Intel mi? AMD mi

Intel mi? AMD mi

• Kullanılan toplam oy
    28

balad

New member
Reaction score
0
yeni bir bilgisayar alicak olsaniz hangi islemciyi tercih edersiniz

secenekler;

1-AMD
2-intel

AMD den şaşmam inteli şişiriyorlar , intelde bellek denetleyicileri bordda olduğu için anakartın performansta etkisi çok yüksektir yani intel alacaksan cpu ne kadar kaliteliyse anakartıda o kadar kaliteli olmak zorundadır.

AMD de böyle bir durum söz konusu değildir ,bellek denetleyicileri cpu nun içindedir ve bellek denetleyicilerinin cpu ya uzaklığı performansta bire bir etkilidir. bu nedenle amd geniş kapsamlı ram kullanan uygulamalarda çok başarılıdır.

Oyun meraklısı isen sistem kaynaklarını sonuna kadar kullanmak istiyorsan AMD den şaşmayacaksın.

pc de intel laptopda amd. ama genel olarak fiyat ve performans olarak AMD daha iyi..

forever intel diyorum amd den daha kaliteli dir. ancak daha makul fiyatlarda işlemci almak istiyorsan amd yi tek geçerim ama tabiki performans fark eder biraz. anakartın 778 pin ise intel core 2 duo alman her açıdan daha iyi olur yada alternatif olarak intel pentium dual core u tercih edebilirsin (daha ucuz) böylece ısınma sorunu olmaz (p4 lere bulaşma hem çok ısınıyolar hemde teknolojinin gerisinde kaldılar bence paran ona yetiyorsa aynı seviyede amd al onlar ısınmıyo). birde işlemciyi ne için kullanacağın çok önemli eğer basit şeyler içinse AMD al eğer oyun oyniyacaksan yada ilerde (rahat) oyun oynayabileceğin bir işlemci istiyorsan İntel den şaşma. :goz:

kısaca tablo şu

İntel------------------Pahalı/kaliteli
AMD-------------------daha ucuz/daha az kaliteli

terciğini bu tabloya göre yapabilirsin. eğer yanlış yazdığım noktalar varsa bilen arkadaşlar beni düzeltirlerse sevinirim. biraz ayrıntıya girdim ama haftada 8 saat bilgisayar dersi görünce böyle bilgi patlaması oluyo :D

her zaman aynı örneği vermişimdir bu konuda soranLara
inteL 100 metre koşucusudur amd ise maratoncu..
eğer uzun süreLi performans gerektiren işLemLerde kuLLanacaksanız pc'yi işLemciniz amd oLmaLıdır
oyun severLer amd işLemciden şaşmasın derim

her zaman aynı örneği vermişimdir bu konuda soranLara
inteL 100 metre koşucusudur amd ise maratoncu..
eğer uzun süreLi performans gerektiren işLemLerde kuLLanacaksanız pc'yi işLemciniz amd oLmaLıdır
oyun severLer amd işLemciden şaşmasın derim

ben tam tersi zannediyordum yanılıyormuyum ?

İntel Derim :smile:

AMD Forever :goz:

Bilgisayarı hangi amaçla alacağına bağlı arkadaşım.
Ne yapmayı planlıyorsun PC'de. Ona göre bizde tavsiye edelim

Gerçi bana soracak olursan AMD derim :)

Intel .

Bence AMD hemde acık ara 2 yıl dan fazzla oldu toplayalı amd x 2 3800 çift cekirdekli bir pc topladım .Şu an toplanan pek cok intel işlemcili pc den bile daha hızlı ve performanslı 4 terrabyte hdd ful dolu 400 gbyte lık 2 ayrı dosyayı 2 ayrı hdd den baska 2 ayrı hdd ye copyalıyor 2 wirüs programı ile tarama yaptırıp netten download yapıp müziğimi dinliyor ve ufak oyunlar oynuyorum pek fala kasma yok.İstesem dvd bile kopyalarım.Tüm bunları aynı nada yapıyorum.Bilgisayarcı ark bile sasırdı yan tarafta dukkanı var inanamadı.AmD alacaksanız sistem çok önemli.EN önemli kural dlx anakart ramler hızlı ve marka ekran kartı da iyi olmalı.intel e aynı sistemi yapsanız bile belli bir performansın üzerine cıkamazsınız amd ise hız delisidir uygun sistemi bir araya getirirseniz sorunda yasamazsınız hız ve performans yönünden kaygınız da olmaz.İşlemcileri hesaplı olduğu için aradaki fiyat farkını anakarta verip iyi bir dlx anakart alırsanız asla pişman olmazsınız..

Geri