''Kürek sapına dikkat''
Trabzon'da bir restoranın fırın bölümün dar olması sebebiyle, pideleri fırına sürmek için kullanılan uzun saplı küreğin hareket ettirilebilmesi için bir pencere açıldı.
Karadenizli ustabaşı, pide yapılırken camdan çıkan kürek sapının vatandaşlara çarpmaması için bir uyarı yazısı asmayı da ihmal etmedi.

Trabzon'da bir restoranın fırın bölümünün dar olması nedeniyle, uzun saplı küreği kullanamayan ustabaşının bulduğu çözüm, fıkraları aratmayacak cinsten.
Kent merkezindeki Atapark semtindeki bir sokakta restoran işleten Hasan Demirci, bir süre önce restoranın iç kısmına bir fırın yaptırdı.
Ancak, küçük ve dar olarak inşa edilen fırında, pideleri fırına sürmek ve almak için gerekli olan uzun saplı küreğin nasıl kullanılacağı hesap edilmedi.
Çözüm arayışına giren işletme sahibi, fırının ön tarafına bir pencere açtırarak, ustabaşının kullandığı küreğin sapının buradan dışarıya uzatmasını sağladı.
Ancak, fırındaki çalışması sırasında küreğin sapının arada camdan dışarı çıkması, sokakta yürüyen vatandaşlar için tehlikeli olmaya başlayınca, buna da bir önlem düşünüldü.
Camdan uzatılan kürek sapının vatandaşlara çarpmaması için restoranın duvarına, ''Kürek sapına dikkat'' uyarı yazısı asıldı.
Restoranın ustabaşı Mustafa Baş, ''Dikkat köpek var'' yazısından esinlendiklerini söylerken, vatandaşlar bu uyarıya gülmeden fırının önünden geçemiyor.