Husky Sahipleri Bir Sorum Var?

hondaci_cb

New member
Reaction score
0
Husky almayı düşünüyorum ben. ama nette çok ön yargı var. İtaat etmez, laf dinlemez, dikkat etmezsen kaçar fln filan... Bunlar ne derece doğru? Bahçeli evde bakıcam. Yeterince ilgilenebilirim.. Otur, Kalk, yat, git getir gibi komutları uygulamıyo diyorlar uygular mı?

Besleyenlerden rica ediyorum biraz bilgi verirseler...(bilmeyenler kulak dolgunluğuyla cvp yazmazlarsa sevinirim...)

şimdiden teşekkürler...

ÖnceLikLe o ön yargıyLa yakLaşanLarın ana nedenini beLirteyim sana..Sibirya kurtLarı eğitim aLma açısından zayıftır o konuda pek söz dinLemezLer o yüzden pek çok sahibi bu konuda dert yanar..

Ancak şunu beLirteyim ben aLman kurdu besLiyorum benim köpeğimde iLk zamanLar bu şekiLde huysuzLukLar yapmıştı,herşeyden önce sibirya kurtLarı sadıktır..Yani sana her şartta dost oLabiLir,sadece komutLara uymuyor diye aLmamazLık etmen saçma oLur..Eğer eğitimine bu kadar çok önem veriyorsan birLikte köpek eğitim merkezine gidip orada gerekLi şeyLeri uyguLatabiLirsin..

Dip not : Sibirya kurdunu şimdiki köpeğimi aLmadan önce, arkadaşımLa yakLaşık 3.5 sene besLedik..

Söz dinlemez itaat etmez diye birşey yok. Senin vereceğin eğitime dayalı bir şekilde gayet sadık olur. Yanlız şöyle bir sıkıntı yaratır. Çok inatçıdır ve ne isterse mutlaka olmasını ister. Sürekli ilgi alaka ister yanında birileri olsun ister. Tabiki eğitimini kendin değilde profesyonel kişiler tarafından verilmesi gerekli yoksa kendi başına uğraşırsan çileden çıkabilirsin :)

19384958_1109438414380_1179446036_30335623_4219542_n.jpg

Buda Benim Mixer'im :))

bence köpeklerin her türü sahibine sadıktır ve akıllı hayvanlardır diye düşünüyorum..hayvanı terbiye etmenize ve yetiştirmenize bağlı..

ona komutları (pozitif yöntemler ile)öğretmek kolay ancak uygulamada sıkıntı çekersiniz otur,bekleyi öğretip bunu parkata okul bahçesinde sırf siz istiyorsunuz diye yapmasını beklemeyin muhtemelen birkaç tekarardan sonra yapmıyacaktır :) bu yuzden zorlamaya gerek yok. yürüyüş yolunda gereken zamanda otursun yatsın, beklesin. deli dolu bir karakteri vardır biraz geç olgunlaşır bu yüzdendirki en fazla sahip değiştiren ,sokağa terk edilen ve Eğitilmez denilen ırklardan biridir. ortalama 3 yaşında karakteri olgunlaşır ve vermiş olduğunuz öğretilerin meyvelerini toplama vaktidir.

Geri