Incir Tatlisi

Siara

| . Uzαkтαn Seуiяci .
Katılım
11 Ağu 2010
Mesajlar
3,253
Reaction score
0
Puanları
0
incirtatlisi300x287.jpg

MALZEMELER
(6 kişilik)
1 litre süt
75 gr tereyağı
10 kuru incir
1 kahve fincanı
buğday nişastası
3 kahve fincanı tozşeker
Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
İncirleri yıkayıp iri doğrayın. 1 çay bardağı su ile incirleri yumuşayana kadar pişirin. Süte nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına geldiğinde tereyağını ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Şeker ve incirleri ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Servis kaselerine paylaştırıp soğumaya bırakın. Dilerseniz iri kırılmış antep fıstığı ile süsleyip soğuk servis yapın.
 
Geri
Üst