- Katılım
- 7 Kas 2006
- Mesajlar
- 26,181
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
Sokak hayvanlarını unutmayın

Karlı günlerde sokakta yaşayan hayvanlar yemek bulmakta zorluk çekebilirler. Kedi ve köpekler için kapınızın önüne mama bırakın.
Kuşlar da var

Beslenecek hayvanlar içinde kuşları da ihmal etmemek gerek. Kuşlar için pencerenizin önüne ekmek kırıntısı bırakın ya da ev yapımı yemliklere bir göz atın.
Beslenmenize dikkat edin

Soğukla daha iyi başa çıkabilmenin yolu iyi beslenmeden geçer. Kahvaltınıza tahin pekmez ve bal ekleyin.
Mevsim meyvelerinin tadını çıkarın

Portakal, mandalina, nar ve ayva gibi mevsim meyvelerini daha çok tüketin.
Kış besini çorba

Kışa en çok yakışan yemeklerin başını çorba çekiyor. Daha önce kestane, bal kabağı ya da havuç çorbası denediniz mi?
Adımlara dikkat

Karlı günlerde kayarak düşmek elbette işten bile değil. Kaymamak için giydiğiniz ayakkabının tabanlarına dikkat edin. Düz tabanlı, kösele ya da vibram tabanlı ayakkabılardan uzak durun.
Trafik sorunları

Siz bulunduruyorsunuzdur ama bizden hatırlatması: Aracınızda karlı ve buzlu yollar için zincir, çekiç, halat gibi aletler bulundurun.
Krem kullanın

Evden çıkmadan önce ellerinizi, yüzünüzü ve dudaklarınızı nemlendirmeyi ihmal etmeyin. Çantanızda mutlaka krem bulundurun.
Eğlenin

Kar yağışının durduğu o anı kollayın ve mutlaka dışarı çıkın. Arkadaşlarınızla eğlenin.
Yürüyün

Eğer insanların kardan toplar yapıp birbirine fırlatması eğlence anlayışınıza tersse, yürüyüşe çıkın. Temiz kar havasını içinize çekin.
Yarışın

Yaşınız kaç olursa olsun, bir süreliğine çocukluk yıllarınıza dönün; en büyük, en komik ya da en tuhaf kardan adamı siz yapın.
Yukarı bakın

Karlar erirken çatılarda biriken buz ve saçaklar son derece tehlikeli olabilir. Binaların hemen yanından yürümemeye özen gösterin.
Karda yürümek

Kış aylarında gerçekleşen sakatlanmalar genellikle burkulma ve zorlanmalardır. Bu tarz ufak sakatlıklardan uzak durmak için doğru ayakkabıları seçmek önemli.
Güneş kremi kullanın

Güneş kremini yaz bitince rafa kaldırmayın. Kış güneşi demeyin, bulutların arasından süzülerek ulaşan zararlı ışınlara karşı düşük dereceli de olsa güneş kremi kullanın. Hem kokusu da yaz gibi!
Bitkilerinizi kaderine terk etmeyin

Eğer balkonunuzda ya da pencere önünde bitki yetiştiriyorsanız, bu bitkilerin soğuk havaya karşı direncini öğrenin, buna göre bitkilerinizin üzerini örtün ya da onları kapalı balkonlara taşıyın.
Saçlarınızı koruyun

Kışın hava şartları saçlarınızı da etkiler. Şapka, bere ya da eşarpla saçlarınızı mutlaka örtün ve soğuktan koruyun.
Islakken çıkmayın

Her ne olursa olsun, saçlarınız ıslakken dışarı çıkmayın. Bu sinüzit başta olmak üzere çeşitli hastalıklara davettir; donarak kırılacak saçlar da cabası.
Saç bakımına devam

Kışın saçlarınızın maruz kalacağı sıcaklık da çok önemlidir. Saçlarınızı aşırı sıcak suda yıkamayın; fön ya da saç kurutma makinesi kullanımını sınırlandırın.
Aracınız donmasın

Aracınızın soğuk havalarda donmasını engellemek için mutlaka antifriz kullanın.
Kar aktiviteleri yapın

Snowboard ya da kayak yapmaya gidin.
Alternatif aktiviteler

Bunların hiçbiri hoşunuza gitmiyorsa, karda yatıp kar melekleri de yapabilirsiniz.
Sıcak suya dikkat edin

Eğer çok üşüdüyseniz, örneğin ayaklarınız ıslandıysa ve neredeyse hissizleştiyse kendinizi hemen sıcak bir duşa atmayın, elinizle kan dolaşımını hızlandırın ardından yıkanın.
(eliniz ayağınız tam ısınmadan kesinlikle ısıtıcılara yaklaşmayın yoksa dayanılmaz bir acıyla karşılaşırsınız. bu da benden olsun : )
Doğaya dönün

Bir kış kampına çıkın, ateş yakın, ateşi izleyin.
Güneş toplayın

Kışın yüzünü nadiren gösteren güneşi yakalamaya çalışın. Güneş açtığında mutlaka dışarı çıkın, mümkün olduğunca güneşlenin.
Mevsimsel depresyona dikkat

Daha çok uyumak istemek, aşırı yemek, sosyal ve fiziksel aktivitelerden kaçınmak ve kilo almak mevsimsel davranış bozukluğu olabilir. Kendinizi izleyin.
Yanınızdan ayırmayın

Dışarı çıkarken yanınıza mutlaka fotoğraf makinenizi alın. Kış günleri, bambaşka pozlar verirken yanınızda makineniz olmadığı için pişmanlık duyabilirsiniz.
Suların donmasını engellemek

Dışarıda örneğin hayvanlar için bıraktığınız bir kap suyun tamamen donmasını engellemek için kabın içerisine ufak plastik toplar ya da tahta parçaları atın. Bu suyun bütün olarak donmasını engeller.
Kırmızı giyin

Eğer çok karlı bir ortamda bulunacaksanız, örneğin bir dağa tırmanacaksanız ya da kaymaya gidecekseniz, her duruma karşı giysilerinizi kırmızı renk olarak tercih edin. Kırmızı, karlı arazide daha rahat görülür.
Metalden kaçının

Soğukta metal eşyalara eliniz ıslakken kesinlikle dokunmayın. eldeki su metalin soğukluğu nedeniyle aniden donduğu için eliniz metale yapışacaktır.
Kalın buza çıkın

Buzda kaymak en eğlenceli kış oyunu olabilir ancak üzerinde kayacağınız gölün ya da akarsuyun tam olarak donduğundan mutlaka emin olun.