' Hz. İsa, Topu Gideceği Köşeyi Söyledi '

Liη & Liη

New member
Reaction score
0
TAFFAREL

' Hz. İsa Topun Gideceği Köşeyi Söyledi '

908412798.jpg

94 Dünya Kupası finalinde kupayı kazanan Brezilya'nın kalecisi Taffarel açıkladı. ' İsa bana topun nereye gideceğini söyledi ben de o köşeye yatıp, penaltıyı kurtardım.'

292410425.jpg

Amerika'da düzenlenen 1994 Dünya Kupasının finalinde, Brezilya normal süresi 0-0 sona eren karşılaşmada hatırlarsanız İtalya'yı penaltı atışları ile eleyerek mutlu sona ulaşmıştı.
İtalyanlar Baresi, Massaro ve Roberto Baggio'nun ayağından penaltı vuruşlarını değerlendirememişti.

Peki o an neler yaşandı? Yani Kalede Taffarel, karşısında Baggio ve Massaro varken, Brezilyalı kaleci kimden yardım istedi, nasıl dua etti ?

500083141.jpg

İşte Yanıtı :

Taffarel; ' 94 Dünya Kupasının finali. Maç 0-0 berabere bitti, penaltı atışlarına geçildi.
Tabelaya baktım 2-2. İşte o an artık yardım istemenin zamanı geldi diye düşündüm. Topun başına İtalyanlardan Massaro geçti. Atış kullanılmadan önce '' Lordum ( Lord dediği Hazreti İsa ) bana yardım et şu penaltıyı kurtarayım'' dedim ve o beni duydu. Massaro topa vururken, beni gizli bir güç sol köşeye itti, top sol köşeye giderken, ben topu kurtarmayı başardım ' dedi.

942715268.jpg

Taffarel, Massaro'nun vuruşundan önce gizli bir güç tarafından topun gideceği köşeye doğru itildiğini söyledikten sonra Roberto Baggio'nun penaltısını da anlattı.

' Artık son penaltıydı son sözü ya Baggio ya ben söyleyecektim. Duamı ettim ve kısa sürede içime bir his doğdu, bir ses bana bu atışı ya kurtaracağımı veya topun üstten auta çıkacağını söyledi. Nitekim Baggio topa vurur vurmaz yukarı baktım, top üstten dışarı çıktı. O anı görünce tanrıya şükrettim, onun sayesinde dünya şampiyonu olduk, O gün iyice anladım ki, bizi seven, bizi anlayan ve bize yardım eden birisi var, onun adı İsa, tanrıya giden yol o, o her şeyin üstünde, hayatın kendisi o ..

Penaltı Atışları

[VIDEO]TL_B9HqfCaU[/VIDEO]

___

Roberto Baggio'nun Zihinlere Kazınan Penaltısı

[VIDEO]-LSMqrZjnzI[/VIDEO]

Geri