KıLıçdaroğLu kırdı ama kazandı

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
'Kırgın' Deniz Baykal’ın 'adaylığı benden saklandı' dediği Kılıçdaroğlu’na, il başkanları bildirisine muhalif kalan 4 örgütten daha destek geldi. Bunun yanında, bir kırgınlık ifadesinde de İzmir İl Başkanı bulundu: Bildiride Baykal’a hakaret edildi.

100520-baykalk%C4%B1l%C4%B1c.hlarge.jpg

"Kılıçdaroğlu’nun adaylığı benden saklandı, bu hoş değil. Ben Kılıçdaroğlu’nu önerdiğimde karşı çıkanlar bugün yan yana geldiler. Yapılış biçimi dışında yanlış bir şey yok..."

Dün Deniz Baykal’la görüşen CHP Genel Başkanvekili Cevdet Selvi’nin ’kırgın’ ifadesine, Baykal bu sözlerle açıklık getirmişti.

Baykal’ın 'kırgın' olduğu Kemal Kılıoçdaroğlu’na, il başkanlarının ortak bildirisine 'muhalif' kalan 4 örgütten daha destek geldi: Ağrı, Antalya, Samsun ve İzmir.

Ağrı ve Samsun’dan gelen açıklamaların ardından, İzmir ve Antalya’dan da canlı gaste’de Kılıçdaroğlu’na destek çıktı.

İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, il başkanları bildirisine imza atmamalarını 'Baykal’a hakaret vardı' şeklinde ifade ederken, Baykal’ın memleketi Antalya’nın il başkanı Ahmet Özer Ülker de "Tek aday olması halinde Kılıçdaroğlu’na firesiz destek vereceğiz" dedi.

Hafta sonu öncesi, 8 il başkanıyla ufak çapta bir kurultay toplayan canlı gaste’de, Bulgun’un iddiası, kurultay süreci ve Kılıçdaroğlu’nun liderliğindeki CHP masaya yatırıldı.

ANKARA - Ali YILDIZLI

"Kılıçdaroğlu’nun kurultaya tek aday olarak gireceği görülüyor. 81 ilin 77’si kendisinin genel başkan adayı olarak gösterilmesi konusunda mutabakata vardı. Delegelerin birleştiğini tek aday olarak Kılıçdaroğlu görülüyor."

BURSA - Gürhan AKDOĞAN

Soru: İstifa sonrası tüm il örgütleri ‘Baykal dönmeli’ dedi, sonra ne değişti?

"O gün de nettik bugün de netiz. O gün, genel başkana yol arkadaşlığı yapacağımızı söylemiştik. Dönsün demedik, ahlaksız tavır karşında mücadelede birleştik ve bu mesajı verdik. Toplumun beklentisi ve parti tabanından gelen sesler hayata geçti. Genel Sekreter Önder Sav da, krizin çözümünde önemli bir rol oynadı."

İZMİR - Ekrem BULGUN

Soru: Deniz Baykal’dan yana direndiniz, sonra ne değişti, olaylar nasıl gelişti; İzmir delegesi ne düşünüyor?

"Bir yanlış anlaşılmayı düzeltmem gerekiyor. O bildiride, yalnızca ‘Kılıçdaroğlu’nun adaylığını istiyoruz’ ifadeleri yoktu. ‘Sayın genel başkanımız Baykal, aday olmak üzere geri dönmesin’ deniyordu. Zaten kendisi toplantıya gönderdiği mesajda 'geri dönmeyeceğim' demişti.

Benim toplantıdaki konuşmamda ‘Bayklal geri gelsin’ ifadesi yok. İzmir örgütünün aldığı kararı bildirdim ve ‘Baykal olmuyorsa Kılıçdaroğlu aday olabilir ancak genel başkanının onayını alması gerekir’ dedim. Bir anda dışarıya çıkıldı. İmzalar atılmış ve benim haberim yoktu. Uğraşmadım ve imzalamadım.

Ben 40 yıldır Baykal’la birlikteyim ve CHP’de Baykal benim için her şeydir. Bildirideki ‘geri dönmesin’ ifadesini hakaret olarak gördüm. Bir devlet adamını kağıt parçası gibi büküp sepete atmak istediler. Kızdım ve gittim."

GAZİANTEP - Hasan ÖZTÜRKMEN

"Sayın İzmir İl Başknaı olayı duygusal açıdan değerlendirmiş. Ayrıca, genel başkan hakkında bildire o cümleler yoktu. Övücü ve saygı ifade eden cümleler vardı."

İZMİR - Ekrem BULGUN

"O bildiriyi okudum ve avukatlara da okuttum. Çok ağır bir itham var dediler. Artık o mesele bitti. Benim örgütüm, ‘Genel başkan aday olmuyorsa Kılıçdaroğlu’na imza verebiliriz. Tek şart, genel başkanın onayını alsın’ dedi.

Kılıçdarıoğlu’nun genel başkana gitmesi çok iyi olacaktır. Kılıçdaroğlu’yla da görüştüm. Cuma akşamı delegasyonu toplayacak. Biz de imzaları alacağız ve İzmir Kılıçdaroğlu’na destek verecek.

Bir şey daha var. Artık Sayın Baykal’ın onayını almaya gerek kalmadı. Genel başkan, bugün (dün) hassasiyetini iletti. Kendisine sorulması isteğinde bulunabileceğini ben hissediyordum. Belki bilinçli yapılmadı ama bu yaşandı.

Belirtildiği gibi belki de ben duygusal davranıyorum. Genel başkan hapse girdi, hakaretlere uğradı... Ben 1971 yılında Bülent Ecevit’in danışmanıyken kendisine söz verdim. ‘Beraber olacağız, yardım edeceğim’ dedim. 40 yıldır bu sözümü tutuyorum. Bir şey beklemeden tutuyorum. İsteseydim 10 kere milletevkili olurdum. Ama genel başkana hakaret edilmesine tahammül edemiyorum."

TRABZON - Volkan CANALİOĞLU

"Sayın genel başkan hakkında övgü dolu sözler söylendi. O bildiride kötü söz yoktu. İstifasının ardından il örgütü olarak arkasında duruldu. Komloyu reddettiğimizi ifade ettik. Ancak gelişen süreçte, aday olma noktasında bir işaret alamadık. Kamoyunda geri gelmeyecek algısı oluştu. Bu duurmda, kazanılan ivmeyi iktidara dönüştürmek gerekiyor. Komplo da bu ivmeyi engellemek için yapıldı zaten. Bayrağı devaralacak bir kişi olması noktasında, Trabzon örgütü tek isimde uzlaştı: Kılıçdaroğlu.

Sayın genel başkanın olurunu alacak bir poziyon da doğmadı. Bu tabanın ortaya koyduğu bir harekettir. Ankara’ya gelirklen örgüt tarafından, ‘Kılıçdaroğlu’na imza verdik ve vatandaşlar bunu istiyor. Bunu ortaya çıkarmadan geri dönmeyin’ dendi."

İZMİR - Ekrem BULGUN

"Sayın Baykal mesajını toplantı sabahı göndermiş. Genel başkanlığa aday olmayacağım demiş. Beyler, 1 gece önce yemek masasında bildiri hazırlamışlar ve aday olmayacağım dediği halde ‘bir daha geri gelmesin’ ifadesini ısrarla bildiriye koydular. Antalya İl Başkanı, ‘Baykal’a gidelim ondan sonra bildiriyi’ açıklayalım dedi ma kabul etmediler.”

BURSA - Gürhan AKDOĞAN

"İzmir İl Başkanı, bir ‘u’ dönüşü içinde ve kılıf arıyor. CHP’de hiçbir il başkanı genel başkana hakaret etmemiştir..."

ANKARA - Ali YILDIZLI

"Sayın başkan bir konuda yanılıyor. Bu metin, yemek masasında hazırlanmadı. Parti genel merkezinde Kılılıçdaroğlu’nun basın açıklamasında sonra 25 kadar il başkanı toplandı; bu kendiliğinden oldu. Destek metnine karar verdik..."

ANTALYA - Ahmet Özer ÜLKEN

"Kılıçdaroğlu isminin heyecan yaratmaması mümkün değil. Antalya bir yandan bu heyecanla bir yandan da sayın Baykal’ın durumuyla ilgileniyor. Bununla ilgili üzüntü ve hüzün söz konusu. Bu durum nedeniyle iki kesim ve farklı tepkiler var; Baykal’ın ayrılmasından sonra ‘ağlayanlar ve sahip çıkalım’ diyenler ve Kılıçdaroğlu’na sevgi ifadeleri...

Bugün biz toplandık ve delege arkadaşlarla durumu değerlendirdik. Sayın Kılıçdaroğlu tek başına aday olursa, Antalya delegasyonu hiçbir fire vermeden kendisine destek olacaktır."

Progaramın ilerleyen bölümünde, CHP’nin gelceğine ilişkin görüşler ortaya kondu.

Ekli dosyalar

• 100520-baykalk%C4%B1l%C4%B1c.hlarge.jpg
    100520-baykalk%C4%B1l%C4%B1c.hlarge.jpg
    21.2 KB · Görüntüleme: 3,200
baykal'ı kazanmakta ne var? aldıgın koltugun daha üstünü teklif
ettin mi adam sana gönlünü de verir, baska seylerini de. adamda
"değer" namına bişi yok ki, ne yapsın

Geri