Julio Cesar'dan Arda Turan'a Büyük Övgü

bLueXtremE

єχтяємє &
Moderatör
Reaction score
0
dc5hur_5rgpnveqtq91e9akjloz_layout.jpg

Fenerbahçe’ye attığı iki golle ve özellikle de Volkan’ı yerine çivileyen müthiş frikiği ile bir anda ülke gündemine oturan Julio Cesar Da Silva De Souza... Yani Cesar ile gerçekleştirdiğimiz röportajın ilgi çekeceğini düşünüyoruz. İşte haftanın kahramanı...

**Şu an bütün ülke Fenerbahçe’nin yenilmezliğine son veren müthiş gollerini konuşuyor. Daha önce de Galatasaray’a muhteşem bir gol atmıştın. Neler söyleyeceksin?

Fenerbahçe maçı bizim açımızdan son derece büyük önem taşıyordu. Ve aldığımız galibiyet de çok önemliydi. Gol attığım için elbette ki mutluyum ama her şeyden önce takım olarak galibiyet aldığımız için daha çok mutluyum. Galibiyette katkım olması tabi ki çok güzel. Fenerbahçe, her zaman şampiyonluk mücadelesi veren büyük bir kulüp ve sekiz maçtır yenilmiyorlardı. Fakat biz de takım olarak maça çok iyi hazırlanmıştık ve özellikle ikinci yarıda oynadığımız oyunla galip gelmesini bildik. Gaziantepspor’un gücünü bütün Türkiye’ye gösterdik.

**Bu maçta özel bir motivasyonunuz var mıydı? Başkandan gelen bir istek ya da prim vaadi gibi?

Başkanımız bize, “Bu maçı benim için oynayın ve alın. Sezden bunu istiyorum. Gerisine de karışmayın” dedi. Biz de maçı aldık ve gerisine karışmıyoruz. Başkanımız her şeyin en iyisini bilir ve yapar. Ayrıca Hocamız Couceiro’nun de bizi bu maça hazırlamak için özel çabaları oldu ama takım sırrı onlar. Ve en büyük motivasyon da elbette ki bize yenilgisiz ve 8 galibiyetle gelen lideri devirme isteğiydi. Bu özel bir başarı. Futbolu güzel yapan da bu olaylar. Bazı şeyler yaşarsınız ki şampiyonluk kadar mutlu eder insanı. Bu galibiyet bizim ve taraftarımız için öyleydi.

**Evet maçtan sonra aşırı bir sevinç gösterisi vardı sanki.

Biraz aşırı olabilir. Ama galibiyetin son dakikada gelmesi. Rakibinin Fenerbahçe gibi bir marka olması ve bizim aşırı isteğimiz sevincimizi de büyük yaşamamıza neden oldu. Büyük galibiyetin sevinci de büyük oluyor.

**Brezilya’da başlayan ve Avrupa’nın çeşitli kulüplerinde devam eden bir futbol geçmişin var… Ve şu an Gaziantepspor’dasın. Gaziantep’e gelmende ne etkili oldu?

Buraya gelmeden önceki son altı ayımda futboldan uzak kaldım. Kulübüm Rapid’le bir sıkıntı yaşadım ve bu sıkıntıdan dolayı futbol oynayamadım. Brezilya’da tek başıma antrenman yapmak zorunda kaldım. Zor bir dönemdeydim. Hocam Jose Couceiro da bu durumu biliyordu ve beni davet etti. Buraya gelmemi, Gaziantep’i ve takımı görmemi, ne düşündüğümü bilmek istedi. Ben de geçen sezonun sonuna doğru geldim ve arkadaşlarımla tanıştım ve herkesi sevdim. Onlar da beni çok iyi karşıladı, herkes çok sıcaktı. Sonuç olarak teklifi kabul ettim ve başladım. Şu ana kadar her şey yolunda gidiyor ki inşallah devamı da gelir.

** Türkiye’de çok fazla Brezilyalı futbolcu forma giyiyor. Çok önemli yeteneklerin yetiştiği bir ülkenin futbolcusu olarak Türk futbolunu nasıl değerlendiriyorsun?

Benim gördüğüm kadarıyla çok rekabetçi, yarışmacı bir lig var burada. Çünkü her takım kendine özgü bir sistemle oynuyor ve her maçta gördüğüm kadarıyla hepsinin kazanma hırsı, isteği çok yüksek. Şu ana kadar oynadığımız maçlarda öyle oldu. Zaten büyük takımları biliyordum ama diğer oynadığımız takımlar da gerçekten iyi futbol oynayan, çok mücadeleci takımlardı. Bence bu lig her geçen gün çok daha iyi oluyor, konuştuğum arkadaşlarım da bunu söylüyorlar. Gün geçtikçe Türk futbolunun çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

** Transferin gerçekleştiğinde başarılı olup olmayacağın merakla bekleniyordu. Daha sonra gösterdiğin performans ve attığın gollerle ‘Beklenen kurtarıcı’ olarak görülmeye başlandın. Nasıl değerlendiriyorsun bu durumu?

İnsanların ilk zamanlarda bu şekilde düşünmesi üzdü beni tabi ama hak vermiyor da değilim çünkü altı ay hiç futbol oynamamış bir adam olarak geldim ben buraya. Öyle şüpheleri olması normal ama gün geçtikçe bahsettiğiniz gibi goller geldi, kendime güvenim arttı. Hala tam olarak hazır olduğumu düşünmüyorum, önümde yapmam gereken çok şey var. Altı ay gibi bir süre hiç futbol oynamadığım için o maç ritmini yavaş yavaş yakalıyorum ve henüz istediğim seviyede değilim. İstediğim seviyeye bir an önce gelmem gerekiyor. Çünkü düşündüğüm zaman hocanın bana verdiği bir güven var, aşıladığı bir sabır var ben de bu sabrın sonunda bir şeylerin daha iyi olmasını istiyorum. Şu ana kadar kötü gitmiyor ama çok daha iyi olmasını istiyorum kendi açımdan.

** Gaziantepspor’un bu sene çok iyi ve geniş bir kadrosu var. Nedir takımın bu sene ligde ve kupada hedefi?

Tam olarak hedef belirtmek istemiyorum ama her ikisinde de gidebildiğimiz en iyi, en başarılı yer neresiyse oraya gidebilmeliyiz. Bakıldığında kadromuz gerçekten çok iyi. Tamam Tabata Türkiye’nin en iyi futbolcularından biri olarak söyleniyordu. Ama onun yerine gelen arkadaşlarımız da gerçekten çok kaliteliler. Bir de beni burada özellikle şaşırtan, kadromuzda oldukça yetenekli genç futbolcuların olmaları. Onlarla beraber oynamak beni oldukça çok sevindiriyor. O yüzden hem kupada hem ligde, diğer takımlara fark atabilecek şekilde, ulaşabileceğimiz en üst noktaya ulaşmak bizim için başarı olacaktır diye düşünüyorum.

** Kendi adına beklentilerin, hedeflerin nedir? İleride nerede olmayı hayal ediyorsun?

Ben her zaman bulunduğu yerden daha iyi yerlere gitmeyi isteyen bir insanım. Şimdi bakıldığında Gaziantepspor büyük bir takım ve Türkiye’nin sayılı takımlarından. Ama tabi ki her zaman bulunduğunuz yerden daha iyisini istemek durumundasınız. Amacım Gaziantepspor’da elimden gelenin en iyisini yapmak, Gaziantepspor’a çok faydalı bir oyuncu olmak sonrasında ise Türkiye’de ya da Avrupa’da daha büyük bir takıma gidebilmek. Böyle bir amacım var tabi ki.

**Dünya futbolunda söz sahibi olan bir ülkenin futbolcusu olarak kendine örnek aldığın, beğenerek takip ettiğin bir futbolcu var mı?

Özellikle Ronaldo’yu çok beğeniyorum. Şu ana kadar futbol hayatımda daha doğrusu hayatımda gördüğüm en iyi futbolcu diyebilirim. Yaptıkları var, yapacakları var, dünyaca tanınıyor zaten. Ronaldo’yu çok beğendiğimi ve kendime idol olarak gördüğümü söyleyebilirim.

**Peki sence Türkiye’de dünya çapında olduğuna inandığın bir futbolcu var mı?

Türkiye liginde çok kaliteli oyuncular var ve birçok isim vermek mümkün. Ama tabi biraz daha ön plana çıkan, hatta milli takımda da gol atan Arda çok iyi ve kaliteli bir oyuncu. Kendi evimizde ona karşı da oynadık. Dünya çapında, dünyadaki büyük takımların hepsinde oynayacak kapasitede bir futbolcu olarak görüyorum kendisini.

**Brezilya Milli takımında forma giyme şansını nasıl değerlendiriyorsun. Genel olarak baktığımızda dünyanın büyük kulüplerinde oynayan yetenekli ve göz önünde olan çok sayıda Brezilyalı futbolcu var…Ve Tabata ile yaptığımız röportajda da kendisinin hiç şansı olmadığını açık yüreklilikle dile getirmişti. Sence senin şansın var mı?

Şimdi bizim Brezilyalı futbolcular olarak burada tek yapacağımız şey Brezilya milli takımını desteklemek. Onun içinde yer almak sıfır şans çünkü böyle bir şey olabilmesi için dünyanın gözü önündeki bir ligde ve kulüpte oynamanız gerekiyor. Tabata’ya kesinlikle katılıyorum benim için de böyle bir şans yok. Böyle bir şans olabilmesi için dediğim gibi ya Brezilya’nın ya da dünyanın çok ünlü bir kulübünde oynamamız ya da maçları, görüntüleri sürekli televizyonlarda yayınlanan bir kulüpte olmanız gerekiyor. O yüzden milli takımda oynayan arkadaşlarıma şans dilemek dışında yapabilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.

**Futbolun adına artıların ve eksilerin neler?

Sportif yönüm olarak şunu söyleyebilirim, çalışmayı çok seviyorum. Antrenmanlarda elimden gelenin en iyisini yapıyorum ve daha da fazlasını istiyorum. Arkadaşlarımla aram iyidir, hatta haddinden fazla iyidir diyebilirim. Kendimde gördüğüm negatif yönümü de şöyle ifade edebilirim, ben futbola biraz geç başladım. Altyapım iyi değil onu biliyorum. Ufacık bir şans geldi elime ve onu değerlendirdim. Hani derler ya elimden tutan biri olmadı diye öyle bir şey olmadı bende. 17 yaşındayken çok büyük bir yetenek olduğumu düşündüler ve beni Belçika’ya götürdüler. Geç başlamıştım ve çok kısa bir süre sonra oraya götürdüler beni. Orada hayal ettiğiniz şeyi bulamıyorsunuz, bulamadığınız zaman hayal kırıklıkları yaşıyorsunuz. Bu da sizin zaten var olmayan altyapınızın hiç oluşmamasına neden oluyor. Böyle bir sıkıntı yaşadım. Altyapımın olmaması futbolda beni çok etkiledi. Bunu da çok çalışarak bertaraf etmeye çalışıyorum.

KaynaK

Geri