islam neden araplara gönderildi? cavap veren varmı?

zgrksk

New member
Reaction score
0
İslam neden araplara gönderildi ?

Arkadaşlar başlıkta da dediğim gibi islam dini neden araplara gönderilmiştir bilen varsa cevap verebilirmi?

Bir de araplara deil tüm insanlığa gönderildi gibi cevaplar yazmazsanız iyi olur. Neden başka bir topluma değil de araplara gönderildi onu soruyorum.

azgın bi milletti ... her zamanda bunu yaptılar iyilerin sayısı çok azdı ve son peygamber kutsal topraklara gönderildi.. daha doğrusunu ve derin bilgilere saip arkadaşlar açıklarsa daha faydalı olur.. bildiğim bu kadar.. :D

azgın bi milletti ... her zamanda bunu yaptılar iyilerin sayısı çok azdı ve son peygamber kutsal topraklara gönderildi.. daha doğrusunu ve derin bilgilere saip arkadaşlar açıklarsa daha faydalı olur.. bildiğim bu kadar.. :D

Arkadaşın da dediği gibi Araplar genel topluluk olarak o zamanlar gerçekten çok azmış, yoldan sapmış bir milletti!!

Malumunuz, İslam yeni geldiği zamanlar da hala körpecik, masum kız çocuklarını diri diri gömüyorlardı!! Bunun yanında ensest ilişkiler, erkeklerin birbirleriyle cinsel münasebetleri (Örnek: Lut Kavmi) gibi iğrenç davranışlar diz boyuydu!!

Bunlar gibi birçok kötü alışkanlıkların batağındaydılar!!

Bunun için İslam Araplara geldi. Diyelim, o zamanlarda bu olaylar Araplar'da değil de başka bir kavimde veya toplulukta olsaydı İslam dini onlara gelirdi.

Benim bildiğim bu!!!! Yanlışım varsa affola!!!!

demekki az biraz doğru diyebiliriz:D

sözün kısası araplar azzgın ve sapkın bir milletti peki kur an dan sonra düzeldilermi?
düzelir gibi oldular ama durum şu anda da pek parlak değil.Allah ıslah etsin.
ne yazıkki bizde onları örnek almaya devam ediyoruz...........

nedenini tam bilemeyecegim ama bunlari unutmayalim ve sözlerimize dikkat edelim

-peygamberimin s.a.s'de bir araptir!

-kur'ani kerim arapca indirilmistir ve muhafaza altindadir, yani degismeyecektir!

-cennetin dili arapcadir

nedenini tam bilemeyecegim ama bunlari unutmayalim ve sözlerimize dikkat edelim

-peygamberimin s.a.s'de bir araptir!

-kur'ani kerim arapca indirilmistir ve muhafaza altindadir, yani degismeyecektir!

-cennetin dili arapcadir

cennetin dilinin arapça olduğuna dair iddanın kaynağı nedir?
1 ayet gösterebilirmisin.

İmam Münâvî'nin Feyzu'l-Kadîr isimli hadis kitabında İbni Abbas'tan şu mealde bir hadis-i şerif rivayet edilir: "Üç hasletten dolayı Arabı seviniz: Çünkü ben Arabım, Kur'ân-ı Kerim Arapça olarak nazil olmuştur, Cennet ehlinin konuştukları dil Arapça’dır." (1)

rivayet kaynağı verirmisin
işi hadise dökmek işin kolay yolu
ben ayet dedim
her hadis doğrumudur ispatlanmadıkça
sen hadisten konuş ben kur an dan konuşayım tamamı

ben ayet dedim

ben ayet dedim

ayet yok

hz. adem dünyaya indirilmeden önce arapca konusuyorduda cennette arapcami konusulmayacak???

ben kurana oldugu kadar ayetede deger veriri karar senin kararin kardesim tartisacak degilim

konu baska yöne gidiyor bu arada

çünkü dünyadaki en büyük cahiLiyet oradaydı..
en kötüden en iyiyi yaratan(o dönem için) ALLah'a şükürLer oLsun..

gerçi arapLarın şimdiki durumu da vahim ama neyse bize düşmez yargıLamak..

ayet yok

hz. adem dünyaya indirilmeden önce arapca konusuyorduda cennette arapcami konusulmayacak???

ben kurana oldugu kadar ayetede deger veriri karar senin kararin kardesim tartisacak degilim

konu baska yöne gidiyor bu arada

hz Ademin arapça konuştuğuna dair bir ispaatın varmıdır ?

tamam ya küfür sapkınlık anlamında yani sapmasınlar diye..

Bu (Kur'an), Ümmü'l-kurâ (Mekke) ve çevresindekileri uyarman için sana indirdiğimiz ve kendinden öncekileri doğrulayıcı mübarek bir kitaptır. Âhirete inananlar buna da inanırlar ve onlar namazlarını hakkıyla kılmaya devam ederler.(En'am/92)

Şehirlerin anası (olan Mekke'de) ve onun çevresinde bulunanları uyarman ve asla şüphe olmayan toplanma günüyle onları korkutman için, sana böyle Arapça bir Kur'an vahyettik. (İnsanların) bir bölümü cennette, bir bölümü de çılgın alevli cehennemdedir. (Şura/7)

sanırım bu iki ayet soruna cevap teşkil eder..Allah en doğrusunu bilendir....

Geri