Kılıçdaroğlu'nun başını ağrıtacak iddia

emekcii

New member
Reaction score
0
CHP’li başkandan, CHP’li vekilin kızına ‘istisnai kadro’

Ali ŞEN/MERSİN, (DHA)

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Macit Özcan’ın, CHP Hatay Milletvekili Fuat Çay’ın kızı 33 yaşındaki Fidel Çay’ı ‘istisnai kadrodan’ işe alıp, devlet memurluğuna geçişini sağladığı, ancak Fidel Çay'ın Ankara’da oturup, çalışmadan maaş aldığı öne sürüldü.

İddiaya göre milletvekili kızı Fidel Çay, 2008’de ‘istisnai kadro’ denilen uygulamayla Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna alındı. Çay, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (MESKİ) bünyesine atandı, aday memurluk kadro süresini de tamamlayarak 657 Sayılı Devlet Memurları Kadrosu’na geçti. MESKİ’nin memur maaş bordrosunda 1725 sicil numarası ile yer alan Fidel Çay’ın, Ankara’da ailesi ile birlikte Oran Sitesi’nde oturup, işe gelmeden bin 636 TL net maaş aldığı iddia edildi. Büyükşehir Belediyesi Personel Daire Başkanı Halil Canatan, Fidel Çay’a başkanlığın kendi uhdesinde olan ‘istisnai kadro’ verildiğini, daha sonra da MESKİ bünyesine atandığını doğruladı.

ÇALIŞIYOR MU, ÇALIŞMIYOR MU?

MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, “Fidel Çay bizde çalışmıyor” demekle yetinirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, “Özel Kalem’de kadroyu ben verdim. Hasta olduğu için zaman, zaman rapor aldığını biliyorum. Şu an MESKİ bünyesinde görev yapıyor” diye konuştu.
Başkan ve iki yetkilinin farklı konuştuğu kadroyla ilgili, Macit Özcan’ın vekil kızı Fidel Çay’a verdiği ‘istisnai kadro’ çok az ve sınırlı sayıda bulunuyor. Bu kadrolara atanabilmek için KPSS dahil neredeyse hiçbir şarta gerek yok. Sınavsız olarak istisnai kadrolara atananlar, kısa bir süre çalıştıktan sonra, yine sınavsız olarak diğer memuriyet kadrolarına atanabiliyor.

‘YASAL OLMAYAN BİR DURUM YOK’

CHP Hatay Milletvekili Fuat Çay ise, iddiaların asılsız olduğunu ileri sürdü. Kızının Uluslararası İlişkiler mezunu olduğunu, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde de Kamu Yönetimi üzerine master yaptığını belirten Çay, şöyle dedi:
“Kızım, Büyükşehir Belediyeleri’ne tanınan ‘istisnai kadro’ ile Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde İçişleri Bakanlığı’nın onayı ile memur olarak işe girdi ve hala çalışıyor. Çalışmadan maaş alması mümkün değil. Yasal olmayan hiç bir durum yoktur.”

GAZETEVATAN.COM

İstisnai Kadro Ne Ya =) Türkçe Meali Torpil Değilmi Bunun =) CHP Diyordu Ya İşsiz Kalmıcak Başlamış Yavaştan Demekki Yakınlarının Akrabalarını İşe Sokmaya =)

Olay gerçekse ve olmuşsa 2008 de oldugu yazıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu o zaman parti başkanımıydı?

Başkanı olsa ne yazar her milletvekili her belediye başkanının yedi sülalesindekileri kontrol edemez ki?

Kemal KILIÇDAROĞLU 2010 da başkan oldu olay 2008 de olmuş . Niye başı agrısınk ki?

Çamur atmak için bu kadar çamurlaşmaya gerek yok....

kara kalem çalışması gene

AKPli arkadaşların durumunu anlatmak gerekirse eğer.

maymun bir gün kuyruğunu sallayan aslanın kıçını görmemişmi? kahkahalarla bağırıyormuş ormanda "Aslanın kıçını gördüm Aslanın kıçını gördüm diye. oysa kendi kıçı her daim açıkta...

Kıçı açık maymunun resminide de bir türlü yükleyemedim...becerikli bir arkadaşım yüklesinde AKPli dostlar görsel olarak öğrensin :)

AKPli arkadaşların durumunu anlatmak gerekirse eğer.

maymun bir gün kuyruğunu sallayan aslanın kıçını görmemişmi? kahkahalarla bağırıyormuş ormanda "Aslanın kıçını gördüm Aslanın kıçını gördüm diye. oysa kendi kıçı her daim açıkta...

Üstad süpersin..Yaşananları özetledin :thumbup1:

Hangi partiden olursa olsun illa bozuklar çıkıyor ...
Eşini dostunu bi yerlere sokmaya çalışanlar ne yazıkki bu her partide var ...
Öyle sinir oluyorum ki bu tip haberlere
elimde olsa ağız burun dalarım hepsine ...
bu hırsızlık değilde nedir
mahalle bakkalından sakız çalmıyorsunuz serefsizler tüyü bitmemiş yetimi sehidin hakkını calıyorsunuz ...

şimdi partıcılıgı bir kenara biraklaım arkadas hangimiz belediye başkanı veya millet vekili veya bakan veya başbakan olsak biirlerini kayıracaz bunu kimse inkar etmesin

bu istisnai kadrolar kimlere açılır .. üniversite bitiren evlatlarımız kpss ye boşunamı çalışıyor??.. olay 2008 senesinde olabilir ama şuandaki başkanı kılıçdaroğlu.. bu olayla ilgili tavır alma sorumluları bulma, olayı çözümleme yetkisi onda.. bakalım nasıl sonuçlanacak

solun yeni birşeyi değilki.. ne diye hayret ediyorsunuz? tarih boyunca hep en iyi becerdikleri iş değilmidir? bırakın yakınlarını ssk ya doldurulan tikkocu-devyolcu-pkk lıların isimlerini yine sayalımmı buradan...? meclise bile bunların arkasına takılıp girmedimi dep(hadep)hep... taşeronları taşıyan shp-chp değilmiydi meclise... şaşırtıcı gelmedi. iski yi kokutanlar,adalet bakanlığını patizanlaştıranlar, akredite medya andıççı kalemler le brifingçi siyasi yapılanmalr bunların eseri değilmi?

fazla gitmeyin kılıçdaroğlunun üstüne. ayıp oluyor... sonra bir kasette buna uydurup çabuk götürürler yine muhalefetsiz kalırız maazallah... baykala rodos yaptıramadık, bu liderimiz okyanusları aşar gider yanarız..

Bu İndiragandinin Daha Bebek Olan Torunuda SSK lı Çıkmadımı =)Erken Emekliilikten Faydalanmak İçin. =) Millet O Kadar Ugraşıyor SSK lı Olabilmek İçin. Daha Bilmedigimiz Neler Var=)

Bu ülkede kural bu , hangimiz torpil kullanmadık şimdiye kadar ? 3-5 akrabayı işe almayı marifet sayanlar sanırım. Reklam olmasın diye söylemiyorum , İstanbul'da çalışanlarının büyük çoğunluğu Siirtli olan bir ilçe belediyesi mesela :) sağlam bi örnek

simdi chp de bir devrandir dön+yor bende eskilerden olduguma göre bu partide artik yavas yavas partili hayati birakmak zorunda kaldim nedeni belli insan kendi genel baskanina hangi sifatla GANDi ünvani verir allah akil fikir versin bu insanlara tam saklabanlik oldu artik chp de baskanlik off offf gitti gider kim tutar seni be GANDi :)

unutulur neleri unutmadılar bu neki 70 tanecik akrabası unutuldu SSK battı yetmedi PKKlılara ayrımcılık yaptı bunları bile unuttular bunumu unutmıcaklar...

Ben torpil kullanmadım hayatım boyunca kimseyi kayırmadım kayrılmak da beklemedim yukarıdaki mesaja cevaben ...

Geri