Hz. Muhammed' in Kılıcı - Osmanlı ..

LOOPUSED

Altın Üye
Reaction score
0
Arkadaşlar sizlere müze gezintisi gibi bir resim arşivi sunuyorum.peygamber efendimizin kılıcından davut as kılıcına kadar osmanlı nişan arma ve sancakalrından değişik savaş aletlerine kadar..kimlerin torunlarıyız kimlerin nesliyiz ümmetiyiz hatırlayalım istedim..İSLAMA VE İNSANLIĞA TÜRK'E hizmet eden ceddimize yüce dinimizin büyüklerine ALLAH'tan rahmet..bizlere şefaat...​

muazbincebelranklc.jpg

MUAZIN KILICI
osamanlklc4.jpg

OSMANLI KILIIC
osmanlklc2.jpg

OSMANLI KILICI
osmanlsanca.jpg

OSMANLI SANCAĞI
osmanlsilahlar.jpg

OSMANLIDA SİLAHLAR
osmanlnnbalta-teberleri.jpg

OSMANLI TEBERİ
peygamberimizinklc.jpg

HZ.MUHAMMEDİN KILICI
peygamberimizinklc2.jpg

HZ.MUHAMMEDİN KILICI2
sancaktanmlaryla.jpg

SANCAK TANIMLAMASI
sancak-anakkalesavandaesirdmeyensan.jpg

ESİR DÜŞMEYEN SANCAK

ysultanseliminsanca.jpg

SULTAN SELİM SANCAĞI
yeilhilafetsanca.jpg

HİLAFET SANCAĞI
anakkaledenbirsancak.jpg

ÇANAKKALEDEN SANCAK
uansuudbayra-islamnsanca.gif

İSLAMİ SANCAK
-erturulsanca.jpg

ERTUĞRULGAZİ SANCAĞI
_FATIH_SULTAN_MEHMET_IN_KILICI.jpg

FATİHİN KILICI
arma1.jpg

ARMA1
arma2.jpg

ARMA2
arma3.jpg

ARMA3
bayrak-sancak.jpg

BAYRAK-SANCAK
davutasklc.jpg

HZ.DAVUT KILICI
donanmaianemadalyas.jpg

OSMANLI DONANMA MADALYASI
fatihinklc2.jpg

FATİHİN KILICI2
havnipaayaaitmecidinian.jpg

AVNİ PAŞA NİŞANI
hazALninklc.jpg

HZ. ALİ NİN KILICI
hazhalidbinvelideaitkl.jpg

HALİD BİN VELİD İN KILICI
hazmerveebubekrinkllar.jpg

HZ. ÖMER- EBU BEKR KILICI
hilaliahmermadalyas.jpg

HİLALİ AHMER MADALYASI
hzmuhamedinsavklc.jpg

PEYGAMBERİMİZİN KILICI
hzrhayrettinpaasanca.jpg

HARETTİN PAŞA SANCAĞI
kazmkarabekireaitkllmecidinian.jpg

K.KARABEKİR MADALYASI
lhilafetsanca.jpg

HİLAFET SANCAĞI
maarifmadalyas.jpg

MAARİF MADALYASI
meclisimebusannian.jpg

MECLİSİ MEBUSAN NİŞANI

ASR_ı saadet e mi yansak,OSMANLI ya hasrete mi dalsak...ne dersiniz??​

€rd@ls10;3278087' Alıntı:

güzel resimler evet de,sonuçta eskide kaldı,şimdilerde nesil maçlarda döner bıçağı sallıyor hobi niyetine daha hafif oluyormuş diye,kendi kardeşini kesmek için ..bir yuvarlak top derdine..

evet çok güzeller teşekkürler devamını bekliyoruz

güzel resimler evet de,sonuçta eskide kaldı,şimdilerde nesil maçlarda döner bıçağı sallıyor hobi niyetine daha hafif oluyormuş diye,kendi kardeşini kesmek için ..bir yuvarlak top derdine..

kardeş ne alakamaçlardaki döner bıçağıyla anlayamadım :vur

evet çok güzeller teşekkürler devamını bekliyoruz

kardeş ne alakamaçlardaki döner bıçağıyla anlayamadım :vur

şunu demek istedim resimlere tekrar bakarken aklıma geldide; atalarımız yada ashabı kiram islam adına fetih ve şehitlik adına bu kılıçları salllamışlar bizim nesil yada bziler ise maçlarda tenekeden döner bıçaklarıyla bir maç için biribirimiz yiyoruz farkımıza yandım düşündüm.üzüldüm..anlatabildimmi acaba..

Ellerine saglik birader cok güzel bir calisma bizleri duygulandirdin eskiye götürdün kim oldugumuzu nereden geldigimizi nasil bir ecdadin oldugunu unutmamak lazim tekrar tesekürler

Ellerine saglik birader cok güzel bir calisma bizleri duygulandirdin eskiye götürdün kim oldugumuzu nereden geldigimizi nasil bir ecdadin oldugunu unutmamak lazim tekrar tesekürler

ben teşekkür ederim..zaman zaman hatırlamakta fayda var.gerçekten..tarih yazanların tarihine sövüyoruz utanmadan.şurda bile kaç kişi var çıktığı yerden korkan utanan..neyse .saolun..

çok güzel resimler paylaşım için sağol.

guzel paylasim sagolasin. ancak HARETTİN PAŞA SANCAĞI'na dikkatli bakin masonlarla baglantisi vardir diye dusunuyorum

Hımm güzel bir çalışma olmuş yalnız hz Ali nin kılıcı zülfikar çift başlı değilmi buradaki kılıç zülfikar değil ???

teşekkrü ederim dostlar! resimlerdeki ince şeylere dikkat eden arkadaşlara ayrıca teşekkür ederim sancak ve zülfikarla alakalı olarak şu bilgileri buldum,yanlış anlamaya yer vermeyelim diye bilgizxnize sunuyorum....

Yanlış hatırlamıyorsam Ocak 2000 tarihinde, İstanbul'daki Deniz Müzesine yaptığım bir ziyaret sırasında duvarda asılı duran ve yukarıda gördüğünüz Barbaros Hayrettin Paşa'nın ünlü sancağı ile ilgili açıklamaları(!) okuduğumda gözlerime inanamadım. Bu yorumu yapan kişi hakkındaki görüşlerimi ise buraya yazmasam çok daha iyi olur. Ama adamın özetle resmin ortasındaki kılıcı (Zülfikâr) mason pergeli(!), üst bölümünü hıristiyan haçı olarak nitelendirdiğini ve Paşa ve etrafındakileri masonik bir hıristiyan ve yahudi karması (alttaki davut yıldızı sebebiyle) olduğunu iddia ettiğini belirtsem yeter. Merak eden (halâ duruyorsa) bu yorumu gidip görebilir.

Gerçekler ise aşağıdaki gibidir
Sancağın en üstünde Kuran- Kerim'in Fetih Suresi [1] nden Ayetler yazılıdır.

"...Düşman donanması, Osmanlı gemilerini görünce çaresiz kalarak bulunduğu limandan çıkıp,
aksi istikamete doğru yol aldı. Rüzgar da iyi esiyor ve yelkenleri şişiriyordu. Bu rüzgarlarla giden
düşmana ait ağır barçaların önünde Paşa'nın hafif kadırgalarının helak olması çok muhtemeldi.
Levendelerin bu fikirden dolayı içleri sıkıntı ile doldu. İşte tam bu ümitsizlik anı içinde;
Hayreddin Paşa iki parça kağıda kelam-ı kadimden ve furkan-ı azimden iki ayet yazdırıp kendi
gemisinin iki tarafına bıraktı[*]. Daha sonra rüzgar kesildi ve düşmanın ağır barçaları birer iskelet gibi
oldukaları yerde kala kaldılar. Ve öyle limanlık oldular ki sanki sabah vaktinde hiç rüzgar esmemişti.
Müslümanlar da Allah'ın lütuf ve keremini görüp çok sevinmişlerdi. Hayreddin Paşa da rüzgarın kesilmesini
Allah'ın ihsanı olarak görüp şükretti ve tekrar düşman üzerine gitti."
["Gazavat-ı Hayreddin Paşa"dan]

* Bu ayetler Fetih Suresi'nden olup daha sonraki yıllarda Hayreddin Paşa'nın sancağında yer almıştır.
Kaptan Paşa olmadan önce de Hızır Reis'in sancağında, Kuran-ı Kerim'den ayetler bulunduğu bilinmektedir.

Sancağın ortasındaki alâmet, diğer Türk donanma sancaklarında da yaygın olarak çeşitli şekillerde kullanılan Hz.Ali'nin kılıcı Zülfikar'dır. Sancaklar sayfasındaki 1. 2. ve 15. sancaklar hemen görebileceğiniz örneklerdir.

Kılıcın dört köşesinde, 4 halifenin; Hz.Ebubekir, Hz.Osman, Hz.Ömer ve Hz.Ali'nin isimleri yazılıdır.

Sayfanın alt ortasındaki iç içe iki üçgenden oluşan Hz.Süleyman'ın mührüne gelince. Bu sembol geçmişte müslümanlar tarafından yaygın olarak kullanılmıştır. Hz.Süleyman Kuran-ı Kerim'de adı geçen önemli bir peygamberdir. İstanbuldaki yüzlerlece yıllık tarihe sahip pek çok caminin tavan, duvar ve cam süslemelerinde bu desen mevcuttur. Merak eden gidip görebilir. Bu durumun camilerimizdeki imamların aslında haham oldukları anlamına gelmemesi gibi bu sancak üzerindeki yıldızın yahudilikle herhangi bir ilgisi yoktur.

Hayreddin Paşa'nın sancağındaki beyaz el "pençe-i al-i aba"dir yani Hazreti Muhammed (S.A.V.), kızı Hz.Fatma, damadı Hazreti Ali ve torunları Hz.Hasan, Hz.Hüseyin dahil 5 kişiye pence-i al-i aba denir. Beyaz el bu beş kişiyi belirtir. Ayni mühür yeniçerilerin alay sancağında da mevcuttur.[2]

Ayrıca Hızır Hayreddin Paşa'nın son derece dinine bağlı bir Müslüman olduğu şüphesizdir.

--------------------------------------------------------------------------------

Dışarıdan Bir Yorum [3]
İstanbul'un işlek semtlerinden Beşiktaş'taki Deniz Müzesi'ne gidenlerin karşısına aniden, ünlü Amiral Barbaros Hayredin Paşa'nın (1466-1546) yeşil savaş sancağı çıkar. Müzeden yirmi-otuz metre uzakta bir mezarda yatan, Hayredin Paşa'nın sancağı üzerinde, çok stilize edilmiş bir şekilde, ilk halifelerden Hazreti Ali'nin çift ağızlı kılıcı Zülfikâr görülür. Osmanlı ikonografisine özgü bir biçimde tasvir edilen kılıcın iki ağzı arasında geniş bir ayrık görülür (yukarıdaki resim) Zülfikâr Osmanlıların yüzyıllar boyunca yaygın olarak kullandıkları İslam ikonlarından biridir. Ancak müze bu gerçeğin farkında değil gibidir. Sancağın altında yer alan açıklamada Zülfikâr, 'Hıristiyan Üçlü Teslisi'nin bir sembolü olarak tanımlanmakta ve açıklama söyle devam etmektedir:

Onaltıncı yüzyılda Osmanlı donanması, üç dinin de hüküm sürdüğü ticari coğrafyaya egemen omuştur. Bu nedenle, Hıristiyanlığın simgesi de sancağa işlenmiştir...

Kılıcın ayrık ağızları arasında altı uçlu bir yıldız yer alır: Hazreti Süleyman'ın mühürü veya Hazreti Davud'un yıldızı, yine yaygın bir İslâmi simge. Yine de müze bu simgeyi "Teslis" gibi, güya Osmanlı hoşgörüsünü ve ekümenizmini temsil eden bir musevi sembolü gibi yeniden yorumlamıştır.

Sergilenen eserin altındaki bu şaşırtıcı açıklama, Türkiye Cumhuriyeti'nin veya en azından Cumhuriyet müzelerinden birinin, vârisi olduğu imparatorluğun simgeler evrenine ne kadar yabancılaşmış olduğunun yansıması gibidir.

(...)

Zülfikâr Müslümanlığın kendisi kadar eski bir simgedir.

(...)

Ancak yirmi otuz yıl içinde, Deniz Müzesi'ni düzenleyenler için bu sembolik anlama ilişkin bütün bu yapı kaybolmuştur. Müze bu ikonografinin fizisel kanıtlarını tutmasına karşın, ikonun anlamını kaybetmiştir. Deniz Müzesinin düzenlenmesinden sorumlu olanlarının, ikongrafik Rorschach testini geçemediklerini söyleyebiliriz, en azından testin varsayımları bütünüyle değişmiştir. Gören kişinin geldiği kültürel bağlama uyum sağlayan Müslüman ikonu olarak kalmak yerine, kılıç imgesi, hegemonyacı bir Hıristiyan sembolü rolune bürünmüş ve Osmanlı tarihi bu sembole uyum sağlayacak şekilde yeniden biçimlendirilmiştir. Bu ilginç (ve açıkça postmodern) durumdan, tarihçiler, korumadan yana olanlar ve Osmanlı mirasının varisleri için ne tür dersler çıkarılabileceği konusunu ise okurlara bırakıyorum. [3]

guzel paylasim sagolasin. ancak HARETTİN PAŞA SANCAĞI'na dikkatli bakin masonlarla baglantisi vardir diye dusunuyorum

ayne şeyi bende düşünmüştüm ve resimle alakalı sitede bulduğum bilgi notunu aşağıya yazdım yeniden..tşkrler alakana...

resimlerde ilginç gelen siyon yıldızı ve hz. Alinin kılıçı ile ilgili açıklamaları dikkate almanızı tavsiye ederim yanlış anlaşılasın diye yeniden buraya not düşüyorum arkadaşlar..

super sın arkadasım harıka bor paylsım olmus emegıne saglık

Saolasın Arkadaşım...

Geri