Işın Geçişli Yazı Dersi

fells2

Banned
Reaction score
0
Yeni bir çalışma sayfası açalım. Ben 400*125 açtım ama siz istediğiniz değeri verebilirsiniz. Daha sonra içini siyah ile dolduralım ve yazımızı kalın bir font ile yazalım.

1.jpg

Yazı layerımızı aşağıdaki gibi rasterize layer yapalım.

2.jpg

Yeni bir layer açalım. Işın ismini verelim.

3.jpg

Işın layerımızı mouse ile tutup yazı layerımızın altına getirelim.

4.jpg

5.jpg

Işın layer'ı seçili iken Edit-> Fill seçeneği ile içini siyah ile dolduralım.

6.jpg

Yazı layerımızı seçelim ve Blending ayarını Soft Light yapalım.

7.jpg

Işın layerımızı seçip Blending ayarını Luminosity yapalım

8.jpg

Işın layerına Filter->Render->Lens Flare uygulayalım.

9.jpg

10.jpg

İmage Ready'e geçelim. (CS3 kullanıcıları Windows seçeneğinden Animation penceresini açsın). Işın layerımız seçili iken (Bu önemli), Movie Tool veya klavye okları ile ışığı yazımızın en sol üst köşesine kaydıralım.

11.jpg

Animasyon penceresinde aşağıdaki gibi yeni bir Frame oluşturalım.

12.jpg

Yeni Frame seçili iken, Movie Tool veya klavye okları ile ışığı yazımızın aşağısına doğru oynatmadan dikey olarak kaydıralım.

13.jpg

Aşağıdaki örnekte görüldüğü gibi işaretli yere tıklayarak Tween oluşturalım

14.jpg

Yazı dar olduğundan ben 3 değerini verdim. Yazı boyutlarına göre değiştirebilirsiniz.

15.jpg

Tekrar yeni bir Frame oluşturalım. Yeni frame i seçelim.

16.jpg

Yeni Frame seçili durumda iken Movie Tool veya klavye okları ile ışığı, yazımızın en sağ alt köşesine getirelim.

17.jpg

Aşağıdaki örnekte görüldüğü gibi işaretli yere tıklayarak tekrar Tween oluşturalım

18.jpg

Yazı uzunluna göre bir değer verelim. Bu yazıya ben 10 değeri verdim. Yazı uzunsa bu değeri arttırın

19.jpg

Tekrar yeni bir Frame oluşturalım. Yeni frame i seçelim

20.jpg

Yeni Frame seçili durumda iken Movie Tool veya klavye okları ile ışığı, yazımızın en sağ üst köşesine dikey olarak kaydıralım.

21.jpg

tekrar Tween oluşturalım

22.jpg

En başta aşağıya doğru kaydırıken hangi değeri verdiysek tekrar o değeri verelim.

23.jpg

Tekrar yeni bir Frame oluşturalım. Yeni frame i seçelim

24.jpg

Yeni Frame seçili durumda iken Movie Tool veya klavye okları ile ışığı, yazımızın en sol üst köşesine ok yönünde yatay olarak kaydıralım.

25.jpg

Tween oluşturalım

26.jpg

Yatay değerimizi verelim. İlk olarak 10 vermiştik tekrar ediyoruz bu değeri.

27.jpg

Çalışmamız bitti. File->Save Optimized As... ile gif olarak bilgisayarımıza kaydediyoruz.

28.jpg

Her adımı doğru yaptıysanız, sonuç olarak böyle bir şey çıkması lazım.
Kolay gelsin (Takıldığınız veya anlamadığınız yer olursa sormaktan çekinmeyiniz)

efect.gif

Not: alıntıdır..

ben cs 3 kullanıyorum save optimized as seçeneği yoktu bende save for web&devices seçeneğinden kaydettim o şekilde de oldu paylaşımın için teşekürler

kardeş süpersin çok çok teşekürler

kendi yaptığım çalışmayı buraya nasıl gönderebilirim

Geri