islamiyette erkeklerin altın takması günah mı?

Laros

New member
arkadaşlar (özellile bu konuda bilgili kişiler) ben birkaç yerde erkeklerin alyans takması günahtır diye bişeyler okudum bu doğru mu doğru ise birisi bana mantığını açıklayabilir mi?
 

st4tic

New member
tam olarak bilmiyorum ama altın erkekte erkeklik hormonun salgılanmasını engelleyi etkiler yapıormuş nedeni bu snrm
 

starboy46

New member
erkeklık hormonuna falan zarar verıyo dıe bılıorum. ipek gıymekte haramdı heralde. bende duymustum aynen senın gıbı
 

vivaalesta

New member
Altın elementi kadın için yaratılmıştır. Kadındaki hormonları güçlendirir. Dolayısıyla erkeklerin altın kullanması caiz değildir.
İslamiyet çok enterasan bir din. Aslında milyonlarca insanın inandığı dinin ne kadar gizemli olduğunu bilmemesi üzüntü verici. Bunu sadece Kuran-ı Kerim'i okuyup manasını bilmeden rafa kaldıran insanlar için söylüyorum.
Dünyada birçok şeyi amacını bilmeden kullanıyoruz.

Size sadece küçük bir örnek vermek istiyorum. Dünyada milyonlarca pozitif ve negatif enerji noktası var. Bu noktaların nerelrden geçtiğini kimse kolay kolay bilemez. Ancak şunu hissedebiliriz. Bir mekana girersiniz ve sizi rahatsız etmeye başlar, orda bereket veya kazanç olmaz. Sürekli bir gerginlik vardır.
Tam tersi başka bir yerde olur. Gittiğinizde huzur bulursunuz. Böyle bikaç yere denk geldiyseniz muhtemelen altından pozitif yada negatif enerji geçiyordur.
Tüm bu pozitif enerjinin dünyada birleştiği tek yer vardırki bu yer Hz.Muhammedin yattığı Kabedir.
Kabe'ye giden her müslümanın vücudundaki tüm negatif enerji pozitife dönüşür ve tekrar günah işlememesi için bir sanstır Kabe. İşlediği her günahta vücuduna negatif enerji toplamaya devam edecektir çünkü.
Ve Kabenin mucizevi bi özelliği daha vardır. Dünyada radyasyonu geçirmeyen bir şeye sahiptir. Zemzem suyu Dünyada sadece Kabeden çıkar. Ayrıca altınında radyasyonu geçirmediği bilinir ve Suudi Arabistan altın cennetidir arkadaşlar..
 

Y£$!L

New member
Bismillahirrahmanirrahim

İslâm dini süslenmeyi mübah görmüş, ve hatta bazen ve gerektiği yerlerde teşvik etmiştir.

Cenâb-ı Hak; "De ki Allah'ın kulları için yarattığı ziynet ve temiz rızıkları haram kılan kimdir?" (el-A'râf 7/32) buyurmuştur.

Fakat bunların yanında erkeklere haram, kadınlara da helâl gördüğü ziynet eşyaları da vardır. Erkeklere haram olan ziynet eşyaları, altın ve saf ipektir. Hz. Ali ibn Ebu Talib (r.a.)'dan rivayet edilen bir hadisde Resulullah Hz. Muhammed (s.a.s.) şöyle buyurmuşlardır:

"Resulullah (s.a.s.), ipeği sağ eline, altını da sol eline alarak buyurdu:

"Bu ikisi ümmetimin erkeklerine haramdır."
(Tirmîzî, Libâs 1; İbn Mace Libâs 19).

Abdullah bin Abbas’ın rivayetine göre Resul-i Ekrem Efendimiz (a.s.m.) bir zatın elinde altından bir yüzük gördü ve onu parmağından çıkardı, attı. Daha sonra şöyle buyurdu:
“Sizden biriniz ateşten bir kor alıyor da, onu eline koyuyor.”

Resulullah (a.s.m.) gittikten sonra orada bulunanlar yüzük sahibine, “Yüzüğünü yerden al da onunla faydalanırsın” dediler. Fakat o zat, “Hayır, vallahi onu ebediyyen almam. Çünkü onu Resulullah (a.s.m.) attı” dedi.(2. Müslim, Libas ve’z-zînet: 53.)


altın kalem, altın saat, altın çakmak altın sigara kutusu, altın ağızlık ve benzerleri de fakihlerce altın yüzük gibi görülmüştür(Yani haram kabul etmiştir). Gümüş yüzük kullanmayı ise İslâm helâl görmüştü.

Abdullah ibn Ömer'den rivayet edilen bir sünnette, "Resulullah gümüşten bir yüzük edinmiş ve eline takmıştı" (Ebû Dâvud, Hatem 4; Tirmîzî, Libâs 43). Ayrıca sahabe-i kirâmın gümüş yüzükleri vardı.

İslâm, altını erkeklere haram kılmakla, ahlâkî ve terbiyevî yüce bir hedefe yönelmiştir. İslâm, erkeğin erkekliğinin korunması gerektiğini, zayıflığın ve başkasının önünde eğilmenin doğru olmadığını belirtmek ister. Perişan olmanın belirtilerinden erkeği muhafaza eder. Allah'ın, kadının terkibinden daha başka bir uzvî bir terkiple yarattığı erkeğe, kadınlara benzemek ve çeşitli süslerle öğünmek yakışmaz. Bu haramlaştırmanın arkasında ayrıca sosyal bir hedef de yatmaktadır.

altın ve gümüş eşyanın kullanılması keyfiyeti, İslâm'ın genel olarak israfa karşı açtığı savaşa ait programın bir parçasıdır. Kur'an nazarında israf, milletleri helâk oluşla tehdit eden çözülme ve bozulmanın bir benzeridir. Zira israf sosyal bozulmanın başlangıcıdır. israf hayırlı ve doğru bütün yolların, prensiplerin düşmanıdır. Kur'an-l Kerim'de:

"Bir memleketi yok etmek istediğimiz zaman nimet ve refahdan şımarmış ele başlarına emir veririz Ama onlar yoldan çıkarlar. Artık o memleket yok olmayı hak eder. Biz de onu yerle bir ederiz. " (el-İsrâ 17/16).

İslâm, müslümanın hayatındaki israfın bütün belirtilerini haram kılmıştır. Erkeklere altın ve ipekli giymeyi haram kıldığı gibi, erkek ve kadın bütün müslümanlara altın ve gümüş kap kullanmayı da haram kılmıştır.

Bundan başka bu hükmün değerli bir iktisadî yönü vardır. altın, dünya piyasalarında en önemli bir maddedir. Bunun için onun erkeklerin kadınlar gibi süs eşyası veya kap-kacak olarak kullanmasını doğru bulmamıştır.

İslâm, kadının doğuştan süse ve ziynet eşyasına karşı meyilli olduğunu gözönüne alarak "erkekleri sapıtma ve cazibeli görünmek" yolunda kullanmamak şartıyla, yukarda belirtilen haramlaştırma hükmünden kadınları istisna etmiştir.
alıntı.
 

BADYTAN

New member
Hepinizin ağzına sağlık
 

HTML

Üst