Köpekten I Anlıyorum Dyenler Içeri!!!1

senko00

New member
Reaction score
0
Mrb ben yeni kangal galiba 4-5 aylık bilmiyorum.bu köpek kulübede hep köşede duruyor hiç dışarı çıkmıyor napam lazım.he birde adını siz koyun...

Kulubenin büyülüğü kendi boyunun 3 yada 4 katı olması lazım..
4-5 aylık demenden yabancılık çektiği belli en kısa zamanda bi arkadaş edin yada sen onun tek arkadaşı olduğun konusunda köpeğini bilinçlendir...
Sen ve sen olmalı ki köpeğinle iletişiminin sağlamlığı olsun...

düşeş olsun mu :D:D:D

arkadasim 4-5haftalık oldugunu nerden anladın eger boyutlarındansa yanılıyosundur cunku 4-5haftalık kangal bayaaa bi büyük oluyor

dısarı cıkmıyor derken neyi kastettin anlamadım
cok mu halsiz

Ona sevgi göster,demekki birşeylerden korkmuş,mamasını kendi elinle ver,sosyalleştirmeye çalış,sana güvensin,o zaman çıkarırsın kulübeden...

senko bıraz daha ayrıntılı bılgı verırsen sana yardımcı olmak ısterım ...

kulübeden dışarı çıkmıyorsa korkuyor olabilir asla köpeğini başka köpeklerle kapıştıma en azından büyüyünceye kadar köpek ilk kavgasında yenilirse güvenini kayıp eder korkak olur diğer arkadaşların dediği gibi kulübe boyutu ve aşı da olabilir sebebi biraz zaman da gereke bilir daha ayrıntılı yazarsan yardımcı olabiliriz.
yemek yiyomu
senden korkuyormu
halsizmi v.b şeyler ayrıntı versen ii olur..
kolay gelsin..

çok fazla ilgilen sevdigini belli et köpegini beliki bazı şeyleri bilmiyosun ufak ken yaşamış oldugu bişeyden korkabilir biri vurmuş olabilir insanlardan korkar kapıya çarpar kapıdan korkar bunu anlamaya çalışı göster korkmaması gerektigini ilgilenirsen sorun çözülücektir.

sahibi oldığunu hissettir...bu arada ismi de 'İskender' olsun

aga o degilde. kopekten anlayanlar tabiri ne kadar dogrudur. kopegim bozuldu formatmi atayim dersiniz falan bekliyordum ben ba$ligin altinda. neyse geciyorum , ayni sorun bende vardi. Van'dan inek kani getirttik onu icirttik kopek canlandi birden. Ha hayvan severler kar$i cikiyor. Ben hayvanimi onlardan daha cok seviyorum. Karde$im gibi eleman.

KediLere Arkadan Taş at =)) koptum...
Neyse arkadasim Buradan yardımcı olmaya calisicam fakat Veterinerlik durum olabilir.Hayvan'ın iştahı nasıl bu 1
2.si afedersin dışkılarını kontrol et 1 gün içinde yani 24saat içinde 3 kere ve daha fazla ishal yapiyorsa ve kanlı ise bu kanli ishaLdir.Yani kanlı ishal'in diğer tanımıda Bagırsak kanseridir.
Parvo Aşısının yapılmaması sonucu oluşur.
Peki Köpeğim kanlı ishaL'e yakalanmışsa ne yapmalıyız.
Bu hastalığa yakalanmış bir köpeği veteriner'e veya Hayvan hastanesine götürmek hiç bir sonucu değiştirmez.Sadece Veterinerden bir antibiyotik önermesini isteyebilirsiniz.Tabii düşük dozajda bebek antibiyotiği önerecektir.Ve gerisi sana düşer hayvan cok su kaybettiğinden dolayı bol bol su vericeksiniz.Tabii pet'iniz bunu halsizlikten dolayı içmeyecektir.5cc'lik bir enjektör işinizi görür.Hatta Tuzlu Su verirseniz daha iyi olur.Pek beğenmez hayvan ama bu parazitleri atmasında daha yardımcı olur.Bol bol tavuk suyu ile yapilmis prinç yada tel şehriye içindede bol bol sebze Bol bol ilgilenmeniz gerekir.Metobolizmayı düzende tutmak için bol su içirmelisiniz 1 saatte bir filan ilgilenmelisiniz.Ve et verirkende iyice pişmesine önem verin ufacık bir parazit hayvanınızı dahada kötüye götürebilir.Hatta SuLardada cok mikrop olduğu için 10dk kaynatin ve daha sonra oda sıcaklığında soğumasını bekleyip verin.
2.si size alisamamis ve sizden korkuyor olabilir.Benim Sultan adlı köpeğimde insanlara karşı cok soğuktu bundan kurtarmak için hayvanınızı sosyalleştirin yani örneğin günde 2 saat ilgileniyorsan 4 saat ilgilen insanların arasında gezdir.Ama önemli bir nokta köpeğinizi herkes'e sevdirmeyin...
Köpeğiniz eğer yeni sütten kesildiyse
onun için tehlikeli olan 3 hastalik vardır.Distemper, leptospirosis (bulaşıcı sarılık) ve bulaşıcı hepatittir.Kesin bir sonuc almak istiyorsanız burada derman aramayın bence bir veteriner'e başvurun...
Çünkü söyle bir göz attım yorumlara geneli fiyasko.
Tamam herkes yardımcı olmak istiyor fakat yanlış şekilde yok inek kanı içirdim hayvanım düzeldi yok kedinin arkasindan taş attim hayvan'nın güveni geldi.
İnek kanınında neler olduğunu biliyor musun ?
Cvp:İneğin Kanında Yağ asitleri,Keton cisimciklerinin miktarı cok fazladır,progesteron v.s v.s bunların ne yarari olabilir sizce ? örnek Progesteron Corpus tarafından salgılanan gebeliği koruyan bir hormondur.Bunun sence bir hastalığı düzeltmesi mümkünmüdür?
Kedi kovalatmak yok kedi taşLamak ne işe yarar?
Cvp:Taş atıpta kolun yorulur.Hayvanın Hasta ise napio bu yaa hastaliktan gebercem bu hala kedi taşlıo der ve yatmasına dewam eder.Eğer zaten hasta deilse senin taşLamana gerek yok o zaten iç güdüsel Eğitim olmadığı sürece saldırır.

Merhabalar....

Köepklerde de insanlar gibi psikolojik oluşumlar mevcuttur...

Bağlılık ,güven vs...

Bu nedenle özellikle yavru köpekler eğer ki annelerinden bu eğitimi veya kimlere güvenecekleri eğitimini alamaışlarsa mutlaka hayvan sahiplerinden bu duyguları deneme yanılma yöntemiyle alacaklardır...

Bu nedenle özellikle yiyecekleri bu konularda aracı olarak kullanıp kendinizden ona bir zarar gelmeyeceğine karşı güven kazandırmanız gerekli...

Daha sonra aşılamalarını düzenli yaptırmanız da tavsiye olunur...

Aşı programlar bölgeler arasında değişiklik gösterir..

Bu nedenle en yakın bölgenizdeki veteriner hekime başvurursanız o size o bölgede en çok görülen hastalıkları ve aşılamalarını size anlatacaktır...

Saygılar...

İsim önerim de : "Asil"

ilgisini çekebilecek birşeyler yap çıkarmak için eğer çıkmazsa sev biraz iyice okşa rahatlasın iyice ama konuş mutlaka her ne kadar anlamayacaksada sevdiğini belli edecek şeyler söyle sonra dışarı çıkarmaya çalış tutarak ama zorlama fazla.. bunu dene birkaç gün sonra zaten kendisi ilgi arayıp çıkar..yine çıkmazsa hasta olabilir mutlaka zorlada olsa çıkarıp bir veterinere götür göster..

Geri