Mayhoş
mayhoş
Çocuk henüz dokuz yaşına girmiş,evin ilk çocuğu...
Hayata normal çocuklardan daha erken açıyor gözlerini ve bu ona pahalıya mâl oluyor..
Küçücük bedeni oldukça zor bir hastalıkla karşılaşıyor ve uzunca bir hastane süreci başlıyor..
Aylarca hastanede kalıyor,daha sonra sık kontrollerle devam ediyor ve şükür ki doktorların "mucize" diye nitelendireceği şekilde beklenenden çok daha az bir hasarla büyüyor çocuk...
İşitme kaybı yaşıyor ve cihaz kullanması gerekiyor.
Aile nasıl anlatacağını bilemezken,çocuk büyük bir olgunlukla kabulleniyor hiç sorun yaşamadan,yaşatmadan...
Zaten son derece zeki olan çocuk başarılarına başarı katıyor ve daha eğitim hayatının ilk yıllarına birincileklerle başlıyor...
Zeki,olgun,duygusalve son derece hassas olan bu çocuk küçücük bedeninde nasıl kocaman bir yürek taşıdığını bir kez daha kanıtlıyor herkese...
Kendisinden 3 yaş küçük kız kardeşi birgün hastalanıyor,boğaz ve kulak ağrısından durmaksızın ağlıyor..
Sebebi basit bir iltihaplanma olan hastalıkta, etraflarındaki kimseninn göremediğini gören çocuğun bakış açısı...
iki kardeş arasındaki konuşma;
Kız: Çok ağrıyor kulağım, doktor şurup verdi geçecekmiş ama geçmedi hala..
Çocuk: Ağlama ama üzülüyorum ben
Kız: Ama hiçbirşey duyamıyorum,konuşulanları anlamıyorum (Ağlamaya devam ediyor)
Çocuk: O zaman ben cihazlarımı sana vereyim geçene kadar duyarsın. Ağlama lütfen...