Kürtçe Türkü Gerilimi

Fatih Hoca

Banned
Reaction score
0
Kürtçe türkü söyledi, Vali Yardımcısı sahneden indirdi
Aydın DENİZ DHA

IĞDIR'da belediye tarafından düzenlenen 2'inci Ağrı Dağı Korhan Yaylası Festivali'nde sahne alan sanatçı Çoban Ali, Kürtçe türkü okuyunca gerginlik yaşandı. Festivale katılan vatandaşların tepkisi üzerine sahne önüne gelen Vali Yardımcısı Mithat Gözen, ‘Kürtçe türkü okuma’ diye uyarıda bulunduğu sanatçıyı sahneden indirdi.
Iğdır Belediyesi tarafından düzenlenen festival, deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yükseklikteki Korhan Yaylası'nda yapıldı. Festivale, Vali Saim Saffet Karahisarlı, Belediye Başkanı MHP'li Nurettin Aras, daire müdürleri ve yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı. Festivalde, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Tacikistan ve Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti'nden gelen halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından konser düzenlendi.
Konserde, sahneye çıkan pop star sanatçısı Lara, kıvrak dansları ve seslendirdiği şarkılarlarla büyük alkış topladı. Lara, “Burası muhteşem bir mekan herkes hayatında bir kez olsun Ağrı Dağı’nı görmeli'' dedi.
Lara'nın ardından sahneye çıkan sanatçı Çoban Ali, Kürtçe türkü okuyunca tepki topladı. İzleyenlerin ‘yuh’ sesleriyle tepki göstermesi üzerine Vali Yardımcısı Mithat Gözen olaya müdahale etti. Sahne önüne gelerek müziği durduran Vali Yardımcısı Gözen, ‘Kürtçe okuma’ diye uyardığı Çoban Ali'yi sahneden indirdi.
Yaşanan gerginlik üzerine güvenlik güçleri, festival alanında tedbirlerini artırdı. Festival halk oyunları gösterileriyle devam etti.
Ayrıca festivalde, çocukların ellerindeki Ermenistan'da Nükleer Santral'ın ismi olan ‘Medzamor’a hayır’ yazılı bayrakları dikkat çekti.

iyi olmus..guzel Türkçemizle yazılmıs bı ton sarkı varken nıe bı kürt sarkısı hayret bişe...

halk tepkisini koymaya baslamıs

Bu tarz tepkileri çok saçma buluyorum. O zaman Lazca şarkı söyleyenlere de tepki gösterelim, İngilizce söyleyenlere da tepki gösterelim. Kısaca bu mantıkla bir arpa boyu yol alınmaz; bu zihniyeti değiştirmek gerklidir.

antislam' Alıntı:
Bu tarz tepkileri çok saçma buluyorum. O zaman Lazca şarkı söyleyenlere de tepki gösterelim, İngilizce söyleyenlere da tepki gösterelim. Kısaca bu mantıkla bir arpa boyu yol alınmaz; bu zihniyeti değiştirmek gerklidir.

eger normal bir festivalse evet cok dogrusun .. sacmaninda ötesinde olarak kin beslemeye girer ... festival eger türkler ve kültürüne has birseyse orda yapilan cok dogru degil ..

''Festivalde, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Tacikistan ve Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti'nden gelen halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından konser düzenlendi..''

Böyle bir festivalde bu adamı nerden bulmuşlar..! Neyse halk gereken tepkiyi göstermiş..Benim takıldığım nokta ''kürtçe türkü'' noktası..Türkü Türk'e ait olan demektir.Kürtçede buna karşılık bir sözcük varsa onu kullansınlar bir zahmet..!

festivaLin içeriğine göre söyLenebiLir ama seyirciLer rahatsız oLduysa vaLinin yaptığı doğru..
dipLomasi aramayaLım..

Bir kere SANATÇI seçimi yanlış... eğer halk istemiyorsa söylemiceksin kardeşim..

Çoban Ali'yi çok severim ama yakıştıramadım.. ßi sürü türkün var be adam sen git o kadar halkın belediye başkanının önünde kürtçe söyle.. Pff.. Heralde sahneye çıktıgı köşe başı türkü evinde zannetti kendini!.

Türkiye'de ingiliz kökenli olmamasına rağmen tutup şarkı yarışmasına ingilizce şarkıyla katılıyoruz

ama adamın biri kürtçe şarkı söyleyince saygısızlık olarak görülüyor

bence esas saygısızlık şarkı yarışmasına inglizce şarkı söyleyerek katılmaktır

türkiye'de
türk var arap var çerkez var ermeni var kürt var laz var

ama ingiliz yok

kürtçe şarkı söylemek saygısızlık ama ingilizce söylemek ....

amerikanın ekmeğine yağ sürülmüş....
biz herhalde müslüman olduğumuz için birbirimizi sevmemiz gerektiğini anlayamayacağız ve bu yüzden de daha çok başımız ağrıyacak yazık diyorum kardeş kardeşinin kültürüne,diline saygı göstermelidir.Teröristlerede yardımcı olmuşuz bence istemeden gerçekten üzücü bir durum.Tevhid varken fırkalara ayrılmak neden=?
aynı şey kürt içinde türk içinde geçerli 2 tarafta oturup düşünmeli ve hatalarını bulmalıdır.Biz kardeşiz ve bunuda kimse engelleyemez.

Abi Milletçe Hareket etmenin zamanı geldi diyorum ben helal olsun o valiye

Türkler müslümanlıgın Koruyucusu olmadıgı sürece daha ne karısıklar cıkacak.Ama ne yazık ne yazıkki daha bu mevzularda dönüyoruz.Kürtler birlikte olmak yerine bölmek.Yeniden olusmak yolunda gidiyolar.Bu yüzden biz milliyetcilerinin nefretini kazanıyolar.Vatan olmadan DİN olur mu hic?Önce vatanını koruyacaksın ondan sonra ezanı dinleyeceksin.İşte dediklerimi tartın neden kürtce konusmanın gerilime sebep oldugunu anlayın..Saygılar..

Geri