şeker istemiş, o da hemen erimiş. Üçüncüyü istemiş, daha bardakta çok çay var. Ev sahibi de dayanamamış; “Gurban gelin hanım, ben senin çayı şimdi tatlı edim de, sen kıtlamayı evinde öğren” demiş.

Yine, İstanbul’da Boğaz’da çaycılık yapan bir Erzurumlu, gelen müşterisine çok güzel bir çay demlemiş ve müşterisinin önüne masaya çayları koymuş. Adam da:
- Biraz da limon getirir misiniz ? deyince Erzurumlu, adamın önünden çayları alıp geri götürmüş.
- Burası işkembe çorbası dükkanı değil diyerek, müşteriye kızmış

varmı tiryakisi ? deneyeni?:saskin
yoksa adam ben beceremem bölesi daha iyi diyenimi?:saskin

diyarbakırlı bi teyze öğretmişti bana

bazen içiyorum =) ama her çay kıtlama içilmez...:goz:

- Biraz da limon getirir misiniz ? deyince Erzurumlu, adamın önünden çayları alıp geri götürmüş.
- Burası işkembe çorbası dükkanı değil diyerek, müşteriye kızmış

bir erzurumlunun bunu diyebileceğini ben sanmıyorum. :saskin çünkü doğu ve güneydoğuda (yerlileri) çaylar limonlu ve kıtlama içilir. ve kullandıkları şekerler paket halinde satılan kesme şeker değil, daha sert bir özelliğe sahip kolay kolay erimeyen bir şekerdir. tabiki onu içmeyi de bilmek gerekiyor.

ben yine de şekeri çayın içine atmayı tercih ederim. :D

cayin hastasiyim, ayiptir söylemesi su an bile, iciyorum... farketmez cay olsunda kitlamada iceriz, :D

3 şekeri atarım içine indirrim mideye,bakmam kıtlamasına mıtLasına :hhmanD

kıtlama çay erzurumda meşurdur bende erzurumluyum kıtlama şekerle çay içmenin tadı başkadır ama şekerlerse öyle küp şeker olmayacak orjinal kıtlama şekeri olucakki tadı çıksın limonlu dahada iyi oluyor
aklıma soktunuz gideyimde bi kıtlama çay içeyim :D

kıtlamayı felan bosferın en guseli atcan sekeri ince belli bardagın içine ama bardagın ıcınde cay olcak:D

hehe enteresan bi konu ama kıtlama şeker ayrı bişe onun için çok sağlma dişlere sahip olmanız lazım maşallah kayadanda sert olur kıtmlama şeker :D deneyimim var ondan soluyom :D:D

Çayı Toprağından Geleninden başkası anlamaz.Bir RizeLi oLarak Çay Kıtlama Falan İçilmez Bol Demli bir şekilde İnce BeLLi Bardakda İçilir..:hhcool

Geri