Küstah adam yine konuştu

ALIEN_07

Türk Genci
Reaction score
0
Barzani Türkiye'yi ayağa kaldıran açıklamalarından sonra yine akıllanmadı; "Kimsenin tehditini kabul etmeyiz" dedi10 Nisan 2007 21:43
74033.jpg

Irak Kürdistan Demokratik Partisi lideri Mesut Barzani, hiç kimseyi tehdit etmediklerini, hiç kimsenin de tehditini kabul etmeyeceklerini söyledi.

Kuzey Irak'ın Erbil kentinde düzenlenen Uluslararası Demokrasi Konferansı'nda konuşan Mesut Barzani, El Arabiye Televizyonu'nda yaptığı konuşma ve tepkilere değindi.

El Arabiye Televizyonu'nda yayımlanan mülakatının tarihinin 26 Şubat olduğunu belirten Barzani, konuşmasının o tarihte Türkiye'den yapılan açıklamalara ilişkin olduğunu bildirdi.

Barzani, şöyle konuştu:

''O konuşmam, o tarihte Türkiye'nin buraya karşı süren tehditlerine ilişkin bir konuşmaydı. Ben orada 'içişlerine karışırım' demedim. Benim dediğim şuydu. 'Eğer onlar içişlerimize karışırlarsa biz de karışırız.' Bizler kimseyi tehdit etmiyoruz, ama hiç kimsenin de tehditini kabul etmeyiz. Kimsenin içişlerine karışmıyoruz ve kimsenin de içişlerimize karışmasını istemiyoruz. Dostluk ve kardeşlik elimizi komşu ülkelere uzatıyoruz. Bu da karşılıklı saygı ve ikili çıkarlar şeklinde olacak.''

başlıgı editledim ;)
konuşsun köpek afkurduguyla kalır
haberleri izlerken şehitlerimizi görünce ellerim titredi bu acılar ne zaman dinecek..

Yaw bunu anasinin a.ina gommeden kurtulamiycaz oros.u cocugu nediyim artik bizim milli guvenlik hocasi anlatmisti doguda gorev yapiyorduk bizim yanimiza geldiginde otur demeden oturamazdi bu ya.sak derdi (Neden dolayi yanlarina gittigini bilmiyorum belkide soylemistir unuttum :D) simdi g.tu kalkti pezeve.k in.....

şu iti sağlam bi kazığa *** üstü oturtmadıktan sonra Türk milletine rahat yok arkadaşlar, ya o geberecek, ya biz böyle şehit vermeye devam edecez :(

oo serefsiz türkiyenın başına bela... en kısa zamanda Allah onun cezasanı verecek..

şimdi rahat rahat konuşsun bakalım. o şehitlerimizin kanının hesabı teker teker sorulur elbet.

yahudi bozması köpek .
havla bakalım nereye kadar

yaptıgı son konusmalar bunlar merak etmeyin yakında saddam gibi onuda sakalları birbirine karısmıs sekilde bir cukurdan cıkarırız

Barzani bakanlara rüşvet vermiş !

Barzani'nin Arapları Kerkükten çıkaracak yasa için bakanlara rüşvet verdiği belirlendi..11 Nisan 2007 09:51

IKDP Lideri Barzani’nin, Kerkük’teki Araplar'ın tazminat karşılığı kenti terk etmelerini düzenleyen yasanın çıkması için 4 bakana rüşvet teklifini içeren belgeler ele geçirildi.

Türkiye’nin Irak Özel Temsilcisi Büyükelçi Çelikkol, Barzani’nin Kerkük’e yerleşmiş Arapların kenti tazminat karşılığı terk etmelerini düzenleyen yasanın çıkması için eski Irak Adalet Bakanı El Şebli ve 3 bakana rüşvet teklifini içeren belgeleri ABD’ye götürdü. Çelikkol Barzani’den hesap sorulmasını isteyecek.

IRAK Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) Lideri Mesud Barzani’nin, Türkiye’ye yönelik tehditkár açıklamaları tansiyonu yükseltirken, önceki gün ABD’ye giden Türkiye’nin Irak Özel Temsilcisi Büyükelçi Oğuz Çelikkol’un, Barzani ile ilgili çok önemli belgeler götürdüğü öğrenildi.

Güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türk istihbarat birimlerinin ele geçirdiği bu belgeler, Barzani’nin bir süre önce görevinden istifa eden, eski Irak Adalet Bakanı Haşim El Şebli’ye gönderdiği 500 bin dolar tutarındaki banka dekontlarıyla ilgili. Çelikkol’un elindeki belgeler, Kerkük’e Saddam Hüseyin döneminde yerleştirilmiş Arapların kenti tazminat karşılığı terk etmelerini düzenleyen yasanın bir an önce hazırlanıp çıkması için Barzani’nin El Şebli’nin yanı sıra Sadr grubundan 3 ayrı bakana daha rüşvet teklifini içeriyor.

Çelikkol, bu belgeleri ABD makamlarına sunarak, Türkiye’nin "Kürtler, Kerkük konusunda her türlü yasadışı girişimde bulunuyor. Entrikalarla, konuyu oldu bittiye getirmeye çalışıyorlar" görüşünün ne kadar doğru bir tespit olduğunu anlatacak. Çelikkol, bu kapsamda ABD’den Barzani’den hesap sormasını da isteyecek.

Kerkük’ün statüsüyle ilgili komitenin de başkanlığını yapan El Şebli, Arapların Kerkük’ü terk etmesinin önünü açan yasanın kabinede onaylanmasının ardından, sürpriz şekilde istifa etmişti. El Şebli’nin Barzani’den aldığı parayla İngiltere’ye kaçtığı da öne sürülüyor.

Kaynak..

evet saçmalamaya devam eden kişilik

Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri Mesud Barzani'nin ''Türkiye Kerkük'e karışırsa biz de Diyarbakır'a karışırız'' sözleriyle ilgili konuşan Irak Başbakanı Nuri El Maliki, ''Irak'ın dış siyaseti planlıdır ve Irak hükümeti tarafından yürütülür'' dedi.

Tokyo ve Seul'da temaslarda bulunan El Maliki, ''yürüttükleri siyasetin, Irak'ın komşularıyla en iyi ilişkileri sürdürme niyetlerini yansıttığını ve komşularının işlerine karışmayı hedeflemediklerini'' belirtti.

El Maliki, ''Aynı zamanda, komşularımızın da içişlerimize karışmasına müsaade etmeyeceğiz'' dedi.

''Türkler, Kerkük'e karışırsa biz de Diyarbakır'a karışırız'' diyen Barzani'nin açıklamasının ardından Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak, Barzani'nin basına yansıyan son açıklamalarından duyduğu üzüntüyü dile getirmiş ve Barzani ile de temasa geçtiklerini belirtmişti.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de Barzani'nin açıklamalarına ilişkin olarak hafta sonu ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile telefon görüşmesi yapmış, konuya ilişkin duyulan rahatsızlığı iletmişti. Türkiye ardından 9 Nisan'da Irak'a nota vermişti.

Türkiye Irak'a verdiği notayla terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki her türlü faaliyetine son verilmesini ve terörle mücadele konusunda acil ve kararlı tedbirler alınmasını istedi.

Barzani geri adım atmıyor

Mesud Barzani ise Ankara'nın sert tepkisine karşın, geri adım atmıyor. Barzani, bir kez daha Türkiye'nin Kerkük'e müdahale etmesi durumunda aynı şekilde karşılık vereceklerini söyledi.

Kuzey Irak'taki Erbil kentinde düzenlenen Uluslararası Demokrasi Konferansı'nda konuşan Barzani, "Bir ülke nasıl olur da kendinde başkalarının işlerine karışma hakkını görür. Ama, benzer bir uyarı aldığında rahatsız olur" dedi.

Kimseyi tehdit etmediklerini, kimsenin tehditlerinden de korkmadıklarını söyleyen Barzani, "Ben müdahale ederiz değil, müdahale ederlerse aynı şekilde karşılık veririz dedim" diye konuştu.

Barzani, Ankara'nın tepkilerine yol açan röportajın, bundan yaklaşık iki ay önce yapıldığını ve sözlerinin, Türkiye'nin o dönemde yaptığı 'açıklamalara' ilişkin olduğunu söyledi.

Kuzey Irak özerk bölgesinde Irak bayrağına izin vermeyeceklerini de belirten Barzani, bu bayrağın 'Baas rejimine' ait olduğunu savundu.

"Türk toprağına girme niyetimiz yok"

Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetiminin Washington temsilcisi Kubad Talabani, de, ''Bizim Türk topraklarına girmek gibi bir niyetimiz olamaz, biz kardeşçe ilişkiler istiyoruz'' dedi.

Washington'da ''Irak'ın Geleceği'' konulu bir konferansa katılan Talabani, Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mesud Barzani'nin, ''Biz de Diyarbakır'a karışırız'' yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Kubad Talabani, ''Başkan Barzani'nin söylediği, bölgesel güçlerin, Irak'ın içişlerine müdahale etmemesi, diyalog yoluyla bütün meselelerin çözülebileceği. Türkiye'ye dostluk elini uzattık, 'oturalım, gündemimizdeki konuları konuşalım' dedik. Ne yazık ki, anlayamadığımız bir nedenden dolayı Türk yetkililer görüşme talebimizi reddetmeyi sürdürüyor'' şeklinde konuştu.

Talabani, ''Türkiye ile kardeşçe ilişkiler istediğinizi söylüyorsunuz. Neden halen Kuzey Irak'taki PKK meselesi çözülemiyor?'' yönündeki bir soruya ise ''PKK probleminin halen Türkiye içinde de bulunduğu'' yanıtını verdi.

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin oğlu Kubad Talabani, ''Barzani, Irak'ın işlerine karışılmamasını söyledi. Irak'ın toprak bütünlüğü iki şeritli bir yol. Irak'ın egemenliği ihlal edilirse biz ne yapacağız? Bütün komşularımızla kardeşçe ilişkiler istiyoruz. Barzani, bizim Türkiye içine gireceğimizi söylemedi. Bizim Türk topraklarına girmek gibi bir niyetimiz olamaz'' diye konuştu.

( cnn Turk )

Uhahahaha . Türkiye'ye girme girmi gibi bir niyetleri yokmuş . Böyle saçma bir lafı hangi akla mantığa uygun söylüyor anlamadım .
Ama Türkiye Irak'a girerse birdaha çıkmaz .

:D

Geri