Künefe Tarifi :)))

MaYdOnOz

New member
Reaction score
0
kunefe8vz.gif

MALZEMESİ

400 gr. tel kadayıf
200 gr. tereyağı
200 gr. dil peyniri
2,5 su bardağı toz şeker

HAZIRLANIŞI
Fırını 180 dereceye getirip ısıtın. Aynı derecede pişirin.
Tel kadayıf hamurunu saçak saçak olacak şekilde birbirinden iyice ayırarak bir kaseye koyun. Dil peynirini rendeleyin. Tereyağını kısık ateşte eritin ve tel kadayıf ile karıştırın. Karışımın yarısını yağlanmış yuvarlak fırın tepsisinin içine yayın. Dil peynirini kadayıfın üzerine serpin Üzerini kalan kadayıf ile kapatarak fırında 40 dakika pişirin.
Toz şekeri 2 su bardağı su ile bir tencerede 15 dakika kaynatın.
Tel kadayıfı fırından çıkarın, kareler halinde kesin ve üzerine sıcak şerbeti dökün. Kaymakla sıcak olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN!!! :)

Yav senin yaptigin ayiptir ben napcam he soyle ben Biyerim şişecek

istediginiz tatlı yemek tarifi varsa yayınlıyım baylar bayanlar istek alıyorum hehehe :))) elimden geldigince yayınlıya bilirim.

hmm maydanoz sen yayınla elindekileri belki kısmetin açılır:Dbu arada güzel yapabiliomusun bakiim künefeyi?:D

Maydanoz herkes bilmez ya bu künefeyi.Hatay yöresine aittir bu.Helal sana nerden bilyon bakim.... :D

Ben içli köftenin tarifini istiyom birde oruk'un tarifini istiyom sana zahmet.....

içli köfte kayda alınmıstır.yarın içli köfte tarifi yayınlıycam. :)) ve oruk ne onu anlıyamadım başka bir ismi varsa yazarsan sevinirim death_angel. bu arada demilees basımın üsütnde yerin var gel yemege tatlım.

Oruk diğer adı yok bildiğim kadarıyla.O da içli köfte gibi bir yemek.Yarın ki tarifini bkeliyorum maydonoz.Sen tarifleri yayınla ben yapayım evde :D başka yemek tarifleride isteyecem...isteyebilirim dimi?? :D

tabikide istiye bilirsin istersen şimdi veriyim içli köfteyi başka bi yem iste onu yarın veriyim death angel. nasıl istersen yani ???

Geri