i3 Cpu laptop kullananlar arkadaşlar

in-trouble

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar i3 330M işlemcili bi laptop kullanıyorum.. son zamanlar cpu ısısı dikkatimi çekmeye başladı.. dengeli modda sadece internette takılırken cpu ısısı 47-50 derece arasında gidip geliyor.. pek de emin diilim ama sanki daha önce bu kadar yüksek diildi ısı değerleri... takıntı yaptı bende bu olay.. siz de kendi bilgisayarlarınızdaki ısı değerlerini paylaşabilirmisiniz?? böylece bi kıyaslama yapabiliriz

isi degerlerini nerden kontrol ediyoruz...soylersen bakarim..

bende i3 kullaniyorum pek isindigini sanmiyorum...gayet iyi memnunum

peki standart ve ideal isi derecesi kactr ?
hangisi yuksek derecedir ?

Tunyukuk gerekli aciklamayi yapmis birkac sey eklemek istedim.
Su belirtilere eger sahipsen o zaman tekrar gozden gecirebiliriz:

* Bilgisayarda gereksiz bir fan sesi
* Alt kisminda fazla isinma ve bu isinmanin bilek koydugun yerlere yansimasi
* Isletim sistemini tekrar kurmana ragmen gereksiz donmalar
* Durup dururken restart atmalar, restarttan sonra belli bir sure acilmama problemi

Bu problemlere eger sahipsen o zaman isindigini dusunebilirsin bilgisayarinin

Laptop cooler kullanabilirsin, 2-5 derece arasi dusus gozlemleniyor
Bilgisayarin tozlanmis olabilir, teknik serviste kompresorle bir bakim gerekebilir
Uzun sureli kullanimdan dolayi termal macun gorevini yitirmis olabilir, termal macun yenileme islemi yapilabilir.

Suan icin bir problem gozukmedigini varsayiyorum, ileride bunlardan birisine denk gelirsen bu adimlari izlemenin faydasi olacaktir.

Tunyukuk gerekli aciklamayi yapmis birkac sey eklemek istedim.
Su belirtilere eger sahipsen o zaman tekrar gozden gecirebiliriz:

* Bilgisayarda gereksiz bir fan sesi
* Alt kisminda fazla isinma ve bu isinmanin bilek koydugun yerlere yansimasi
* Isletim sistemini tekrar kurmana ragmen gereksiz donmalar
* Durup dururken restart atmalar, restarttan sonra belli bir sure acilmama problemi

Bu problemlere eger sahipsen o zaman isindigini dusunebilirsin bilgisayarinin

Laptop cooler kullanabilirsin, 2-5 derece arasi dusus gozlemleniyor
Bilgisayarin tozlanmis olabilir, teknik serviste kompresorle bir bakim gerekebilir
Uzun sureli kullanimdan dolayi termal macun gorevini yitirmis olabilir, termal macun yenileme islemi yapilabilir.

Suan icin bir problem gozukmedigini varsayiyorum, ileride bunlardan birisine denk gelirsen bu adimlari izlemenin faydasi olacaktir.

Bunlardan sadece gereksiz bir fan sesiyle bilgisayarımın alt kısmında bundan 1ay kadar öncesine kadar hiç farketmediğim bir ısınma var benim bilgisayarda... bunlar da son yaptığım bios güncellemesinden sonra ortaya çıktı... hatta yine bu bölümde başka bi konu açmıştım fanın hiç durmamasıyla ilgili

O konu bence biosla alakali,

Biosta fanin devirini ayarlayan bir ayar olmasi lazim "Silent ya da Performance Mode" olarak geciyor benim biosta.

Buyuk ihtimalle bios update'ten sonra o ayarlar sifirlandi, o ayarlari tekrar duzeltmen gerekecek.

benim bios ta fanla, ısıyla ilgili hiç bişey yok... sadece CPU C3/C6 support diye bi olay var disabled/enabled şeklinde değiştiriliyo ama ne işe yarar doğru düzgün öğrenemedim..

sony destek e mail atmıştım bu konuda bana söyledikleri tek şey CPU C3/C6 support enabled ise disabled, disabled ise enabled yap oldu :durdurun başkada cevap vermediler..

c3 guc tasarrufu
c6 performans modu olmasi gerekir.

sanirim enabled yapman gerekiyor, tasarruf modunu actiginda islemci fani da ona gore tepki verecektir.

iki şekilde de denedim ama hiç bi fark göremedim... yada iyice takıntı yaptım bu olayı :slap hala bilgisayarın taksitini ödüyorum belkide bu yüzden biraz da pimpirikli oldum

Geri