Işık Koşaner de vatan haini mi?

• Konbuyu başlatan Kutay Alp
  • Başlangıç tarihi
K

Kutay Alp

Guest
Işık Koşaner de vatan haini mi?

IŞIK KOŞANER!

Hani şu bir süre önce istifa eden paşamız..

Dün ortaya çıkan ses kasetinde öyle şeyler söylüyor ki, sanırsınız ki kafasına silah dayamış ben söyletmişim..

Ben ne demişsem, birebir aynısını söylemiş..

Kuvvet komutanlarıyla konuşuyor..

"20 yıl önce bizim döşediğimiz mayınlar şimdi bizim askerlerimizi öldürüyor" diyor..

"İHA ve HERON görüntülerinde teröristlerin karakolları bastığını askerlerimizi tek tek öldürdüğünü gören komutanlar olayı sadece izliyor ve adam gibi yönlendirme yapamıyor. O çocuklar yok yere ölüyor" diyor..

"Gece karşıdan gelen kendi askerimize, kimsin diye soru sorulmadan, parola sorulmadan ateş ediyorlar ve masum çocuğu alnından vuruyorlar sonra da koca bir mangaü halinde çocuğa mermi boşaltıp delik deşik ediyorlar" diyor..

"Benim yüzbaşım 21 yaşındaki çocuklar teröristlerle kora kor çatışırken, o mevzide silahını bırakarak kaçıyor. ROJ TV o silahı numarasıyla beraber görüntülüyor ve bize gönderiyor. Bu yüzbaşı eğer adam olsa insan içine çıkmamalı" diyor..

"Hantepe Karakolu'nda öyle bir mevzi yapmışlar ki, tenekeden kulübe.. Üsteğmen kaçın mevziye girin deyince bütün askerler o mevziye giriyor. PKK'lı oraya bir roket atıyor ve hepsini şehit ediyor. bu nasıl mevzi? Halimiz tam bir kepazelik" diyor..

"Küçük birlikler yetersiz ama, komutanları onlardan ayrı, onları yönlendiremeyeceği, hatta göremeyeceği bir yere yolluyor.. Kendisi uzak duruyor. Askerler şehit düşerken o izliyor" diyor..

"Karşıdan gelen sadece 2 terörist, elini kolunu sallayarak benim 30 askerimi önüne katıp kaçırıyor. Benim bunların başına verdiğim komutanlarım ya izliyor ya da kaçıyor. Silah bırakıp kaçıyorlar" diyor..

"Benim komutanlarım, bir tepede kum torbalarından mevzi yapmayı bilymiyor. PKK'lı teröristler iki bomba ve iki roketatarla mevzisiz kalan askerleri öldürüyor" diyor..

"Elimizdeki teknik imkânları kullanamıyoruz, eğitim ve tatbikatımız zayıf neyimiz varsa kullanın. İşte havada bilmem ne helikopteri hazır bulundururuz, bilmem ne, çağırırız gerekirse. Bulundurun. Çağırın. Şimdi rahatız. Yani sıkışık durumda değiliz. Her türlü imkânızı kullanın bakın hertürlü imkânımızı kullanın diyorum. Ama teması da kurduktan sonra işte ben bunu kaçırdım, gittiler gece karanlığında kayboldular. Bizde herşey var. Gece de görüyoruz gündüzde görüyoruz. Hertürlü imkânımız var. Onu kaçırmayacağız. Ona göre tedbir alacağız. Marifet kaçırdım demek değil. Temas kurunca kaçırmak yok. İnatla, cesaretle üzerine gidip sonucu almamız lazım. Elimizdeki aracımızı, gerecimizi, dürbünümüzü, techizatımızı işte ne varsa, iyi bilin." diyor..

xxxx

Şimdi bizi vatan ve asker haini olarak ilan eden lağım farelerine sormak lazım..

Yukarıda okuduğunuz sözleri söyleyen, bir süre önce istifa ettiği için kahraman ilan ettiğiniz Genelkurmay eski Başkanı Işık Koşaner..

Hadi ona da hain deyiverin..

Hadiiii.. Oynatın dilinizi?

Ama yok.. Sizin beyniniz bu kadarına işlemez.. Sizin neyi soracağınızı neyi sorgulayacağınızı ben iyi biliyorum..

"Bu konuşmayı kim kayda almış kardeşim. AK Parti döneminde dinlemeler de bayağı bir arttı.. Faşist, dikta AK Parti hükümeti daha neleri dinliyordur Allah bilir" demekten başka bir şeye çalışmaz kafa yapınız..

Sonra da kalkıp bu gerçekleri gören, eliştiren insanlara o bıngıldak beyninizle, "Koyun bunlar, beyinsiz yahu bunlar" dersiniz..

Haklısınız..

Koyun onlar!

Sizin zamanınızda kuzu kuzu her istediğinizi yaptırdığınız bir millet, son 9 yılda ancak koyunluğa terfi edebildi..

İtiraf edin!

Buna bile tahammül edemiyorsunuz değil mi?

Sizin gibi olmak, sizin gibi düşünmek, "İnsan diliyle konuşurken möööö"lemektense ben de koyun olmaktan mutluluk duyuyorum.

Meeeeeee.. Meeeee...

Kaynak : İnternethaber

Size kalırsa üzerinde askeri üniforma taşıyan herkes vatan haini
Sizin bakış açınız öyle düşünmenizi gerektiriyor

Sen yazıyı okudun mu yada istifa eden Genelkurmay başkanı Işık koşanerin bugün internete düşen ses kaydını

Şimdi sana tavsiyem sen önce insanın kanını donduran bu itirafları oku sonra senin bakış açın bunları içine sindirebiliyorsa helal olsun diyeceğim

Ses kaydının Işık Koşaner'e ait olduğu sadece bir ses kaydından nasıl anlaşılabilir ki?

zamanında amerikan mandası için ewet diyenlerin torunları, bugün bir yüzbaşının korkusu nedeniyle orduyu küçültebileceklerini sanıyorlar. siz önce nereden emir alarak ordu yu harekete geçirdiğinizi yazın karda kışta orduyu kimlerin talebiyle ırak dağlarından geri çektiğinizi açıklayın herhalde o günlerinde ses kayıtları bir yerlerde mevcuttur zamanı geldiğinde ya da akp ile işleri bittiğinde birileride o kasetleri servis ettiğinde halinizi görmek bu milletin en büyük zevki olacaktır.

zamanında amerikan mandası için ewet diyenlerin torunları, bugün bir yüzbaşının korkusu nedeniyle orduyu küçültebileceklerini sanıyorlar. siz önce nereden emir alarak ordu yu harekete geçirdiğinizi yazın karda kışta orduyu kimlerin talebiyle ırak dağlarından geri çektiğinizi açıklayın herhalde o günlerinde ses kayıtları bir yerlerde mevcuttur zamanı geldiğinde ya da akp ile işleri bittiğinde birileride o kasetleri servis ettiğinde halinizi görmek bu milletin en büyük zevki olacaktır.
Yanlışın var.
Zamanında amerikan mandası için osmanlının harp okulunun öğrencilerinin %99'u, bazı kendini aydın zanneden sonradan cumhuriyetçi kesilen halide edipler amerikan mandasına evet diyen güruhtu =)

Diğer paşaların ses kaydından, onları yakalayıp hapse atan zihnyet nasıl anladı ise
öyle anlaşılabilir, tatmin oldun mu?

önemli olan allah rızasını kazanacak işler yapmak tatmin olmak değil ;)... Hapse atılan kişi de iftira sonucu atılıyorsa bundan sen tatmin olacak mısın asıl önemli soru bu

ondan bahsediyoruz zaten , anlasana
kurulmaya çalışılan şerii düzene kafa koyacak herkes susturuluyor
önce aaskeri yargılama yetkisini aldılar sonrada hapse tıkmaya başladılar
maksat ne
Cumhuriyet aleyhtarı davranışlarına askerin dur dememesini sağladılar
Bunları haklı gören zihniyet ise ancak, onların çanaklarını yalayanlardır

İslamiyet Tüm Kainata İndirilmiştir, sadece AKP ye değil

Işık Koşaner Paşa'dan itiraflar...Tam bir Skandal!!!

[video=Işık Koşaner Paşa'dan itiraflar...Tam bir Skandal!!!]6724[/video]

Konuşulanlarda ben bi vatan hainliği görmedim... Ordudaki yanlışlıkları değerlendiriyorlar... Vatan haini dediğimizde ülke karşıtı güçlere kasıtlı olarak yardım eden adam anlaşılır... Ben böyle birşeyi ima dahi ettiğini duymadım.Ha ortaya çıkan bu tüm sorunlar islamsızlıktan meydana gelen sorunlardır hepsine islamın cevabı ve çözümü vardır... AKP çok mu temiz insanlardan oluşuyor bunu merak ettim... Bir kere millet vekili olmak için görüşten de ziyada paranın ve adamının olması önemli... Neye inandığına bakmazlar... İnanmış gibi görünmen yeter.. Milletvekili olmanın temel sebebi zengin insanların zenginliklerini daha da arttırmak istemesidir... Böyle bir sistemle, böyle temeli çürük insanlarla hayalini kurduğunuz sisteme teğet geçmeyi bırak yaklaşılamaz bile.. Bu dediğim son sözün kuran ve sünnette kesin ispatları olmakla birlikte bunu da zaman gösterecek... Bu ispatlardan birisi için imzamı okusun bu mesajımı okuyan herkes... Önce kendinizi değiştirmedikçe (her işi allah ve resulunün meşru yoluna uyarak yapmadığınız sürece) hiçbirşeyi değiştiremezsiniz.

askeri lisede eğitim alan çocukları; vatan, millet, sakarya zihniyeti ile yetiştirirler. askeriyede, sorgusuz sualsiz komutana itaat esastır. İtaat etmeyen bir adım yol alamaz. Arabanın direksiyonunda olmazsanız o arabaya yön veremezsiniz. Arabanın direksiyonundaki kişi sizin istemediğiniz biri olabilir. Arabayı yönlendiremediğinizden; "yolunu değiştirelim nasıl olsa yol bize çıkacak" diye düşünürsünüz. Arabanın direksiyonundaki kişi o yoldan gitmek istemezse arabayı yoldan çıkarır. Dünyayı Yöneten Güç durumunda bulunan 2 yahudinin (sanırım birinin adı rothilde diğeri de redshilde sallıyorum) mal varlığına bakalım. Dünyadaki bütün petrol ve maden çıkaran şirketler. ABD ve İngiliz Merkez Bankası bu 2 adamın elinde. Siyaset ve Politikayı dünyada en acımasız şekilde uyguluyorlar. Sen askeriyede en üst makamlara geliyorsun ve sonra seni buluyorlar. Ya sevdiklerinle öl yada bizim dediğimizi yap. Dediğimiz yapmazsan atom bombası biyolojik silah hastalık vs. vs. Bu suçları da senin üstüne atarız. Sen kabul etmezsen seni ortadan kaldırırlar. İstedikleri olana kadar bu böyle devam eder. Direksiyonu ele geçirmek için yapıyorlar bunları. Bunu dünyaya uyguluyorlar. Sanıyormusun ki Rusya Abd ile düşman. Sanıyormusun ki ABD Çin ile düşman. Sanıyormusun ki İran ABD ile düşman. Sanıyormusun ki inandığın din adamı müslüman. bugünkü başbakanı yürüttükleri için başbakan yürüyor. Koca askeriye senelerdir savunduğu şeyi neden savunmadı. İstese yine ihtilal yapabilirlerdi ve buna kimse dur diyemezdi. İçeri aldıkları askerler sadece içerideler. Daha suç hükmü giydirilmiş değiller. Demirel'e; "seni de alacaklar" dediklerinde verdiği cevap; "yıktıkları duvarın altında kalırlar" olmuştur. Koca devleti tehdit ediyor adam. Birşey yapabiliyormusun? Hayır. Komutanın git şu adamı öldür kominist o diyor. adamı öldürüyorsun çok çok sonra öldürdüğün adamın Komutanının kiracısı olduğunu öğreniyorsun. kirayı ödememiş de :( Sen vatan için çarpıştığını sanıyorsun ama aslında bilmeden bu 2 yahudinin maşası oluyorsun. Paşanın söyledikleri de bu işte; BİZ NE YAPTIK" İşte bu yüzden etliye sütlüye karışmayacaksın. Gemisini Yürüten Kaptandır diyeceksin.

başarısız ancak bunu kabul etmeyen ve burnundan kıl aldırmayan bir ordumuz var bunu kabul etmek lazım.rütbelilerimiz ne kadar değerliyse normal er ve erbaşlarımızda o kadar değersiz rütbelilerin gözünde.sırf üniversiteyi kazanamadı diye ünv.mezunlarına olmadık saçma işler yaptıran uzman ve astsubaylarım vardı konuşunca mangalda kül bırakmazlardı ama eğitim denetlemelerinde iki kelimeyi bi araya getiremeyen, hiçbir şeyde başarılı olamayan olanlarıda küçük düşürmeye çalışan.analar mehmetçik doğurur ama apachi doğuramaz diyen komutan gerçekten kendi oğlu o durumda olsa tsk nın bütün helikopterlerini seferber edeceğinden adım gibi eminim.nitekim ailesini apachi ile pikniğe götüren yine bizim rütbelilerimizden...

burada kızım sana söylüyorum (ışık koşaner),gelinim (yeni genelkurmay bşk) sen anla ayarı verilmiş..artık akp'mi,cıa'mı,mossad'mı ya da ab'mı bilemem..ki en kuvvetli aday abd gibi görünüyor,malum füze kalkanının bir ayağının turkey olması,suriye'de esat yönetiminin devrilmesi,iran'a olası muhtamel bir askeri operasyon...vb. bir çok önemli konu var ve yeni genelkurmay bşk'nı (adını unuttum) minimum 4 yıl görev yapacak..büyüksün ulu abd,ver çoşkuyu..ha bu arada ırağın kuzeyinde bir fiil 6 ay kalıp her türlü anasının dini operasyonlara katılmış biri olarak bordo bereliler ve jöh'leri bir yana ayırırsak koşaner paşanın söyledikleri doğru..ilaveten kekolar yani terörislter iyi mi?nayır onlar daha beter..altına sıçanmı dersiniz,dili tutulanmı dersiniz,intihara teşebbüs edenmi dersiniz neler neler var daha ama mehmedin ezici çoğunluğu kahramandır

Işık Koşaner'in ses kaydı internete düştü

YAŞ öncesi emekliliğini isteyen Orgeneral Işık Koşaner'e ait olduğu iddia edilen şok bir ses kaydı video paylaşım sitesi dailymotion.com'da yayınlandı.

10 MADDEDE NEDEN BAŞARAMADIK AÇIKLAMASI

Ses kaydında Org. Işık Koşaner olduğu iddia edilen kişi, kurmaylarına şu konularda itiraf niteliğinde değerlendirmelerde bulunuyor:

1. Her yere kontrolsüz mayın döşedik.

2. Emir komuta birliğini sağlayamıyoruz.

3. Çatışma anında tim komutanlarımız mevziye silahını bırakıp kaçıyor.

4. Eğitim zafiyeti nedeniyle terörist diye masum erimizi kendimiz vurduk.

5. Sınır karakollarımız hatalı yapılmış, Hantepe de hatalı. Halimiz
tam bir kepazelik.

6. İHA (insansız hava aracı) skandalında, teşkilat yapımızın yanlış olduğu anlaşıldı.

7. Terörle mücadelede hiç kimsenin talimatına ihtiyacımız yok.

8. Operasyonlarda artık son bir yıldır mantıklı iş yapmaya karar verdik.

9. Artık her şeyi yasal zemine oturtmak zorundayız. Herkesin gözü üzerimizde.

10. Elimizdeki teknik imkânları kullanamıyoruz, eğitim ve tatbikatımız zayıf.

"BU İŞİ YÜRÜTEMEYİZ BİZ"

2 TERÖRİST 30 ASKERİMİZİ KAÇIRIYOR. YAV REZALET BENİM TİM KOMUTANI, UNSUR KOMUTANI DİYE KOYDUĞUM ARKADAŞIM ÖNCE MEVZİDE SİLAHINI BIRAKIP DA KAÇARSA BİZ BU İŞİ YÜRÜTEMEYİZ. BİZ BU EĞİTİMİ YAPMAMIŞIZ YETİŞTİREMEMİŞİZ DEMEKTİR. RÜTBESİ DE VAR KOLUNDA O ORDA SİLAHINI BIRAKIP DA MEVZİSİNİ KAÇARSA TABİKİ MEVZİMİZ ÇÖKER TABİ Kİ ZAYİAT VERİRİZ. İKİ TANE ADAM GELİYOR KARŞIDAN 30 KİŞİYİ KAÇIRIYOR GERİ GİDİYORUZ YAV REZALET. OLACAK ŞEY DEĞİL. NEDEN? SEVK İDARE EDEMEDİĞİMİZ İÇİN TİMİMİZİ.
SİLAHINI BIRAKIP GİDİYORLAR

EN ACISI DA SİLAHINI DA BIRAKIP DA GİDENLER. ROJ TV SİLAHIN NUMARASINI DA BERABER GÖSTERİYOR. ÖYLE Mİ? SİLAHIN NUMARASINI DA GÖSTERİYOR. BEN OLSAM O RÜTBELİNİN YERİNE İNSAN İÇİNE ÇIKMAM. AMA UTANMIYOR ADAM. BUNLARLA İŞ YAPAMAYIZ. YOKSA CANI SIKILAN ÇEKER GİDER. ONDAN SONRA MEVZİMİZE DE GİRİLİR. BİR SÜRÜ DE ŞEHİT VERİRİZ. ARTIK HERŞEY MİLLETİN ÖNÜNDE AÇIK ARKADAŞLAR.

"KENDİ ERİMİZİ VURDUK"

EĞİTİM ZAFİYETİ NEDENİYLE TERÖRİST DİYE MASUM ERİMİZİ KENDİMİZ VURDUK. KABAHATLİ BİZİZ BAKIN YİNE ÖRNEK, DİLİMİN UCUNA GELİYOR SÖYLEMEK İSTEMİYORUM. BÖYLE TİMİ MİMİ SAHİP OLMAZSA ORDA BİR TANE KARALTI GÖRÜR TAK DİYE ATEŞ EDER BAŞLAR SESİ DUYAN HERKES ATEŞ ETMEYE BASILDIK DİYE. ARKADAŞIMIZI BİR ERİMİZİ ALNINDAN VURURUZ. VURDUK MU? HABERİNİZ VAR MI? VAR DEĞİL Mİ? OLAYI TAKİP EDİYORSUNUZ.

"KABAHATLİ BİZİZ"

HERKESİN CEBİNDE ARTIK TELSİZ VAR ESKİSİ GİBİ DE DEĞİL. BAK BEN ATEŞ EDİYORUM. HERKES SUSSUN DİYECEKSİN. HERKES DUYACAK. KİMSE BİR ŞEY YAPMAYACAK. BİR KİŞİ EDECEK. BUNU GAYET KOLAY YAPMAK AMA EĞİTİMLE BUNU YAPARSANIZ OLUR. BIRAKIRSANIZ KEYFİNE GİDER ADAM ATEŞ ET DER. VAY BASILDIK DİYE HERKES SİLAHA SARILIR. BİR MASUM ERİMİZİ ALNINDAN PAT DİYE VURURUZ. KABAHATLİ BİZİZ.

ENSONHABER

Koşaner'in ses kaydı Varan 2

İşte Varan 2 olarak internette yayınlanan o başlıklar..

VARAN 2:

1. ASKER POLİS İLİŞKİSİ, GEREKİRSE ORTALIĞI AYAĞA KALDIRIRIZ.

2. HUKUKA NE KADAR SAYGILI OLACAĞIZ, BİZ ENAYİMİZ?

3. GAZETECİLERLE İLİŞKİLER, ONLAR ...........................

4. ERLERİN SUBAYLARIN ÖZEL İŞLERİNDE KULLANILMASI, KİMİ İTİNİ GEZDİRİYOR KİMİ EVİNİ BOYATIYOR.

5. ŞEHİT YAKINLARI İLE İLİŞKİLER, BARİ YAĞMASAK DA GÜRLEYELİM.

6. ASTLARIN GENELKURMAY KARARGÂHINA YALAN SÖYLİYOR.

7. ERGENEKON VE BALYOZ DAVALARI HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİ VE İTİRAFLARI, BALYOZDA ESAS SORUMLULUK KİMDE?

8. OYAK İÇİN VERİLEN MÜCADELE, NEDEN VERGİ VERMEK İSTEMEDİKLERİ

9. HER KESİN EŞİT SÜRELİ ASKERLİK YAPMASI, SİVİLLERİN ALDIKLARI EĞİTİM NE KADAR ÖNEMLİ? 10. SÖZLEŞMELİ ER KİMİN FİKRİ?

11. MİLLİ SAVUNMA BAKANININ AÇIĞA ALMAMA İŞLEMİNİ NASIL DEĞERLENDİRDİK VE AYİM NİYE KALKMAMALI?

12. IRAK SINIRINI SİVİLLERİN KORUMASI KONUSUNA, HER KES GÜLER.

13. SAYIŞTAŞ, OMBUDSMAN VE DENETLEME, ARTIK PARALARI DAHA DİKKATLİ KULLANMALIYIZ.

14. TSK YASA VE YÖNETMELİKLERİN DIŞINA ÇIKMASINI YOL YAPTIK, HEP BÖYLE DEVAM EDECEK SANDIK.

15. 35.MADDE KALKSA NE OLUR? BİZİM GÖREVİMİZ BİTER Mİ? BİZ NİYE BURDAYIZ?

burada kızım sana söylüyorum (ışık koşaner),gelinim (yeni genelkurmay bşk) sen anla ayarı verilmiş..artık akp'mi,cıa'mı,mossad'mı ya da ab'mı bilemem..ki en kuvvetli aday abd gibi görünüyor,malum füze kalkanının bir ayağının turkey olması,suriye'de esat yönetiminin devrilmesi,iran'a olası muhtamel bir askeri operasyon...vb. bir çok önemli konu var ve yeni genelkurmay bşk'nı (adını unuttum) minimum 4 yıl görev yapacak..büyüksün ulu abd,ver çoşkuyu..ha bu arada ırağın kuzeyinde bir fiil 6 ay kalıp her türlü anasının dini operasyonlara katılmış biri olarak bordo bereliler ve jöh'leri bir yana ayırırsak koşaner paşanın söyledikleri doğru..ilaveten kekolar yani terörislter iyi mi?nayır onlar daha beter..altına sıçanmı dersiniz,dili tutulanmı dersiniz,intihara teşebbüs edenmi dersiniz neler neler var daha ama mehmedin ezici çoğunluğu kahramandır

keşke oraya tamamen profesyonel asker göndersek iyice altlarına sıçırtsak,geceleri uyuyamasalar götlerinin korkusundan.sonuçta aynı eğitim verilse dünyanın en iyi askeri Türk askeridir bunu bildikleri için içerideki komutanlardan bazılarınıbi şekilde kullanıyorlar yoksa hiçbir türk askeri yenisini alacağın paraya tank bakımı ihalesinin altına imzasını atmaz.

3-4 yıldır bazı gazeteciler orduda ki bu ihmal ve ihanetlerin hemde on da birini belgeleriyle haberleştirdiler diye ergenekoncular, balyozcular ve de sözde kendilerine vatansever diyen sahtekarların olmadık hakaretlerine uğradılar. Vatan Haini dediler Ordu düşmanı dediler yandaş yalaka liboş dediler daha neler neler diler

Şimdi bir Bir genelkurmay Başkanı bu namuslu gazeteciler den 10 kat daha dehşet itiraflarda bulunarak aslında bu gerçek vatansever demokrat gazetecilerin yaptığı haberlerin hepsinin doğru olduğunu da teyid etmiş oluyor.

Ve doğal olarak yazar da dayanamamış aşağıdaki cümleyi kullanmış

Şimdi bizi vatan ve asker haini olarak ilan eden lağım farelerine sormak lazım..

Yukarıda okuduğunuz sözleri söyleyen, bir süre önce istifa ettiği için kahraman ilan ettiğiniz Genelkurmay eski Başkanı Işık Koşaner..

Hadi ona da hain deyiverin..

Hadiiii.. Oynatın dilinizi?

Ama yok.. Sizin beyniniz bu kadarına işlemez.. Sizin neyi soracağınızı neyi sorgulayacağınızı ben iyi biliyorum.
.

Bu Lağım farelerini bende çok iyi tanıyorum. Zira bizede aynı sözlerle le saldırıyorlar (dı)

ama bakalım lağım fareliklerine devam edip yine utanmadan rezilce saldırabilecekler mi

gerçi onlarda utunacak yüz yok bakarsın yine başlarlar

Bunlar bilenen konular benim anlamadığım ulan nasıl bu konusmalar ınternete düşer bu paşaların bu kurmayların yanındakiler veya kimler bunu pazarlıyor nasıl iş bu ya orduda hangi ülkenin hangi ajanları var rezillik

Geri