Merhaba arkadaşlar. Öncelikle nereye yazacağımı bilemediğimden buraya yazdım. Yanlışsa özür dilerim. Sorunum şu ben smile adsl ye geçeli 1.5 ay kadar oldu. 8 Mb e kadar sınırsız net limitsize geçtim. İlk 10 gün herhangi bir sorun yoktu. Ortalama 4.3 Mb hızla internete girebiliyordum. Ancak Ramazan Bayramında internetimde kopmalar ve aşırı hız düşmeleri başladı. Smile a şikayet ettiğimde güncelleme yapıp hızımı o anlık tekrar düzeltiyorlardı. Daha sonra hızım yine çevirmeli bağlantıdan daha düşük seviyeye düşüyordu. Hatta modemimde tüm ışıklar yanmasına rağmen internete giremiyordum. Bunun üzerine smile müşteri hizmetlerini aradığımda ilk önce sorunun evimde kablolarda ek olmasından kaynaklanacağını söylediler. Bu sorunu düzeltmeden önce santrale olan uzaklıktan dolayı da kaynaklanabileceğini söyleyip hızını ilk önce 4 Mb ye düşürdüler. Ek sorununu ( yani kablo eklerini kaldırıp direk telefon kutusundan modeme kadar tek kablo getirdim) ortadan kaldırdıktan sonra hız sorunu devam edince 2 Mb ye düşürdüler. Bunda da ilk başlarda herhangi bir sorun yoktu. Ancak hala arada sırada bağlantı var gözükmesine rağmen internete bağlanamıyorum.Acaba sorun neden kaynaklanıyor? Yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca modemim de yaklaşık 7.5 yıllık D-link model bir modem. Sağlam gibi gözüküyor ama onun da arızalı olma ihtimali var mı? Yardımı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.