iPod'un 150.000 katı kadar depolama alanı

« ß@Dß®¥ »

Øяg¥ αηGєℓ
HH Üyesi
Reaction score
0
2rwusky.jpg

Glasgow Üniversitesi bilim adamları, veri depolamak için yeni bir teknoloji geliştirdiler. Bilim adamları bu yeni teknik ile bir iPod'un kapasitesini 150.000 kat artırabileceklerine inanıyorlar.

Bilim adamlarının yaptığı çalışma sayesinde 16,5 cm karelik bir yongaya 500.000 GB veri kaydedilebiliyor. Araştırmacıların amacı yonga üzerindeki transistör sayısını 200 Milyondan 1 Milyara çıkarmak. Bunu mümkün kılan ise birbirine sadece 0,32 nanometre uzaklıkta olan iki molekül kümesinden oluşan minik şalterler. Bunlar altın veya karbon üzerine işlenebiliyor ve alt tabaka olarak ille de silisyuma ihtiyaç duymuyor. Buna karşın geleneksel PC yongalarında alt tabaka olarak silisyum kullanımı şart.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/8861281.asp?gid=234&sz=443

Alıntıdır.​

yuh bea :D Ne atcaksın onun içine :D Ama ii arşiv yapıLır

Bu yöntemle Hard Disklerinde kapsitesi arttırılırsa süper olur.

Bu yöntemle Hard Disklerinde kapsitesi arttırılırsa süper olur.

Aslında arttırılıyor da bizim pek haberimiz olmuyor. Pc'mde problem warken kasayı kucakladım ve teknik serviste çalışan bi arkadaşıma götürdüm. Bana 500 GB'lık Usb Hdd gösterdi desem çoğunuz bana inanmaz :saskin Söyleselerdi ben de inanmazdım ama gözümle görünce inanmak zorunda kaldım :melek Usb Hdd bile 500 GB yapılabiliyorsa normal bi Hdd'nin getirildiği boyutları ben düşünemiyorum :saskin

kardeş 750 Gb lığı bile var usb harddisklerin ama ekstradan tabi güç istiyo.

kardeş 750 Gb lığı bile var usb harddisklerin ama ekstradan tabi güç istiyo.

Özür dilerim, üstteki yazımda durumu yanlış anlatmışım. El büyüklüğünde, güç kaynağı destekli Usb Hdd'lerden bahsetmiyorum ben, ufak ve parmak büyüklüğünde olanlardan bahsediyorum :goz: Tek farkı pc'ye bağlandığı yerden birkaç cm sonra fındık büyüklüğünde bi şişkinliği war. Elime almaya bile korktum :melek Düşer, kırılır, başıma bela almayayım diye :goz:

rapidshare'i yanında taşırsın o zaman :D

rapidshare in hddler tam dolu olsa (4.5 petabyte civarı)
500 terabytelık bu sapık icat sadece 1/9 u eder ki çok iyi rakamdır

senin eline böyle bir şey geçmesi acaip tehlikeli olur
bi bakmışın 10 günde doldurmuşun tamamını :hhmanD

Bizim Karma'ya Ver Bunu, Bir Hafta Sonra İkincisini İstemezse Gel Yanıma...:D

Geri