biosx
New member
Kılıçdaroğlu'nu kızdıracak sözler
Daha önce Kılıçdaroğlu'na "Kaynak Kemal" ismini takan Başbakan Erdoğan şimdi de yeni Kılıçdaroğlu için yeni bir tanımlama yaptı.
Daha önce Kılıçdaroğlu'na "Kaynak Kemal" ismini takan Başbakan Erdoğan şimdi de yeni Kılıçdaroğlu için yeni bir tanımlama yaptı.
Siyasete 'kaynak' yaparak geldi 'Con Ahmet'in makinesine döndü
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Benim adım Kemal, ben bulurum." diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, serhat şehri Ardahan'dan yüklenmeye devam etti.
Daha önce Kılıçdaroğlu için "Kaynak Kemal" ifadesini kullanan Erdoğan, bu kez, CHP liderinin göreve geliş şekline göndermede bulundu.
Eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın kaset komplosuyla görevden çekilip yerine Kılıçdaroğlu'nun gelişine atıfla, "Bu beyefendi siyasete de dışarıdan böyle kaynak yaparak geldi." dedi.
Başbakan, "Birileri çıkıyor, kendi şahsına, kendi ismine keramet izafe ediyor. 'Kaynak benim' diyor. Hani, bir kuyrukta beklerken, birileri arkadan gelip araya girince 'kaynak yaptı' derler ya... Bu beyefendi de siyasete dışarıdan böyle kaynak yaparak geldi, genel başkan oldu. Şimdi hızını alamadı, Türkiye'nin bütün ekonomik meselelerini de kendi ismiyle maşallah kendince çözüyor.'' diye konuştu.
Anadolu'da, hiçbir işe yaramayan buluşlar için, 'Con Ahmet'in devridaim makinesi' şeklinde bir benzetme kullanıldığını hatırlatarak, "Bunların ekonomiye buldukları kaynak da işte tıpkı 'Con Ahmet'in devridaim makinesi'ne benziyor.'' yakıştırmasında bulundu.
Başbakan, Ardahan'da PTT Meyda-nı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Buradaki konuşmasında Ardahan'a yaptıkları hizmetlere geniş yer veren Erdoğan, muhalefete çatmayı da ihmal etmedi. Ardahanlıların, 'cığıza, cur bahane', yani 'kişi oyunu bozmaya, mızıkçılık etmeye niyetliyse her türlü bahaneyi bulur' manasına gelen güzel bir sözü olduğunu dile getirdi. "İşte bunlar böyle." diyen Başbakan, CHP'ye yine Ardahanlıların yerel deyişiyle yüklendi: "Hani, Ardahanlılar der ya; 'ağustosta suya girseler, balta kesmez buz olur'... Ne zaman iktidara ortak oldularsa, ne zaman iktidarın bir ucundan tuttularsa, geçmişe bakın, o zaman Türkiye ekonomik krizlere maruz kaldı, diz boyu yoksulluğa, yolsuzluğa maruz kaldı. Türkiye benzin kuyruklarını, margarin kuyruklarını, gazyağı, kıyma kuyruklarını bunların dönemlerinde gördü. Türkiye, bunların dönemlerinde 5 cent'e muhtaç hale geldi. Bunların işi hiçbir zaman yapmak olmadı. Bunlar ne zaman geldiyse bozmakla ilgilendiler."
Kılıçdaroğlu'nu kızdıracak sözler