Kıssadan Hisse Ve Türk Birliği…

AntidepresaN

New member
Reaction score
0
Kıssadan Hisse Ve Türk Birliği…

DOKTORUN hastası ilginç bir adamdır.

Doktordan 100 yıl yaşaması için ne yapması gerektiğini sorar. Doktor, bunun sırrını bilmese de, hiç olmazsa bildiği kadar adamın ömrünü uzatacak tavsiyeleri sıralar:

-Sigarayı bırakın

-Yirmi yıldan beri içmiyorum

-İçkiden vazgeçin

-İçki mi? On beş yıldan beri ağzıma damlasını koymuyorum

-Çapkınlık nasıl gidiyor? Aman kendinizi zorlamayın

-Ne çapkınlığı doktor bey, on yıldan beri tık yok, bıraktık o işleri ya da o bizi bıraktı

Doktor adama bir daha bakmış:

-Yemeklere dikkat edin. Et yemeyin, yağlı yemeyin, tuz koymayın, şeker de yok

- Ah doktor ah, sen benim yediklerimi bir görsen, ot yiyorum ot !..
Doktor parlamış:

"Be adam, o halde niye yüz yıl yaşamak istiyorsun?"

Hastalık hastası olanlara sunulur.

* * *

ORMANLAR kralı aslanın ayağına diken batmış, ne yaptıysa çıkaramamış, yoldan geçen Tilkiye seslenmiş:

-Hey Tilki! Gelde şu dikeni çıkar

Tilki gelmiş ama uzakta durmuş:

-Kusura bakma, sana güvenemem. Ben dikeni çıkarmaya uğraşırken sen beni parçalarsın... Önce seni bir ağaca bağlayayım, sonra dikeni çıkarırım
Aslan razı olmuş. Tilki "Kral"ın arkasına geçmiş, sıkı sıkı ağaca bağlamış; sonra karşısına geçip başlamış matrak geçmeye, alaya almaya..

Aslan hırsından parçalayacak ama bağlı...

Tilki, aslanı o haliyle bırakıp gitmiş. Biraz sonra Çakal oradan geçiyormuş. Aslanın o halini görünce acımış; gelmiş, ipi çözmüş...

Aslan biraz sonra malını mülkünü toplayıp vedaya başlamış. En yakın dostu Kaplan müdahale etmiş:

-Yahu sen bizim kralımızsın, bizi bırakıp nereye gidiyorsun?

Aslanın başı önde ;

-"Tilkinin bağladığı, çakalın kurtardığı Kral'dan kimseye hayır gelmez, böyle kral olmaz! Ben gidiyorum" demiş.

Bu da arsız, yüzsüz, onursuz, cahil kendilerini "Kral" veya "adam (!)" yerine koyanlara ithaf olunur.

* * *
AB olmazsa 250 milyonluk Türk Birliği var

Neyse Kıssadan Hisse dedik biraz neşelendik. Şimdi gelelim önemli bir konuya. Biliyorsunuz AB'ye ( Avrupa Birliği ) üye olacağız diye kıçımızı yırtıyoruz. El etek öptük, medyalarında yer alan karikatürde kapılarından içeri girmeye çalışan köpeğe benzetildik ayrıca tüm onurumuzla oynanan şartlarına "Yes sir'" dedik ama yine de üye olamadık-olamıyoruz!

Bazı yabancı gazetelerde yer alan yorumlarda da Türkiye'nin AB üyeliğinin bir hayal olduğu yazıldı. O zaman bizim silkinip kendimize dönmemiz gerekmiyor mu ? Neden 250 milyonluk soydaşlarımızla ve bize yakın olan komşularımızla bir birliğe gitmiyoruz ?

Akıllı, mantıklı insanların fikir birliği ettiği 250 Milyon Türkün yaşadığı dünyamızda bir Türk Birliginin (TB) kurulması AB den daha iyi değil mi ?
Bu birliğe girecek Türk Devletlerinin komşuların ekonomik ve askeri gücleri bir birlik altında toplama sonucu ortaya çıkacak gücün büyüklüğünü varın siz düşünün…

Turk Birliği, Türkiye icin en iyi ve gecerli bir secenektir. Kurulacak bir Türk Birliği ayrıca Türkiye'nin önünde duran Kıbrıs, Ege adaları, Batı Trakya, sözde Ermeni soykırımı, Kerkük, PKK ve Azerbaycan'ın da Karabağ sorunları rahatça çözüme kavuşturur. Bu arada Doğu Turkistan meselesinin halli de kolaylaşır. Sonuçta Orta Asyadan Avrupaya kadar uzanan toprakları ile TB, kalıcı bir dünya barışına katkı da sağlar.

Ekonomik birlesme ile olusacak kaynak, ortak ic sorun olan işsizlik ve eğitim meselelerini de hallederken, IMF ve dış ülkelerin baskı ve yönlendirmelerinden kurtulunabilinir.

SEVDİĞİM SÖZCÜK

"Medeniyetin son gayesi, insan şahsiyetinin gelişmesidir"

Hulusi ŞENEL

KIZILELMA ülküsü hala devam etmekte güneşin dogdugu yerden battıgı yere kadar TÜRK birliği..

bir de bunu ab diye tutturanlara anlatabilsek.

Türk'ün Türk'den başka dostu yoktur. bir bilebilsek.

Geri