kısırr yapıyoruuuzz :) buyrunn..

angel_ina

Altın Üye
malzemeler:
7-8 taze soğan
.yarım demet maydanoz
.4 diş sarımsak
.1 kuru soğan
.1 yemek kaşığı domates salçası
.1 yemek kaşığı biber salçası
.2 su bardağı sıcak su
.bir tatlı kaşığı tuz
.2 su bardağı ince bulgur
.1 yemek kaşığı nane
.2 yemek kaşığı pul biber
.1 yemek kaşığı öğütülmüş karabiber
.1 kahve fincanı limon suyu
.1 kahve fincanı zeytinyağı
.bir avuç taze nane yaprakları
.2 domates

hazırlanışı:

1. taze soğanların beyaz kısımlarını ortadan ikiye bölün. Yeşil kısımlarıyla birlikte geniş bir kaba ince ince doğrayın. Maydanozları, sarımsağı ve kuru soğanı da ince ince doğrayıp, hepsini kabın içinde karıştırın. Kabın ağzını kapatıp kenara alın.

2. bir yemek kaşığı domates salçasını ve bir yemek kaşığı biber salçasını bir bardak sıcak suyun içinde eritin. bu suyu, geniş ve yayvan bir kaba koyduğunuz 2 su bardağı bulgurun üzerine dökün. ardından bir su bardağı sıcak suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. arasıra karaşıtırarak bulgurun suyu çekmesi için bekleyin. (yaklaşık 15-20 dakika)

3. soğan, sarımsak ve maydanoz karışımını bulgura ekleyip karıştırın.

4. sırasıyla baharatları, limon suyunu, zeytinyağını ve nane yapraklarını ekleyip karıştırın. yarım daire şeklinde kesilmiş domateslerle süsleyin. servis yapana kadar üzerini streçleyerek bekletin.



:biggrin :biggrin :biggrin Afiyet olSunnn..... :melek
 

fare_07

**forum haşeresi**
çok severim ama yapan başkası olsun yine :D
 

MardinLee

New member
walla fena olmaz he...ewde kimse yoq .....yemek yapcak kimse de yok dolayısıyla aÇlıktan öLÜYOMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
 

RuTH

Altın Üye
biLmem hiç denediniz ama Rakının yanında harika oLuyor :durdurun
sen ne marifetLiymişsin angeL :)
 

HTML

Üst