snıper
New member
- Reaction score
- 0
Herkes kendi bildiği işi yapmalı sözünden hareketle ve de önümüz kış olması münasebetiyle işinize yarayabilecek birkaç bitkiden bahsedeceğim ve grip, nezle, soğuk algınlığı, öksürük gibi kışın en çok karşılaşılan rahatsızlıklardan korunma yollarını anlatacağım.
Ben kış çayını 8 bitkinin karışıyla hazırlıyorum ve müşterilerime satıyorum.
-Kök zencefil
-Papatya
-Hatmi çiçeği
-Havlıcan
-Adaçayı
-Ekinezya
-Hibiskus (Medine gülü yada nar çiçeği)
Hazırlanışı: Köklü ve kabuklu olanlardan iki-üç parça, cezve yada çaydanlığa koyarak koyarak su ile 5-6 dakika kaynatıyoruz. Daha sonra yapraklı olanlardan bir tutam üzerine ekleyerek 3-4 dakika daha kaynatıyoruz ve bir fincana koyarak afiyetle içiyoruz.
Bu şekilde haftada 2 gün 1 ay boyunca bu karışımı hazırlayarak içersek vücudumuzun mikroplara ve soğuğa karşı direncini artırmış oluruz ve kışı hasta olmadan sağlıklı bir şekilde bitirmiş oluruz.
Yukarıda yazdığım bitkilerden herhangi bir aktara gitseniz 150 gr falan alsanız toplam 8-10 tl bir maliyeti olur. Yani iğne yemeden (grip aşısı) kışı çıkarmış olursunuz.
Ben kış çayını 8 bitkinin karışıyla hazırlıyorum ve müşterilerime satıyorum.
-Kök zencefil
-Papatya
-Hatmi çiçeği
-Havlıcan
-Adaçayı
-Ekinezya
-Hibiskus (Medine gülü yada nar çiçeği)
Hazırlanışı: Köklü ve kabuklu olanlardan iki-üç parça, cezve yada çaydanlığa koyarak koyarak su ile 5-6 dakika kaynatıyoruz. Daha sonra yapraklı olanlardan bir tutam üzerine ekleyerek 3-4 dakika daha kaynatıyoruz ve bir fincana koyarak afiyetle içiyoruz.
Bu şekilde haftada 2 gün 1 ay boyunca bu karışımı hazırlayarak içersek vücudumuzun mikroplara ve soğuğa karşı direncini artırmış oluruz ve kışı hasta olmadan sağlıklı bir şekilde bitirmiş oluruz.
Yukarıda yazdığım bitkilerden herhangi bir aktara gitseniz 150 gr falan alsanız toplam 8-10 tl bir maliyeti olur. Yani iğne yemeden (grip aşısı) kışı çıkarmış olursunuz.