Kürt borsası

TraFoo

Banned
Reaction score
0
Kürt borsası

Kürt borsasının ne olduğunu merak edenler diyecekler ki: Piyasada Kürtler üzerine oynanan oyunlar var. Herkes bu borsaya yatırım yapıyor. İleride bire üç, bire beş kazanacaklarını sananlar var. Herhalde Kürt borsası bu olmalı. Kendisini açılım diye pazarlayan bu borsanın istikbali parlak olsa gerektir.
Cevap mantıklı ama benim demek istediğim o değil. Sözünü ettiğim borsa, doğrudan doğruya İMKB'dir.

Resmi bir kurumumuz olan İMKB; Türk borsası değil, Kürt borsasıdır.
Bu iddiayı boşuna ileri sürmüyorum.
İMKB'nin şahlanış dönemlerine dikkat edin; gerçeği göreceksiniz.
Daha önce de birkaç kez yazmıştım. 21 Ekim 2007'de PKK Dağlıca Karakolu'nu basmış, 12 askerimiz şehit olmuştu. Bu haber öğrenilince borsa coşmuştu...
Bunun tesadüf olduğunu sanmayın... O zamanki ekonomik verileri inceleyin, iddiamın gerçek olduğunu göreceksiniz...

Bir yıl sonra Aktütün Karakolu basılmış, askerimiz şehitler vermiş; İMKB bunu bekliyormuş gibi yükselmişti. Ekonomik göstergeler kötü iken borsanın tam da bu kanlı baskınlar sürecinde tavan yapması boşuna değil: İMKB; Türk askerinin PKK tarafından şehit edilmesini, el çırparak, davul zurna çalarak değil ama ölmüş hisse senetlerini bile canlandırarak kutluyor.

Bir de borsanın şu günlerdeki çıkışına bakın. Hiçbir ekonomist, İMKB'nin son günlerdeki hızlı yükselmesinin gerekçesini söyleyemiyor.

Ben söyleyeyim: Kürt açılımı...

TC'nin borsası; artık onun elinden çıkmış; gayrimilli güçlerin eline geçmiştir. Sadece; hisse senetlerinin oranı değildir yabancılaşan... Borsanın yönetim biçimi, yönetim ruhu, amacı da milli kimliğin karşısında bir yere getirilmiştir.
Şu sıralarda rekor üstüne rekor kıran İMKB; Kürt açılımını da tıpkı Dağlıca baskınında olduğu gibi, tıpkı Aktütün saldırısında olduğu gibi kutlamaktadır.
Küresel sermaye; hükümetin bu Kürtçü açılımları yürütürken sıkışmaması için milyarlarca doları devreye sokmuş bulunuyor. Türkiye'ye nereden girdiği, niçin girdiği belli olmayan 18 milyar doların sebebi budur... Borsayı da işte bu paralar parlatmakta; bu yolla vatandaşa parlak bir Türkiye fotoğrafı sunulmaktadır.
Yani; Türkiye'nin temel dinamikleri değiştirilirken; halkın bunlara tepki göstermemesi için uluslararası büyük sermaye; hükümete işte böyle destek olmaktadır...

Ekonomik göstergelerin bu kadar çöktüğü bir ortamda bir krizden söz edilmiyorsa; borsa tavan üstüne tavan yapıyorsa; dolar hızla düşüyorsa bunun sebebi bizim ekonominin iyiliği değil; küresel Batılı güçlerin Türkiye'deki siyasi yapının değişmesini istemeyişidir.
Sevinin, arkanızda Batı emperyalizmi var, sevinin...

HALKIN CEBİNDEN BANKA PATRONLARININ CEBİNE
Türkiye; kullandığı petrolün yüzde 15'inden fazlasını kendisi üretiyor. Almanya'da ise bir damla petrol yok. Üstelik Türkiye; petrol denizinin kıyısında... Lakin; Türk halkı petrolü Alman halkından daha pahalıya alıyor.

Ne yani, biz Almanlar'dan daha mı zenginiz? Yoksa Alman vatandaşı bizden daha mı az kazanıyor ki hükümet, o vatandaşına ucuz petrol vererek yardımcı oluyor?
Biliyorsunuz hiç de öyle değil. Bir Alman, bir Türk'ten en az 5 kat daha fazla kazanıyor.

Öyleyse 2 dolardan fazla bir parayla benzin almak da ne oluyor?
Sebebi açık: Hükümet, halkı yüksek vergi alarak seviyor... Benzin fiyatının yüzde 70'e yakını vergi... Böyle bir insafsızlık olur mu demeyin... Koyun gibi olursanız, sizi böyle yüzerler...

Peki hükümet katı vergi bindiriyor, cebimizdeki parayı zorla alıyor da ne yapıyor?
İşte bizden aldığı o haksız parayı tutuyor banka patronlarının cebine koyuyor...
İnanmazsanız; bankaların son blançolarına bir göz atın...
Akbank'ın karı neredeyse bir milyar dolar...
Nereden geliyor bu milyar dolar?
Senden, benden kardeşim, senden benden...
Nasıl mı?
Hükümet bindiriyor vergiyi, soyuyor bizi... Topladığı parayı da işte bu bankalara veriyor. Bunun için de devlet tahvili satmak gibi bir yol icat edilmiş. Hükümet; kendi parasını bankalardan yüksek faizle alarak bankaları besliyor.
İşte bu yüzden Sabancı Holding'in patronu hükümeti öve öve bitiremiyor.
İşte bu yüzden Doğuş Holding'in genç ve sevimli patronu Ferit Bey; hükümeti çok seviyor.

Banka patronları hükümeti seviyor; hükümet de bizleri seviyor ki eli cebimizden çıkmıyor...

Soyun bakalım bu koyun sürüsünü, soyun...
Rıza Zelyut | Kürt borsası

malesef gerçekler acıdır ama bunlar devede kulak kalır

vah ekonomi cahili vah senin cahilliğini ne aydınlatır bilmiyorum......Üniversitelerde 1. sınıfta okutulan ekonomiye giriş dersinidemi okumadın onu bırak senin mahallende bakkal yokmu ona sor olmadı bir simitçiye sor zır cahilin şahı..

AKP nin ekonomik politikalarını ömrümüzü ekonomi ilmine adasakda anlayabilmek mümkün değil.Bizdekilerde dahil dünyanın hiçbir üniversitesinde mirasyedi zihniyetiyle sat ve günü kurtar şeklindebir ekonomik sistem öğretilmiyor.Mahalledekibakkal dahil olmak üzere bilumum esnafa birşey sormamız maalesef mümkün değil.çünkü çoğu battı.bazıları borçlarından dolayı ortalarda yok.kalanlar ise akp nin adını duyunca nedendir bilmem cinnet geçiriyor ve ağızlarından sadece hırsızlara beddua dökülüyor.....

AKP nin ekonomik politikalarını ömrümüzü ekonomi ilmine adasakda anlayabilmek mümkün değil.Bizdekilerde dahil dünyanın hiçbir üniversitesinde mirasyedi zihniyetiyle sat ve günü kurtar şeklindebir ekonomik sistem öğretilmiyor.Mahalledekibakkal dahil olmak üzere bilumum esnafa birşey sormamız maalesef mümkün değil.çünkü çoğu battı.bazıları borçlarından dolayı ortalarda yok.kalanlar ise akp nin adını duyunca nedendir bilmem cinnet geçiriyor ve ağızlarından sadece hırsızlara beddua dökülüyor.....

Bir esnaf olarak ve çevremdeki esnaflar olarak akşama kadar beddua ediyoruz hiç şüphen olmasın vergiden belimiz kırıldı haram olsun hepsine daha bir sürü beddua ediyorum siz tamamlayyın...........................................................................

anlaşılan rıza efendi borsa da yanlış kağıtlara oynamış.

Geri