internetim sınırlı erişime geçiyor..lütfen yardım..

mamutow

New member
Reaction score
0
arkadaşlar merhaba..büyük olmasada önemli bir sorunum var.internetim sürekli açık.internetimi kullanınca yani sitelerde dolaşınca felan sorun yok.ancak mesela bi kaç saat oyun oynayıp interneti kullanmak istediğimde bağlantım sınırlı erişime geçiyor ve laptopdan bağlatıyı kesip tekrar bağlanana kadar geri gelmiyor.eğer bi bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.bu arada işletim sistemim windows 7 ultimate, internet bağlantım ttnet 8 mbit. şimdiden teşekkürler..

Nedenleri şu olabilir.

1.kablo bozuk olabilir ethernet kablosu.

2.ip aldığın cihaz(hub-modem vs.) ip veremiyor olabilir.
modemi resetleyebilirsin.yada modemi değiştirebilirsin.

3- Senin ethernet kartın yada wireless kartın sorunlu ip alamıyor.
Driverini güncelleyebilirsin yada otomatik ip alamıyorsa elle kendin girebilirsin.

Nedenleri şu olabilir.

1.kablo bozuk olabilir ethernet kablosu.

2.ip aldığın cihaz(hub-modem vs.) ip veremiyor olabilir.
modemi resetleyebilirsin.yada modemi değiştirebilirsin.

3- Senin ethernet kartın yada wireless kartın sorunlu ip alamıyor.
Driverini güncelleyebilirsin yada otomatik ip alamıyorsa elle kendin girebilirsin.

teşekkür ederim önerilerin için.driver'ı güncelledim, umarım sorun ortadan kalkar...

kardeşim bu genelde şundanda olur sen oyun oynarken bir şekilde elektrik oynuyordur hani bazen elektrik düşüp yükselir yha işte o anda modem devre dışı kalır ve tekrar etkinleşir bu şekilde sınırlı olur ve sende ağ bağlantılarından devre dışı bırakıp etkinleştiriyorsun sorun gidiyor sorun bence elektrik bendede oluyorda :)

kardeşim bu genelde şundanda olur sen oyun oynarken bir şekilde elektrik oynuyordur hani bazen elektrik düşüp yükselir yha işte o anda modem devre dışı kalır ve tekrar etkinleşir bu şekilde sınırlı olur ve sende ağ bağlantılarından devre dışı bırakıp etkinleştiriyorsun sorun gidiyor sorun bence elektrik bendede oluyorda :)

ama sürekli oluyor ya.bir de, modem masaüstü bilgisayara da LAN kablsuyla bağlı, onda sorun yok. ama laptopda sürekli oluyor beni deli ediyor. anlamadım gtti, acaba avira antivirüs kullanıyorum ondan olabilirmi??? kısıtlıyor olabilirmi??:001_unsure:

ama sürekli oluyor ya.bir de, modem masaüstü bilgisayara da LAN kablsuyla bağlı, onda sorun yok. ama laptopda sürekli oluyor beni deli ediyor. anlamadım gtti, acaba avira antivirüs kullanıyorum ondan olabilirmi??? kısıtlıyor olabilirmi??:001_unsure:

aviradan olabilir oyuna girerken avirayı game mode a tıkla.sağ tıkla sağ alt köşedeki aviraya firewall dan game mode enable a tik koy...

Geri