Hz. Süleyman (a.s.) İle Karınca

BuNaLım

Bunalım
Reaction score
0
Bir gün Süleyman Peygamber (a.s) bir karıncaya bir yıllık yiyeceğinin miktarını sorar. Karınca da,

- "Bir buğday tanesi yerim" diye cevap verir.

Cevabın doğru olup olmadığını kontrol etmek isteyen Süleyman Peygamber (a.s) karıncayı bir şişeye koyar. Yanına da bir buğday tanesi koyarak hava alacak şekilde şişeyi kapatır. Ondan sonra da bir yıl bekler.

Müddeti dolunca şişeyi açtığında bir de bakar ki karınca buğday tanesinin yarısını yemiş, yarısını da bırakmıştır. Kendi kendine meraklanır.

Acaba neden yemedi?

Bunun üzerine Hz. Süleyman (a.s) karıncaya buğday tanesini tamamen neden yemediğini sorar.

Karınca da, "Daha önce benim yiyeceğimi yüce Allah(c.c) verirdi. Ben de O' na güvenerek bir buğday tanesini tamam olarak yerdim. Çünkü O beni asla unutmaz ve ihmal etmezdi. Fakat bu işi sen üzerine alınca doğrusu nihayet bu aciz bir insandır diye sana pek güvenemedim.

Belki beni unutup yiyeceğimi ihmal edebilirsin. O yüzden de bir yıllık yiyeceğimin yarısını yiyerek,diğer yarısını da ertesi yıla bıraktım" diye cevap verdi.

Yüce Allah (c.c) cümlemizi kul kapısına baktırmasın...

Günümüzde hepimiz iktisat etmeye (ç)alışalım.

kardesim ben bu forumda cok tesekkur ederdim girdiğim surece tabi..
ama eskisi kadar tesekkur etmicem demiştim cunku kendini bilmez bi kişi yuzunden biraz sogumustum forumdan.ama girdiğimde yazılarını okudum..ve bugun tum tsk lerim sanadır..nedeni ise gercekten forumlarda böle konuları bulmak zor.her forumda bu tür guzel kucuk ve anlamlı hikayeleri bulmak zor.bazı forumlar kopyala yapıstır olayını abartıp ne var ne yok kopyalıorlar..

Allah Yar Ve Yardımcın Olsun

" Yüce Allah (c.c) cümlemizi kul kapısına baktırmasın... "
amin... eline sağlık... güzel bir hikaye...

ALLAH üzerimize hakkımız olanı nasip eylesin...

shany' Alıntı:
kardesim ben bu forumda cok tesekkur ederdim girdiğim surece tabi..
ama eskisi kadar tesekkur etmicem demiştim cunku kendini bilmez bi kişi yuzunden biraz sogumustum forumdan.ama girdiğimde yazılarını okudum..ve bugun tum tsk lerim sanadır..nedeni ise gercekten forumlarda böle konuları bulmak zor.her forumda bu tür guzel kucuk ve anlamlı hikayeleri bulmak zor.bazı forumlar kopyala yapıstır olayını abartıp ne var ne yok kopyalıorlar..

Allah Yar Ve Yardımcın Olsun
evet bazı terbıyeszıler var sen sağol dostum bende sana teşş.. ederım ılgın için

Böcegin Rızkı!!!

*Hazret-i Süleymân (a.s.) bir gün, deniz kenârında oturmuşlar idi. Bir
karıncanın geldiğini gördü. Ağzında bir yeşil yaprak tutardı. Deniz kenârına
ulaşdı. Sudan bir kurbağa çıkdı. O yaprağı karıncadan alıp, denize döndü.
Karınca geri döndü.

Karıncadan sordular ki,

- Bunun hikmeti nedir.

Karınca cevâb verdi ki,

-Bu deryânın ortasında, Allahü Sübhânehü ve teâlâ hazretleri bir taş halk
etmişdir. O taşın içinde bir böcek halk etmişdir. Beni onun rızkına sebeb
etmişdir. Ben her gün o nesneyi, ona yetecek kadar rızkı getiririm.

Deniz kenârına ulaşdırırım. Allahü teâlâ hazretlerinin, kurbağa sûretinde
yaratdığı bir meleği o rızkı benden alır, o böceğe verir. O böcek, Allahü
tebâreke ve teâlâ hazretlerinin kudreti ile, fasîh dil ile söyler ki;

-Sübhânallah ki, beni halk etdi, deniz ortasında ve taş arasında bana mekân
verdi. Benim rızkımı unutmadı. İlâhî, ümmet-i Muhammedi ümîdsiz etme!

Allah razı olsun...Allah gözetip kollayandır...Bundan şüphe etmek mümine yakışmaz zaten...Devamını bekleriz Afra...Güzel paylaşım...

Karınca İle Hz. Süleyman (a.s)

KARINCA İLE HZ. SÜLEYMAN (a.s)
Bir gün Süleyman Peygamber (a.s) bir karıncaya bir yıllık yiyeceğinin miktarını sorar.
Karınca da,
"Bir buğday tanesi yerim" diye cevap verir.

Cevabın doğru olup olmadığını kontrol etmek isteyen Süleyman Peygamber (a.s) karıncayı bir şişeye koyar. Yanına da bir buğday tanesi koyarak hava alacak şekilde şişeyi kapatır. Ondan sonra da bir yıl bekler. Müddeti dolunca şişeyi açtığında bir de bakar ki karınca buğday tanesinin yarısını yemiş, yarısını da bırakmıştır. Kendi kendine meraklanır. Acaba neden yemedi?

Bunun üzerine Hz. Süleyman (a.s) karıncaya buğday tanesini tamamen neden yemediğini sorar.
Karınca da,
"Daha önce benim yiyeceğimi yüce Allah (c.c) verirdi. Ben de O'na güvenerek bir buğday tanesini tamam olarak yerdim. Çünkü O beni asla unutmaz ve ihmal etmezdi. Fakat bu işi sen üzerine alınca doğrusu nihayet bu aciz bir insandır diye sana pek güvenemedim. Belki beni unutup yiyeceğimi ihmal edebilirsin. O yüzden de bir yıllık yiyeceğimin yarısını yiyerek, diğer yarısını da ertesi yıla bıraktım" diye cevap verdi.

Yüce Allah (c.c) cümlemizi kul kapısına baktırmaktan korusun, amin...

İnsan böyle KArınca gibi olmalıdır..
Aciz Olmamalı..

Karınca İle Hz. Süleyman (a.s)

28896.jpg

Bir gün Süleyman Peygamber (a.s) bir karıncaya bir yıllık yiyeceğinin miktarını sorar. Karınca da; "Bir buğday tanesi yerim" diye cevap verir.

Bir gün Süleyman Peygamber (a.s) bir karıncaya bir yıllık yiyeceğinin miktarını sorar.
Karınca da,
"Bir buğday tanesi yerim" diye cevap verir.
Cevabın doğru olup olmadığını kontrol etmek isteyen Süleyman Peygamber (a.s) karıncayı bir şişeye koyar. Yanına da bir buğday tanesi koyarak hava alacak şekilde şişeyi kapatır.
Ondan sonra da bir yıl bekler.
Müddeti dolunca şişeyi açtığında bir de bakar ki karınca buğday tanesinin yarısını yemiş,
yarısını da bırakmıştır.
Kendi kendine meraklanır.
Acaba neden yemedi?
Karınca da,
"Daha önce benim yiyeceğimi yüce Allah (c.c) verirdi. Ben de O'na güvenerek bir buğday tanesini tamam olarak yerdim. Çünkü O beni asla unutmaz ve ihmal etmezdi. Fakat bu işi sen üzerine alınca doğrusu nihayet bu aciz bir insandır diye sana pek güvenemedim. Belki beni unutup yiyeceğimi ihmal edebilirsin. O yüzden de bir yıllık yiyeceğimin yarısını yiyerek, diğer yarısını da ertesi yıla bıraktım" diye cevap verdi.

Alıntı...
Selametle...

Geri