Kılıçdaroğlu Kur'an okuyor mu? İşte cevabı

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

İlk metro temelini atan CHP'lilerdir. Hep CHP'liler başladılar. Çünkü CHP'liler olayları önceden gören yöneticilerdir. Bir İzmir'e bakın kendi çabasıyla metroyu yapıyor açıyor. Bir de Ankara ve istanbul'a bakın, iki beceriksiz yönetici metro işini yapamadılar. Ulaştırma bakanı devreye girdi. Şimdi bu becerekli yöneticimiz hapisle yargılanıyor.

Pazar günü İnönü'ye gittik. İnönü savaşlarının 91. yıldönümü. İsmet İnönü'nün orada verdiği mücadelenin 91. yıldönümü. Biz İsmet İnönü'ye ne verdi? Sadece soyadı verdik. İnönü'de kazandığı zaferin karşılığı olarak ona İnönü soyadını verdik. Halka hizmet etti, çocuğuna gemicikler almadı. Ve bizim bağımsızlık savaşında çok öenmli bir kilometre taşına imza attı.

Onlar halka hizmet ettiler. Ülkeyi düşündüler. Okuma yazma oaranı yüzde 3, sıtma her tarafı sarmış. Binlerce çocuk yetim kalmış. 1921'de çocuk esirgeme kurumunu kuruyorlar. Yolsuzluk yapanları 3 kez yüce divana gönderiyorlar. Bunu şunun için anlatıyorum. Halkımızın dünya kadar derdi var. İnönü'den ayrıldım, yolda gelirken bir başka yere daha uğradık.

SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN İKTİDAR OLMAK İSTİYORUZ

Kahvede oturdum yurttaşlarla dertlendik. Herkes dert sahibi. Sizin dertlerinizin çözüm adresi CHP'dir dedim. Sadece içerde değil dışarda da dünya kadar sorunlarımzı var. Bir şeyden tüm yurttaşlarım emin olsun. Hiç bir sorundan kaçmıyorum. Her sorunu çözme gücümüz var. Biz sorunları çözmek için iktidar olmak istiyoruz.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SORUNU

Türkiye'de teme sorun siyasi ahlaktır. Ahlakın bu kadar deforme olduğu bir yerde halka gitmekten başka çaremiz yok. Halka anlatmaktan başka çaremiz yok.

Bu siyasetimize yapılan en büyük kötülüktür. İnanlarımıza yapılan en büyük kötülüktür. Ahlaki derğerler her yerde el üstünde tutulmalıdır. O nedenle biz ahlakı her yerde öveceğiz. Ahlaklı olmayı da sürdüreceğiz. Ahlaksızlara karşı yapacağız bunu. Haramı, helali, kul hakkı yememeyi bilen bir algılamayı toplum önünden nasıl kaçırabiliriz. Bunları bilmeliyiz.

4+4+4 TARTIŞMASI

Bakınız son bir kaç haftadır 4+4+4'ü tartışıyorduk. 5 yaşındaki çocuk ilköğretime gidebilir mi? Gidemez dedik. Bunu annelere sor, YÖK Başkanına sor. Yahu 5 yaşındaki çocuk kalem bile tutamaz. Eğitimcilere soralım dedik, dinlemediler. Neyi tartışıyoduk? Siyasette intikam olmaz. Kin ve intikam duygusu ahlaka aykırıdır.

Diyor ki, "Milletin istediğini yaptık"... E milletin haberi yok... Adama yürüyen yalan makinesi dedim. Onu da kabul etti.

20 milyar dolarlık ihaleleri niçin kamu ihale yasasının dışına çıkarıyorsunuz? Getirdiler, Kuran-ı Kerim'imizi 20 milyar dolarlık yolsuzluğa peçe yaptılar. Bu yolsuzluğa karşı çıkacağız dedik. Dini kullanarak yolsuzluk yapmaya meraklı olanlar var. Kaç gündür söylüyorum. Recep Tayyip Erdoğan'dan ses yok. Din ticaretine gelince kimse eline su dökemez.

Kime peşkeş çekeceksiniz 20 milyar doları. Doymadı mı hala gözünüz? Bunu peçelemek için önergeyle Kuran'ı getirdiler. Seçmeli ders. Daha önce Arapça getirmişlerdi. Kanun mu çıkardılar? Hayır... Talim terbiye kurulu oturup karar verdi. Aynı şey Kuran için de yapılabilirdi. Ne yaptılar? Kanunun içine koydular. Niçin? 20 milyar dolarlık ihaleyi gizlemek için.

Ahlaklı olmak kul hakkı yememeyi gerektirir. Siz bütün bunları bir tarafa atıyorsunuz, malı nasıl götüreceğim onun hesabını yapıyorsunuz. Sonra da millete, kimseye hesap vermeyiz diyorsunuz.

SAKİN BİR ORTAMDA KUR'AN OKURUZ

Ben bu konuyu İzmir'de eleştirirken şunu söyledim. Kuran-ı kerim'i kılıfa koyarız. Başucumuza koyarız. Sonra da açıp sessiz sakin bir ortamda okuruz. Ben bunu söyledim. Vay efendim siz Kuran-ı sadece kılıfa koyuyorsunuz. İnsaf yani... Evet Recep Tayyip Erdoğan, biz Kuran'ı başımızın üstünde taşırız, ona her zaman saygı duyarız. Bazen alır okuruz. Sen bunu istismar edersen... Sana din tüccarı diyordum. Şimdi din bezirganı diyeceğim.
Bana attığı iftiralar, söylediği yalanlar. Şu memleketin çektiği dertlere bakın. Yoksulların çektiği dertlere bakın. Daha önce de söylemiştim 8 yıllık kesintisiz eğitimin temel nedeni şudur. Yoksul ve zengin çocuklu aileler en güzel rekabeti orada yaparlar. Şimdi sen bunun önünğ kesiyorsun. 9 yaşındaki çocuk nasıl meslek seçecek?

Ne diyordu Erdoğan, "Yırtık ayakkabıyla geldim"... Nerde senin yırtık ayakkabın Recep Tayyip Erdoğan. Şimdi kul hakkı yemedim diyebiliyo musun? Soruyorum kendisine. tık bile çıkmıyor. Geçen hafta söylemiştim. Bir annenin dramını dile getirmiştim. 7 aylık çocuğunu saç kurutma makinasıyla ısıtmaya çalışıyor. Ve bu anne dayanamıyr kendisin asıyor. Bunun günahı da vebali de senin boynunadır. Eğer aile sigortası olsaydı kimseye muhtaç olmayacaktı.

En temiz inançları pazarlmaya dönüştürürseniz dininize ihanet edersiniz. Din pazarlama konusu olmaz. O manevi dünyaya kimsenin girmeye yetkisi yoktur. Sanıyorlar ki biz bunu yaptık. Zammı zulümü unutturacağız. Yaptığın zamları da yapacağın zulmü de bu millet unutmayacak.

Bu gibileri için bizim milletimizin söylediği bir laf var. Ele verir talkımı, kendi yutar salkımı. Siyasete girerkenki mal varlıklarına bakın, bir de şimdiki mal varlıklarına bakın. Bir elleri yağda, diğer elleri balda. Millet ölmüş bunların umurlarında mı? Fakat aklım almıyor, yahu bu kadar mal mülk ne yapacaksınız siz?

Din ticaretini ülkenin gündeminden çıkaracak olan parti CHP'dir. Hepimize görev düşüyor. Dini siyasete alet edenlere prim vermeyin. Bunların öbür dünyayala da ilgileri yok. Anlayışları da bu, siyaset anlayışları da bu.

ZAM ZAM ZAM = RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Bu zamları neden yaptınız? Dolar yğkseldi ondan zam yaptık. Çünkü biz bunları dışardan alıyoruz. Rakam veriyorum. Ocak ayında dolar 1.87 kuruş. Şimdi 1.78 kuruş. Dolar düşmüş. Yahu dolar düşmüş neden yalan söylüyorsunuz? Doğalgaza gelelim... Ocak ayında 3115 dolar... Şimdi 2117 dolara düşmüş... Doğalgaz fiyatı düşüyor. Sen zam yapıyorsun. Zam zam zam = Recep Tayyip Erdoğan.

iha

Geri