IBM’den nanoteknoloji alanında yeni buluşlar

fells2

Banned
Katılım
3 Şub 2008
Mesajlar
8,906
Reaction score
0
Puanları
36
Konum
Turkey
IBM, 20 yıl önce taramalı tünel mikroskobunu (scanning tunneling microscope-STM) keşfederek önemli bir gelişme sağladığı nanoteknoloji alanında geçtiğimiz haftalar içinde üç buluş gerçekleştirdi.IBM Türkiye’den yapılan açıklamaya göre, buluşlardan ilki, verilerin doğrudan atoma yüklenmesini mümkün kılabilecek bir sisteme ilişkin olarak geliştirildi. IBM araştırmacılarının geliştirdiği tek bir atomun manyetik anizotropisini ölçebilen yöntem sayesinde, araştırmanın sonuçlanmasını takiben verilerin atomlara yüklenebilmesi sağlanabilecek.

Verilen bilgiye göre, bu buluş sayesinde yeni nesil veri depolama üniteleri sadece birkaç atom ya da molekülden oluşabilecek ve ultra küçük boyutlarda cihazlar üretilebilecek.

Verilerin atomlarda depolanabilmesi, 30 bin adet uzun metrajlı filmin ya da YouTube’nin tüm video arşivinin ipod büyüklüğündeki bir cihaza sığabilmesini mümkün kılacak.

IBM araştırmacılarının geliştirdiği ikinci nanoteknoloji buluşuna göre ise mikro işlemcilerin performansını belirleyen transistörler moleküler boyuta küçültülebiliyor ve bu da, bir naphthalocyanin molekülü içinde kullanılan iki hidrojen atomunun, transistörlerin yerine getirdiği elektrik devresi görevini üstlenmesiyle mümkün oluyor.

Araştırma sonuçlarının ticari bir ürüne dönüşmesi için uzun süreye ihtiyaç bulunmakla birlikte, teorik düzeyde, transistörlerin moleküler şalterlerle değiştirilmesi, gelecekteki standart bir PC’nin, günümüzdeki en hızlı süper bilgisayarın hızında çalışabilmesi anlamına geliyor.

Ayrıca bilgisayarların çok daha az yer kaplamasına imkan tanıyacak yeni teknoloji sayesinde, yerden ve enerjiden daha fazla tasarruf sağlanmasının da önü açılıyor.

IBM laboratuvarlarında geliştirilen son nanoteknoloji buluşu ise nano ölçekte baskılamada yeni bir teknik ile 60 nano metreden küçük taneciklerin baskılanmasına olanak veriyor.

Bu teknik ile biyomedikal çalışmalarda, kanser hücrelerinin tespit edilmesi ve işaretlenmesi gibi yeni imkanlar yaratıldığı gibi, metal, polimer, yarı iletken ya da oksit gibi maddelerin tek bir yüzey üzerine uygulanması da daha kolay hale gelecek ve bu sayede, atom boyutlarında yeni nesil yongaların kullanımı mümkün olacak.
 
Bak Bu Güzel Habere Benziyo Gelecek Vadediyo ıbm Helal Gerçekten Bilim Sınırsız Ve Hergün Yeni Bişeyler Bulunuyo...
Eline Ve Emeğine Sağlık
 
insan kendini aştı bakalım o nanoteknolojiyide yakalarsa ve hükmederse ölümsüzlüğü bile bulacak kanımca.
 
Geri
Üst