Inaniyorsaniz üstünsünüz

ikRa

Banned
Reaction score
0

Cenab-ı Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de:

"Allah'a ve O'nun Peygaberine itaat edin. Birbirinizle çekişmeyin, yoksa korku ve zaafa,
başarısızlığa düşersiniz ve kuvvetiniz, yardımınız kesilip devletiniz elden gider..."diyor (Enfal 46)

Günümüzün müslümanları ilahi fermanına kulak vermemişler ve gerçekten de korkuya kapılmışlar,
zayıf düşmüşlerdir, Nihayet:

"Öyle bir fitneden, musibetten korkun, sakının ki, o, işinizden yalnız zulmedenlere isabet etmez.
(Umumi olur, herkesi perişan eder.) Hem bilin ki, Allah'ın azabi çok şiddetlidir," (Enfal: 25)

ayetinin hükmü tecelli etmiş ve fitne, musibet bütün islam ülkelerini derinden sarsmıştır.
Alınacak ibret şudur ki, Allah'ın ayetlerini, sünneti çiğneyenler ve çiğnenmesine seyirci
kalanlar hüsrana düşerler, birliklerini kaybederler, zayıflar ve çeşitli şekillerde karşılarına
çıkan fitneler, bela ve musibetler altında inim inim inlerler.
Cabir b. Abdullah (R.A.)'den rivayete göre Rasulullah (S.A.V.) Efendimiz şöyle buyurdu:

"Benden önce hiçbir kimseye verilmeyen beş şey bana verildi:

1- (Bana) bir aylık yol (mesafesi uzaklığında bulunan düşmanının kalbine) korku (verilmek)'le yardım olundum.
2- Yeryuzu bana namazgah ve temizlik sebebi kılındı. Onun için ümmetimden her kime namaz vakti
erişirse, hemen namazını kılıversin.
3- Ganimetler bana helal edildi. Halbuki benden evvel kimseye helal edilmemiştir.
4- Bana Şefaat verildi.
5- Benden evvel her peygamber, hassaten kendi kavmine gönderilirken, ben, bütün insanlara
gönderildim" (Buhari Müslim)

Cenab-i Hakk şöyle buyuruyor:

"(Ey müminler) gevşemeyin. Mahzun olmayın. Siz eğer (gerçekten) mümin iseniz, (düşmanlarınıza galip ve onlardan) çok üstünsünüz."

Diğer bir ayet-i kerime;

"Allah Teala kafirlere müminlerin aleyhinde asla bir yol bahşetmez," (Nisa 141)

"(Ey müminler) gevşemeyin. Mahzun olmayın. Siz eğer (gerçekten) mümin iseniz, (düşmanlarınıza galip ve onlardan) çok üstünsünüz."

Diğer bir ayet-i kerime;

"Allah Teala kafirlere müminlerin aleyhinde asla bir yol bahşetmez," (Nisa 141)

Etkilenmemek mümkün müü...:(

paylaşım için saol Affilim...Sayende cesaretimiz ve azmimiz bin kat daha arttı...Allah da senden bin kez razı olsun...: )

Rahmanın vaadleri mumınler icin o kadar coktur ki...ve O rahman olan Allah c.c. asla vaadlerınden donmez...yeterki bizler Kur'an da sadece mumınlere hitab eden bu ayetlerın derınlıgıne vakıf olabılelım...inanclarımı gonullerde saklamayıp bu ınanclar dogrultusunda yasayalım ve yasatmaya calısalım..."ustunluk" vasfına ulasmak veya haketmek elbetteki kolay degıldır...gercek mumın olma sartı vardır...gercek mumınler ise O'nun adı icin yasarlar ve yasatma cabasında olurlar...ne mutlu ki bu caba icinde olanlara ve ne mutlu ki bu caba icinde olmak icin caba gosterenlere...

konu ıcınde Allah c.c. razi olsun kardesim...

allah razı olsun günümüz müslümanlarının titreyip kendine dönmesine vesile olacak en güzel mesajları açıklamışşın

Çok güzell bi yazı yazmışsın...Eline emeğine sağlık...Allah razı olsun...

Allah razı olsun eline ve yüreğine sağlık herkesin...Rabbim daim etsin.

Geri