internete bağlanma sorunum var

lkrs26

New member
Reaction score
0
Sorunum biraz gülünç ama benim açımdan can sıkıcı :)

Şöyle özetliyim durumumu komşudan kabloyla aldığım interneti masaüstü pcme takında herşey gayet güzel çalışıyor internette gezinebilyorum ama gelin görün ki laptop'a taktığımda internete giremiyorum. Format attım 3 kere ama sorun gene aynı. ortak ağ tanımlıyor ilk başta o zaman sorunsuzca giriyorum. fakat pcyi yedeklediğimde tekrar ortak ağ simgesi çıkıyo busefer ağ2 olarak görüyo ve internet bağlantım gidiyo. acaba modemde mi sorun var diye masaüstü pcden 192.168.2.1 yazdım ve airties'in sayfasına girdim . Laptopa taktım kabloyu 192.168.2.1 yazdım ama bağlanmadı , 192.168.7.1 yazdım pikatelin modem arayüzüne bağladım :D . Daha önceden böyle birşey başıma hiç gelmemişti . Sinirimden baya bi güldüm :D aynı kabloyu masaüstüne takıyorum airties arayüzü çıkıyo ,laptopa bağlıyorum pikatel arayüzü çıkıyo :) Bu konuda bana yardım edebilecek varmı ?

Laptop kablosuz bağlanıyor... Bu yüzden pikatel modem arayüzünü görüyorsun... Kabloyu çıkarsan bile o arayüzü görmeye devam edersin... Laptop'ın ethernet bağlantısında bir sorun var.... eğer masaüzerinde sorunsuz kullanıyorsan sorun kabloda yada modemde değil laptopta.... laptop ethernet ayarlarından herşeyin (IP alma ve dns ) otomatik olduğuna emin ol...
ikinci bir yol ise ilk bağladığında sorun yoksa bağlantı türünü ev ağı olarak belirle.. Dns ve IP 'yi sabitle...

Buna rağmen bağlanmıyorsa o halde ethernet portunda donanımsal sorun vardır...

ayarları otomatik aldığına dikkat et 2 tane lan ağı çıkarıyorsa ise ağ bağlantılarına giriyorsun ordan 2 ağı iptal edip tekrar dene.

@madman34

Kablosuz olarak görmüyorum sadece kablo takılıyken pikatelin arayüzüne girebiliyorum. Bugün 3-4 kere taktım sabah ama gene aynı olay oldu. Akşama doğru taktığımda bağlantıyı sorunsuz olarak algıladı. daha sonra bilgisayarı kapattım açtım gene eski haline dönmüştü. Otomatikte olduğunda girmiyorum . opendns girdim aynı sorun devam etti . fakat ip girmedim. İp girip deniyim birde

@SqooK^

2 tane ağ algılamıyor. Hani ilk format attıktan sonra kabloyu taktığınız zaman karşınıza hangi ağı kullanmak istersiniz [Ev-İş-Ortak ağ] seçenekleri geliyor ya. Bu ilk geldiğinde girebiliyorum ve isimini sadece 'Ağ' olarak alıyor . daha sonra sistemi yeni başlattığımda gene aynı ekran geliyor bu sefer seçtiğimde ise 'Ağ 2' olarak gözüküyor. 'Ağ' olarak gözüktüğünde internete sorunsuz bağlanıyorum. Bugün internete bağlandığım sırada gene ağ olarak gözüküyordu. Alt tarafa resmini koydum. oradaki ağ yazan kısım 'ağ 2'olunca bağlanamıyorum.

sanırım senin bağlantı sorunun modeminden kaynaklı

Geri