Japonlarin Teknolojİyle Alakalari TÜrklerden

Mephisto

R€B€L
Reaction score
0
Bir yanda uçan dünya, bir yanda ortaçağda, sen ner
Turgut Özal Zamanın da Merhum Türkiye'ye bu japonların bilime ve teknolojiye olan ilgisini araştırmak ve tartışmak için bir heyet getirmiş.
Turgut ÖZAL Soruyor : Siz Japonların bilim ve teknolojiye ilginiz nereden kaynaklanıyor?
Japon Heyetinden biri : Aslında bu ilgi siz TÜRK'lerden kaynaklanıyor diyor.
Turgut Özal : Nasıl yani diyor ?
Japon şu cevabı veriyor : OSMANLIDA Amin Alayı diye bir eğitim vardı.Biz ondan etkilendik diyor.
Özal Nasıl yani anlatırmısınız diyor..
Japon : OSMANLI zamanında yeni doğan bir bebek 4 yıl 4 ay 4 günlükken o çocuk amin alayına alınır ve onlara savaş yerleri gezdirilirmiş diyor.Yani çocuğa aşılanmak istenen şey çalışmazsanız devletiniz çöker savaşlarda hep malup olur düşüncesi.
Japon sözüne şöyle devam ediyor : Biz gençlerimizi amin alayında olduğu gibi savaş yerlerine yani bizim Hiroşima Ve Nagazaki kentlerine aynı zamanda mühendislerimizin yaptiklari devasa köprülere götürüp onları bir nevi şevklendiririz ve şu sözleri söyleriz.: Eğer sizler bilim ve teknoloji alanında bir çaba sarfetmezseniz daha önce olduğu gibi ülkemiz böyle atom bombalarıyla vb. gibi şeylerle tüm dünyaya yenik düşer.Onun için çalışmalısınız çabalamalısınız ki devletimiz her zaman üst konumda olsun..Her şey sizin elinizde Size Kalmış.... diyoruz demiş...
Turgut Özal'ın yanındaki Milletvekillerinden birisi ise şu sözleri söylemiş : eeee? bizim hiroşima ve nagazakimiz yokki demiş?
Japon ise sizin binlerce milyonlarca hiroşima ve nagazakiniz var demiş(EN BÜYÜK ÖRNEK ÇANAKKALE)..... Ve Şu Sözlerle Sözünü Bitirmiş : Sizin Gençlerinizde, Türk Gençliğinde Milli Şuur YOK.!

(Arkadaşlar Bunu OSMANLI 700.YILINDA ADLI BIR KITAPTAN OKUDUM,OKUDUKLARIMI BURAYA YAZAYIM DEDIM..VE SIZLERLE PAYLAŞMAK ISTEDIM...BIŞEYLERIN FARKINA VARDIYSANIZ SORUN YOK...BUNLARI OKUDUĞUMDA GERÇEKTEN UTANDIM...)

Doğru söze ne denir.. Lafa gelince herkes savaşır, vurur kırar, ülkesi için herşeyi yapar ama bu şekilde çalışmaya gelince tık yok.. Kurtuluşun bilimde olduğunu aşılamamız lazım..

Eline sağlık..

werilmis daha once, hatta bi kac gun once

Geri