Kılıçdaroğlu rüzgârı..

MG_eVİL

New member
Reaction score
0
Sevsenizde sevmesenizde sonuna kadar Atatürk ve fi
İstanbul’da güçlü bir rüzgâr estirdiği kesin..

Peki o rüzgârın hızı ne kadar?

Yerinde ölçmek lazım.. İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Sacit Yıldız’la birlikte önce Silivri’ye gittik..

Kılıçdaroğlu’nun mitingi vardı.. Alana girdiğimde heyecanlı bir kitle buldum.. Kıpır kıpır.. Sevdikleri bir adamı, siyasetin yeni yüzünü bekler gibiydiler..

Kılıçdaroğlu geldiğinde ortalık yıkıldı tabii.. İnsanlar temas etmek istiyor, dokunmak istiyor..

İlgiyi şöyle anlatabilirim.. CHP’nin adayı geldi, dinledik, alkışladık, gitti gibi anlık, kısa süreli değil..

Umut olarak görüyorlar..

Bir şeyleri ’değiştirecek, benim adıma hesap soracak’kişi gözüyle bakıyorlar..

Yetim hakkının muhafızı..

*

Meydanın hangi söze ne tepki vereceği de benim için önemliydi.. Ne bekledikleri..

Mesela, Silivri adayı Özcan Işıklar’ın; “Bunlar hep kendilerine çalıştı. Akraba Kalkındırma Partisi oldular” sözü meydanı dalgalandırdı..

Kılıçdaroğlu’nun; “AKP hortumunun ucu İstanbul’da, hortumlarını keseceğiz” sözü de..

“Soyulmaktan bıkmadınız mı” lafı da..

Kılıçdaroğlu, “Yoksula biz de yardım yapacağız ama onurunu kırmadan” deyince alanın tepkisi görülmeye değerdi..

Belli..

İnsanlar ulu orta, göstere göstere dağıtılan yardımlardan çok rahatsız!

Kırıcı, yaralayıcı, aşağılayıcı buluyor..

*

Silivri’den Halkalı’ya geçtik.. Nevruz törenlerine katıldık.. Törende MHP ağırlığı hissediliyordu.. Milliyetçi söylem damgasını vurmuştu..

Ama Kılıçdaroğlu’nu kendilerinden biri olarak karşıladılar.. Elini sıkmaya çalışanlar, el sallayanlar, resim çektirmek isteyenler, öpücük gönderenler..

*

Başakşehir’e de gitti.. AKP’nin kalesi sayılan ilçeye.. CHP artık burada da miting yapıyorsa, yapabiliyorsa, azımsanmayacak bir kalabalık topluyorsa, ben de varım diyebiliyorsa..

Rüzgâr kuvvetli esiyor demektir..

Herkesin tahmininden daha hızlı..

Ecevit mi desem Erdal İnönü mü?

Silivri mitinginden sonra Kılıçdaroğlu ile aynı minibüse bindik.. Sanki bir kaç dakika önce insanların elini sıkmak için üzerine atladığı, güç bela minibüse binen siyasetçi kendisi değildi..

Sakin, sessiz, mutevazı!

Sadece Topbaş’ı değil Başbakan Erdoğan’ı da zorlayan değildi sanki..

Konuşmasını dinlerken nasıl anlatsam diye düşündüm..

Fizik yapısı Ecevit’e benziyor..

Ama zaman zaman da Erdal İnönü’yü hatırlatıyor.. Duruşuyla, tebessümüyle,sakinliğiyle.. İnönü’nün kısası.. Ama sakin sakin konuşurken öyle bir çıkış yapıyor ki, saçlarını boyatsa sanırsınız ki Ecevit geri geldi..

Bu yüzden tam karar veremedim..

İkisine de benziyor..

Haydi şöyle diyelim; Ecevit-İnönü karışımı..

Yoksa.. Gandi mi desek..

Bilemiyorum..

Kılıçdaroğlu ortak aday gibi..

Biliyordum ama dün daha da emin oldum..

Kılıçdaroğlu, AKP karşıtı seçmenin büyük çoğunluğunu birleştirmiş.. Bir kere sol oyları bir araya toparlamış..

Baykal’ı sevmiyorum diyen de..

CHP’ye kırgın olduğunu söyleyen de..

Bunlar laikliğin üzerine yattı diye düşünen de Kılıçdaroğlu isminde buluşmuş.. Daha da ötesi..

Büyükşehir denildi mi?

DTP’liler de..

MHP’liler de..

Kılıçdaroğlu diyor.. Sanki CHP adayı değil, ortak aday..

*

Başakşehir mitinginde DSP Milletvekili Ahmet Tan’a rastladım.. Kılıçdaroğlu’na destek için kürsüye de çıktı.. Alanda CHP’ye kırgın olan tekstil işçilerinin başkanı Rıdvan Budak da vardı..

Tan’la konuştum.. Bölmememiz, desteklememiz lazım dedi..

Bölmeyelim, küsmeyelim, bizim partili değil ama Kılıçdaroğlu’ndan bir oyu esirgemeyelim anlayışı bu seçime damgasını vuracak galiba..

*

İl Başkanı Gürsel Tekin’e bu farklı durumu sordum..

Yüzde 43 ile bu maratonu bitiririz dedi..

Başakşehir!..

Binalar modern.. Sokakların büyük bir bölümü pırıl pırıl..

İstanbul değil İstanbul’un yanında yeni bir kent kurulmuş..

Ama o modern binalar, modern yaşam tarzına ev sahipliği yapamamış..

Kadınlar evine kapanmış.. Sosyal hayat sıfır..

Dışarısı, erkekler dünyası!

Alanda dolaşırken çocukluk arkadaşımın annesine rastladım. Kadın kollarında çalışıyormuş.. Ev ev dolaşıyoruz dedi.. Ama bazı yerler var ki dedi, oradaki kadınlar bizimle bile konuşmuyor..

Aslında konuşamıyor..

Burası Başakşehir konutları..

‘Taassup’ almış başını gitmiş..

..::TIKLAYIN::..

Geri