Intel ve Lenovo, x86 tabanlı ilk akıllı telefonu müjdeledi: Lenovo K800

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

intel-z2460.jpg

CES 2012′de sürpriz diyebileceğimiz bir ürün de Intel ve Lenovo ortaklığı ile çıkacak ilk x86 tabanlı akıllı telefon.

Intel’in Z2460 (Medfield) platformu üzerine kurulu Lenovo K800, bu yılın ikinci yarısından itibaren öncelikle Çin’de satılmaya başlanacak. Android işletim sistemi ve Lenovo LeOS arayüzüne sahip olacak cihaz, Intel XMM 6260 platformu ile HSPA+ desteği sunacak.

Intel’in akıllı telefon pazarına girme çabasının bir ürünü olan K800 akıllı telefonun fiyatı ile ilgili henüz bir açıklama yok. Teknik tarafta ise cihaz 1280×1024 çözünürlüğe kadar destek veren 4.5″ ekrana sahip olacak.

Intel Medfield, 1.60GHz hızında x86 çekirdekli bir Atom miarisi taşıyor. Üzerinde Hyper-Threading, geliştirilmiş Intel Deeper Sleep, C6E estate, S0i1/S0i3 güç yönetim özellikleri ve 512KB cache bellek var. Ayrıca Intel GMA grafik çekirdeğine sahip (OpenGL ES 2.0, OpenGL 2.1 ve OpenVG 1.1 desteği, 400MHz) olan Medfield, donanımsal 1080p hızlandırması sunuyor. Intel’in yeni görüntü sinyal işleme teknolojisi ve yeniliklerle hem görüntü, hem de güvenlik açısından tatmin edici olan Atom Z2460 SoC, Smart Idle teknolojisi (SIT) sayesinde enerji tüketimini de en aza indirebiliyor. 32nm teknolojisi ile üretilen yonga şu anda seri üretim aşamasında.

intel_medfield_2460_specs.png

Geri