IDE SATA problemi ve sonrası yardım...

zengovski

New member
Reaction score
0
arkadaşın bilgisayarı format atmat isterken hdd IDE SATA problemi çıkardı ve birçok işlem denedikten sonra başarılı olamıyınca en son çare hdd yi benim bilgisayara taktım ve format attım. Sonra bu hdd yi arkadaşın bilgisayara takınca : ilk başta siyah ekran üzerinde hdd yi görüyo fakat windows xp yi açmıyo mavi ekran veriyo.
ayrıca bios tan baktığında da hdd görünmüyo.. :vur
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Hdd nin Master/Slave ayatlarını yaptınmı Bak Hdd nin arkasında ufak pinler vardır.Eğer Ide kablosunda 2 tane Sürücü varsa Yani hdd ve cd-rom Hdd yi 1. girişe takacaksın cd-Romu 2 ye 1.takdın Master 2. Takdında Slave olcak.Ve ıde Kablosunuda ıde 1 yuvasına takacaksın

Hdd nin Master/Slave ayatlarını yaptınmı Bak Hdd nin arkasında ufak pinler vardır.Eğer Ide kablosunda 2 tane Sürücü varsa Yani hdd ve cd-rom Hdd yi 1. girişe takacaksın cd-Romu 2 ye 1.takdın Master 2. Takdında Slave olcak.Ve ıde Kablosunuda ıde 1 yuvasına takacaksın
öncelikle sağ ol... ve dediğini (ide)cd-rom için yaptım ve onu ide primary slave yaptım fakat (sata)hdd yi primary master olarak başta siyah ekran üzerinde görüyor ama bios ta yine görünmüyor ve açılmıyor...
birde format atmaya çalışırken önce kur dosyalarını yüklüyo ve daha sonra bilgisayarınıza bağlı herhangibir hard disk bulunamadı diyor.

arkadaşım sata hdd raid leri yüklümü? aynı problemleri bende yaşadım sata raid yükle geçer

evet ya sorun anlasildi simdi.. icine sata driverlari gomulu bir xp kurarsan sorun kalkacak piyasadaki modifiye xplerin bircogu bu sekilde forumda arat bulup rahatca kurabilirsin.. kolay gelsin..

evet ya sorun anlasildi simdi.. icine sata driverlari gomulu bir xp kurarsan sorun kalkacak piyasadaki modifiye xplerin bircogu bu sekilde forumda arat bulup rahatca kurabilirsin.. kolay gelsin..

arkadaşlar çok sağ olun cvp. araya finallerin girmesi nedeniyle geçikmiştir..
forumdan bi modifiye xp bulup yükledim ve sorun halledildi.:clap

Geri