kısır

erkenci

New member
KISIR
2 su bardağı ince köftelik bulgur
1 baş iri kuru soğan
1/2 demet maydanoz
5 adet yeşil soğan (yeşil sapları)
üç, dört dal nane
2 biber
2 çorba kaşığı domates salças
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (acı)
bir buçuk çay bardağı zeytinyağı
2 adet (kabukları soyulmuş)domates
2 adet limon suyu



Yapılışı :

Bir çaydanlık suyu kaynat, bulguru ince tel süzeğe koy.
Kaynattığın suyu bulgurun üstüne yavaş yavaş dök, bir yanda süzülsün.
İçinin malzemelerini hazırlarken bulgur kabarır.
Baş soğanı ince kıy. 1,5 çay bardağı zeytinyağı tavaya koy, soğanları 5 dakika pembeleştir.
İnce küp şeklinde doğradığın domatesleri ilave et, 10 dakika daha çevir.
Bulguru geniş bir kaseye al, baharatını, domates salçası ve biber salçasını ilave et,
yoğur. Soğanla domatesi de ilave et, biraz daha yoğur, limon suyunu ilave et.
İnce kıydığın yeşil soğan saplarını ve maydanozu ilave et şöyle bir karıştır.

yanına çay demlemeyi unutmayınnnnnnn...
 

Garrett

New member
walla çok güsel olur ben tokatlıyım buralarda yaparlar herkes bilmez ha mutlaka yemek lazım ;)
 

HTML

Üst